Δεν έχετε ακουστά αυτή την παροιμία; Προφανώς και όχι, γιατί τη σκεφτήκαμε για το κείμενό μου στο Estella!

Η αλήθεια είναι ότι σας γράφω από μια υπέροχη παραλία στο Γύθειο! Φοράω το φούξια μπικίνι μου και τρώω ένα τοστ με πατατάκια – εννοείται και νεράκι παγωμένο από την κατάψυξη είναι must. Ίσως κάποιοι με κοιτάξουν περίεργα, σκεπτόμενοι πως ένα κορίτσι με στρογγυλό κορμί δεν θα “έπρεπε” να φοράει φούξια μπικίνι.

Ίσως άλλοι με κοιτάξουν περίεργα γιατί για αυτούς ένα κορίτσι σαν εμένα –με πιο στρογγυλό σωματότυπο – δεν θα “έπρεπε” να τρώει πατατάκια με το τοστ του, αλλά κάποια σαλάτα.

Ενδεχομένως, για άλλους δεν θα έπρεπε να τρώω ούτε το τοστ – αφού το καταραμένο diet culture μέσα στο οποίο έχουμε μεγαλώσει– επιβάλλει στους ανθρώπους με σωματότυπο μήλο να μην τρώνε υδατάνθρακες, ‘cause carbs is bad. Έτσι, πρέπει να τρώω μόνο μια σαλάτα. 

Εγώ, όμως, το καλοκαίρι συνηθίζω να παίρνω το αγόρι μου, τους φίλους μας – και όποιον άλλον θέλει να κάνει παρέα μαζί μας – και να γυρνάμε από παραλία σε παραλία.

Συνηθίζω ακόμη να αγοράζω όποιο μαγιό μου αρέσει – σε μένα και στο σώμα μου – και συνηθίζω να τρώω τοστ με πατατάκια – γιατί είναι το καλύτερο φαγητό για την παραλία. 

Διαβάζοντας αυτά, ίσως πάλι κάποιοι να πουν: “Να, ακόμα ένα curvy κορίτσι που μας λέει τα πάλι τα αυτονόητα. Να αγαπάμε το σώμα μας και να μην ακούμε κανέναν.” Και ίσως – σε έναν ιδανικό κόσμο – να είχαν δίκαιο.

Ίσως σε ένα ιδανικό κόσμο αυτό να ήταν το αυτονόητο

Οι άνθρωποι που επέλεγαν να σχολιάζουν κακόβουλα άλλους ανθρώπους να ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και οι φωνές όσων μας έλεγαν να αγαπάμε και να φροντίζουμε το σώμα μας σε όποιο νούμερο και αν βρισκόμαστε, να ήταν τόσες πολλές που να υπερκάλυπταν τις κακόβουλες. 

Δυστυχώς, όμως, ο κόσμος μας δεν είναι ιδανικός. Υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες, άντρες και παιδιά που υποφέρουν στη σκέψη του να βγουν στην παραλία!

Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται τρελό, δυστυχώς, όμως, για πολλούς είναι μια σπαρακτική πραγματικότητα. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν, αποφάσισα να πω αυτά: 

“Για ποιο λόγο να μην χαιρόμαστε όλοι τη θάλασσα και τις παραλίες ήρεμα, όμορφα και ωραία; ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ “ΙΔΑΝΙΚΟ” ΣΩΜΑ; Επειδή θέλουμε να πάρουμε ένα τάπερ μαζί μας;

Επειδή δε φοράμε τα μαγιό που προστάζει η μόδα;

Επειδή έχουμε κυτταρίτιδα, ραγάδες και πανάδες; ΚΙ, ΟΜΩΣ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ! 

Δεν μπορώ να φανταστώ να κρύβομαι επειδή άλλοι θα με κρίνουν για την εμφάνιση μου. Δεν ζω για τους άλλους, όποτε δεν θα αφήσω αυτούς και τα αρνητικά  σχόλια να με κάνουν κάποια που δεν είμαι! Πολύ εύκολα θα κρίνουν και πίστεψε με, θα σε κοιτάξουν δίχως ντροπή…

Όμως, φέρεις την ευθύνη να τους δείξεις ότι εσύ, ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! Για σένα ήρθες στην παραλία, για σένα φόρεσες το μαγιό που γούσταρες και για σένα θα απολαύσεις το θαλασσινό νερό που τόσο καλό κάνει σε όλους μας!

Ίσως με πουν χοντρή… Ε και, δεν είμαι; Είμαι!!! Είμαι αυτό που είμαι, όμως, χωρίς να ενοχλώ, να κοροϊδεύω, να κρίνω και να επικρίνω κανένα. Γι’ αυτό, έχω το δικαίωμα να βάλω το μαγιό μου και να πάω σε οποία παραλία γουστάρω!

Όλα τα σώματα έχουν δικαίωμα να απολαύσουν το καλοκαίρι όπως γουστάρουν!

Τα σώματα που αγαπάμε και τα σώματα που δεν αγαπάμε. Τα σώματα που μας είναι αδιάφορα και τα σώματα που δεν φανταζόμαστε ότι υπάρχουν. Ναι, έχουν κάθε δικαίωμα, όλα τα σώματα, να βγαίνουν στις παραλίες!

Ναι! Ας κάνουμε όλοι ένα βήμα μπροστά να ξεπεραστεί αυτό το ταμπού και ας φωνάξουμε όλοι δυνατά πως: “Το τέλειο σώμα για την παραλία δεν υπάρχει.”

Υ.Γ. Αλήθεια, έχετε δοκιμάσει να ζήσετε το καλοκαίρι σας χωρίς να σας νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι; TRY IT OUT! Δεν έχει τελειώσει ακόμα το Καλοκαίρι.

Κι αν σας ρωτήσει κανείς τι θα κάνετε αύριο ή μεθαύριο και όλο το καλοκαίρι, απαντήστε τους πως: “Θα βρίσκομαι σε παραλίες, γιατί αξίζω και εγώ όπως όλοι να το απολαύσουμε στο έπακρο. Κι αν θέλετε, ελάτε για παρέα.” 

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα