Σε μια εποχή που το άγχος και η πίεση κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας, τα βιβλία αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης μας προσφέρουν έμπνευση, δύναμη και πρακτικές συμβουλές — τις οποίες  όλοι  έχουμε ανάγκη.

Αν είσαι ένας από αυτούς που αναρωτιέται ακόμη αν τα βιβλία αυτοβελτίωσης μπορούν πραγματικά να σου αλλάξουν τη ζωή, τότε ρίξε μια ματιά στη λίστα με 6 βιβλία που συγκεντρώσαμε για σένα και αξίζουν το χρόνο σου! 

Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας

Η δύναμη αυτού του βιβλίου θα έλεγε κανείς ότι μπορεί πραγματικά να σου αλλάξει τη ζωή, αν κι η εφαρμογή των όσων τεχνικών θα βρεις στις σελίδες του δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Άλλωστε, ο στόχος του Τόνι Ρόμπινσον γράφοντας αυτό το βιβλίο δεν είναι να δείξει ότι η ζωή είναι μια εύκολη υπόθεση, αλλά το ότι είμαστε αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούμε το μυαλό μας.

Μερικές από τις κύριες θεματικές αυτού του βιβλίου είναι το πώς θα αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου — έτσι ώστε να σε εξελίσσουν αντί να σε αποδυναμώνουν — και πώς να επικεντρώνεσαι στους στόχους σου — ώστε να φτάσεις στην κορυφή της δικής σου προσωπικής κι επαγγελματικής επιτυχίας.

Το κλαμπ των 5 π.μ.

Ειδικός σε θέματα κορυφαίας ηγεσίας, ο Ρόμπιν Σάρμα παρουσίασε την ιδέα αυτού του βιβλίου πριν περίπου 20 χρόνια καταφέρνοντας να το κρατήσει στην κορυφή των πιο ευπώλητων βιβλίων προσωπικής κι επαγγελματικής ανάπτυξης ακόμη και σήμερα! Είναι μια πρωτοποριακή ιστορία δύο απλών καθημερινών ανθρώπων, οι οποίοι ψάχνοντας την ευημερία και την εσωτερική γαλήνη ενάντια σε κάθε ψηφιακό περισπασμό, συναντούν τον πιο περίεργο μέντορα.

Απευθύνεται σε όσους συχνά νιώθουν πως ο χρόνος δεν είναι αρκετός για όσα θέλουν να κάνουν. Μέσα από παραδείγματα ζωής και πορείας μεγάλων επιχειρηματιών και σπουδαίων ανθρώπων, ο συγγραφέας μας μαθαίνει την τεχνική του να ξυπνάς στις 5 το πρωί, ώστε να έχεις τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεσαι για να διεκπεραιώσεις τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις και τις προσωπικές σου ανάγκες. 

Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο πρωτοποριακά βιβλία, θα σου μάθει τους έξι τρόπους που θα σε κάνουν να κερδίσεις τη συμπάθεια των γύρω σου και να τους επηρεάζεις, χωρίς να προκαλείς δυσαρέσκειες. Έχοντας ξεπεράσει τις 15 εκατομμύρια πωλήσεις κι έχοντας εμπνεύσει πλήθος κόσμου ανά τον κόσμο, το βιβλίο αυτό, θα σε κάνει να αφήσεις τις καλύτερες εντυπώσεις και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των άλλων σε φιλικό κι επαγγελματικό επίπεδο, ανεβαίνοντας τη σκάλα της προσωπικής κι επαγγελματικής επιτυχίας. 

Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου

Αν έχεις βαρεθεί να διαβάζεις βιβλία που προσπαθούν να σε εκπαιδεύσουν να γίνεις ο τέλειος γονιός, τότε ετοιμάσου να διαβάσεις κάτι διαφορετικό! Διαβάζοντάς το, θα συνειδητοποιήσεις ότι όχι μόνο δεν υπάρχει το «τέλειο» σχέδιο ανατροφής, αλλά δε χρειάζεται κιόλας να το αναζητήσεις. Η αναγνωρισμένη ψυχοθεραπεύτρια, Φιλίππα Πέρρυ, μας εξηγεί πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ισχυρούς δεσμούς με τους γονείς μας που θα μείνουν αλώβητοι σε κάθε έκρηξη θυμού και διαφωνίας. Με έξυπνο και χιουμοριστικό ύφος, σε κερδίζει από την πρώτη κιόλας σελίδα!

Να ζεις, ν’ αγαπάς και να μαθαίνεις

Αποτελεί ένα από τα καλύτερα και πιο πολυδιαβασμένα βιβλία αυτοβελτίωσης του Λέο Μπουσκάλια. Μέσα από ομιλίες, διαλέξεις, συζητήσεις και με τη βοήθεια της χαρισματικής γραφής του συγγραφέα, το βιβλίο αυτό θα σε αφυπνίσει, θα σε συγκινήσει και θα σε εμπνεύσει να μεταμορφωθείς σε εκείνη την εκδοχή του εαυτού σου, εκείνη που ονειρεύεσαι. 

Σκέψου σαν μοναχός

Βλέποντας το εξώφυλλο του βιβλίου, το πρόσωπο του Τζέι Σέτι πιθανόν να σου θυμίσει εκείνον τον τύπο που είδες τυχαία στα Social Media να δίνει συμβουλές για μια καλύτερη και πιο επιτυχημένη προσωπική ζωή! Δεν κάνεις λάθος!

Πράγματι, ο Τζέι Σέτι είναι σήμερα ο super star σύμβουλος των Social Media κι έχει καταφέρει να κερδίσει τη συμπάθεια εκατομμυρίων χρηστών χάρη στην αμεσότητα και την απλότητα του λόγου του. Πηγαίνοντας κόντρα στις πεποιθήσεις των γονιών του, αντί να παραστεί στην τελετή αποφοίτησης του κολλεγίου του, οΤζέι Σέτιαποφάσισε να αφοσιωθεί στο να βοηθάει τους άλλους κι έτσι ακολούθησε τον μοναχισμό στην Ινδία, κάνοντας διαλογισμό οκτώ ώρες την ημέρα με απώτερο σκοπό να ανακαλύψει το νόημα της ζωής.

Σήμερα, μοιράζεται με το κοινό του την εμπειρία του, έχοντας αφήσει πλέον το μοναχισμό κι έχοντας επικεντρωθεί στην καθοδήγηση των ανθρώπων προς μια πιο ήρεμη κι ευτυχισμένη ζωή. 

TAGS:#BOOKS
Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα