ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ

5+1 ειδήσεις της εβδομάδας που πραγματικά δεν χρειαζόμασταν καθόλου

Καθώς περιμένουμε στις ουρές ή σε ένα χαλαρό καφέ να αραιώσει το μπούγιο, εντοπίσαμε μερικές ειδήσεις, γι’ άλλη μια φορά, τις οποίες, πραγματικά, καθόλου δεν χρειαζόμασταν – αλλά λατρεύουμε να σχολιάζουμε!

Κλασική περίπτωση που μπαίνει συνειδητά η λέξη «αμακιγιάριστη» στον τίτλο, σε μία προσπάθεια να υπονοηθεί ότι οι γυναίκες που εμφανίζονται στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη φαίνονται εντελώς διαφορετικές χωρίς μακιγιάζ στην καθημερινότητά τους.

Μια πρακτική που έχει, σαφώς αρνητικό πρόσημο και αποσκοπεί στην αποδόμηση της εικόνας μιας λαμπερής παρουσίας.

Κάποια στιγμή, χρειάζεται να κατακερματιστούν αυτές οι στερεοτυπικές αντιλήψεις και να πάψει να αποτελεί «είδηση» το γεγονός ότι μια γυναίκα – εν προκειμένω γνωστή δημοσιογράφος – πήγε για πρωινή βόλτα με θέα την Ακρόπολη αμακιγιάριστη.

Αχ, κακό που μας βρήκε, δηλαδή.

Η μετάδοση και αναπαραγωγή ειδήσεων που συμπεριλαμβάνουν ανήλικα παιδιά, είναι, τουλάχιστον, τραγική.

Εκτός αυτού, το γεγονός πως ένα μικρό κοριτσάκι αντιλήφθηκε τη μανούλα του και ξύπνησε μέσα στη νύχτα, γιατί πρέπει να διαμοιράζεται με μεγάλα γράμματα;

Ας αφήσουμε τις μανούλες στην ησυχία τους.

Ήδη, καλούνται να ανταπεξέλθουν σε τεράστιες δυσκολίες, οπότε είναι κάτι παραπάνω από περιττό και παραβιαστικό να γράφονται τέτοια άρθρα.

Και όχι, δεν αποτελεί δικαιολογία πια το: «Αφού το ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιζητά την προβολή».

Κάθε χρήστης του Instagram και του Facebook αξιοποιεί όπως επιθυμεί το λογαριασμό του, αυτό, όμως, επ’ ουδενί συνιστά υλικό για ρεπορτάζ.

Είτε μια μανούλα επιλέγει να προβάλει τον δημόσιο θηλασμό, είτε να αναρτήσει μια φωτογραφία που αναδεικνύει το σώμα και τις καμπύλες της, είτε μια τρυφερή οικογενειακή στιγμή, είναι δικαίωμά της και δεν αφορά κανέναν.

Ξανά μανά μαναφούκια που καθόλου δεν ενδιαφέρουν τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία παλεύει να βγάλει τα προς το ζην.

Οι συνεργασίες δεν ολοκληρώνονται πάντοτε ρόδινα, πολλές φορές μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες, εντάσεις και αγεφύρωτα χάσματα. Καταστάσεις φυσιολογικές, ανθρώπινες που ενδέχεται να λάβουν χώρα σε όλα τα εργασιακά περιβάλλοντα.

Το αν μιλάνε δύο παρουσιαστές ή αν έχει αναπτυχθεί μια κόντρα μεταξύ τους, γιατί είναι κάτι που πρέπει να έρθει στο προσκήνιο – αντί να μείνει στο παρασκήνιο και να επιλύσουν, αν θέλουν φυσικά, τις όποιες διαφορές έχουν μόνοι τους;

Μεγάλα παιδιά είναι, ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι έχει συμβεί και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης.

Πολύ άβολο όλο αυτό.

Αλίμονο αν δεν αναφερθούμε σε αυτό το ζευγάρι και στον πολύκροτο χωρισμό τους, έπειτα από το τρίτο πρόσωπο που συνέβαλε στο να γραφτεί ο άδοξος επίλογος της σχέσης τους.

Τότε, μάλιστα, τα διεθνή ΜΜΕ είχαν κατασπαράξει την Kristen, ακριβώς επειδή ανέπτυξε παράλληλη σχέση με έναν σκηνοθέτη που συνεργαζόταν.

Σαφώς, το επίμαχο άρθρο το συμπεριλαμβάνει και αυτό ως πληροφορία, λες και δεν «μαστιγώθηκε» σε διεθνές επίπεδο ήδη η Kristen γι’ αυτή της την πράξη και, προπάντων, λες και μας αφορά το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή.

Κάθε ζευγάρι θέτει τα δικά του όρια, τις δικές του προσδοκίες και τις δικές του επιθυμίες. Ως εκ τούτου, ό,τι κι αν συμβαίνει ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι, ακόμη κι αν έχει διεθνή ακτινοβολία, αποφασίζεται αυστηρά από τους δύο εμπλεκόμενους.

Οι αυτόκλητοι ηθικολόγοι και σερίφηδες που δήθεν σοκάρονται στον βωμό τον κλικ, ας αξιοποιήσουν μ’ έναν πιο δημιουργικό τρόπο το χρόνο τους.

Συνταρακτικό νέο, κυρίες και κύριοι.

Δεν θα μπορείτε να κλείσετε μάτι μετά από αυτό.

Είναι υψίστης σημασίας το αν θα κάνει κάποιος άνθρωπος εκεί έξω τατουάζ ή αν θα πάει να σβήσει ένα ήδη υπάρχον.

Έπειτα από αυτό, αλλάζει άρδην η ζωή όλων μας.

Ας συγκεντρωθούμε όλοι οι ευσυνείδητοι πολίτες σήμερα στην Πλατεία Αμερικής, για να συζητήσουμε γύρω από το μείζον αυτό ζήτημα.

«Τα εν οίκω μη εν δήμω», έλεγαν σοφά οι Αρχαίοι Έλληνες, αλλά, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, τα ουσιώδη αυτά ρητά τα γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας.

Εντάξει, επρόκειτο για ένα ζευγάρι ιδιαίτερα προβεβλημένο κατά την περίοδο της μακροχρόνιας σχέσης τους.

Όπως φαίνεται, το ένα μέλος έχει προχωρήσει στη ζωή του – και πολύ καλά έχει κάνει, η ζωή συνεχίζεται.

Από πού κι ως πού να ερωτηθεί ο πρώην σύντροφος αν έχει γνωρίσει τον νέο; Και με ποια λογική να σπαταληθεί χρόνος και ενέργεια για να γραφτεί «δημοσιογραφικά» κάτι τέτοιο;

Αφενός, αφήστε τους ανθρώπους – πρώην, νυν, ζευγάρια, ελεύθερους – να λάβουν τις βέλτιστες για εκείνους αποφάσεις για την προσωπική τους ζωή και αφετέρου, καλύτερα να επιστρέψετε ορισμένοι στα πανεπιστημιακά έδρανα ώστε να ενημερωθείτε για τις λεπτές γραμμές που διαχωρίζουν τη δημοσιογραφία από τον κιτρινισμό.

More like this