Δύο χρόνια και κάτι μετά, το Bridgerton επέστρεψε στο Netflix με τον τρίτο κύκλο της σειράς και τον Colin με την Penelope στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των γυναικών και των ανδρών της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου. 

«Αγαπητέ αναγνώστη, είμαστε πάρα πολύ καιρό χώρια!». Με τον χαιρετισμό αυτό της Lady Wistledown ξεκίνησε η τρίτη σεζόν του Bridgerton. 

Το φετινό –διαφορετικό—- ζευγάρι της σεζόν, ήρθε για να πει μια ιστορία που θα μπορούσε ίσως να σημαίνει κάτι παραπάνω. Με καινούργια showrunner – ο Chris Van Dusen αποχώρησε και στη θέση του μπήκε η Jess Βrownell, ο τρίτος κύκλος επικεντρώνεται στο «φαινομενικά, ταπεινό χαμομηλάκι» της ιστορίας – από έξω ήσυχη από μέσα Lady Whistledown— που με ασπίδα της το καινούργιο αίσθημα αυτοπεποίθησης της, κερδίζει ό,τι έψαχνε όλα τα χρόνια της ζωής της. Αγάπη και αποδοχή προς τον εαυτό της.

Μπορεί να άλλαξε το χτένισμα και το χρώμα φορεμάτων της, η ουσιαστική, όμως, αλλαγή της Penelope, ήταν εσωτερική. Αφότου άκουσε για 2 ολόκληρες σεζόν – και 20 χρόνια – ότι δεν είναι άξια να την ερωτευτεί και να την παντρευτεί κανείς, η Penelope επέλεξε να σπάσει το γυάλινο κόσμο της και να δείξει τον αληθινό, γεμάτο αυτοπεποίθηση εαυτό της. 

Μπορεί ο δεύτερος κύκλος να έκλεισε με τον Colin να συνειδητοποιεί τα συναισθήματα της Penelope και να τα αγνοεί, αφήνοντάς την πληγωμένη και προδομένη – αφότου αποκαλύφθηκε η ταυτότητά της ως Lady Whistledown, αλλά και η προδοσία της προς την Eloise— o φετινός τρίτος κύκλος, όμως, παρουσίασε μια άλλη Penelope.

Η ιστορία μιλάει γι’ αυτό το έξυπνο και χωμένο στα βιβλία του κορίτσι του πίσω θρανίου, που ενώ την βλέπεις και την ακούς, επιλέγεις να μην της δώσεις πολλή σημασία. Μέχρι που από φόβο μην μείνει για πάντα στο σπίτι με την καταπιεστική μαμά της, αποφασίζει να αλλάξει. Όχι χαρακτήρα ή εμφάνιση, αλλά οπτική. 

Ο έρωτας ανάμεσα σ’ έναν ευπαρουσίαστο άντρα και μια διαφορετική από τις άλλες γυναίκα 

Η φετινή σεζόν μας έδωσε πολλά. Αρχικά, είδαμε την επιστροφή της Kate – Bridgerton πια – και του κόμη Anthony Bridgerton σε καθημερινές αλλά και ερωτικές σκηνές – για να ανταποδώσουν γι’ αυτή τη μοναδική μία της περασμένης σεζόν. Επιπρόσθετα, η διαμάχη μεταξύ Eloise και Penelope, την κατέταξε για ακόμη μια φορά, ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σχέσεις της σειράς. 

Το Διαμάντι της σεζόν – αφού ανησύχησαν όλες οι μητέρες της καλής κοινωνίας για την κατάστασή του – τελικά ανακοινώνεται και η Francesca Bridgerton αποδεικνύεται άξια συνεχίστρια της Daphne. Τέλος, για ακόμη μια φορά τα θέματα πατριαρχίας, γονεϊκή αποξένωσης, φιλοδοξίας και κοινωνικής απομόνωσης αναδείχθηκαν εξαιρετικά. 

Και ενώ τα προαναφερθέντα γεγονότα αποτελούν εξαιρετικούς δορυφόρους, η ιστορία επικεντρώνεται στη ταραχώδη σχέση του Colin και της Penelope. Αφότου ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη και έζησε τη ζωή του, o Colin επιστρέφει στο Λονδίνο ανανεωμένος και έτοιμος να μαγνητίσει. Αφότου, όμως, συνειδητοποιεί τον πόνο που προκάλεσαν τα λόγια του – δες το τελευταίο επεισόδιο του προηγούμενου κύκλου, αποφασίζει να το παίξει «θεία από το Σικάγο» και να κάνει την Penelope «άξια προσοχής και προτάσεων γάμου».

Ως γνήσιος Bridgerton, όμως, ο Colin μπλέκεται στα δίκτυα που ο ίδιος έπλεξε, αφού συνειδητοποιεί ότι τα συναισθήματα της Penelope είναι αμοιβαία. 

Κάθε σεζόν εμπνέεται από ένα βιβλίο της Jane Austen. Με το «Περηφάνια και Προκατάληψη» του πρώτου κύκλου να δίνει την θέση του στο «Λογική και Ευαισθησία» του δεύτερου, η «Έμμα» του τρίτου κύκλου, μας θυμίζει όλους τους λόγους που επιλέγουμε να διαβάζουμε Jane Austen 200 και κάτι χρόνια. Ο έρωτας του Colin και της Penelope, πατώντας στο αρχέτυπο «από φίλοι… εραστές» παρουσιάζει όλους τους λόγους του «γιατί η μυθοπλασία είναι ακόμη αντίβαρο της σκληρής πραγματικότητας». Όταν η καθημερινή μας ζωή είναι γεμάτη από απογοήτευση – φιλική, ερωτική, κοινωνική – η μυθοπλασία,  συνεχίζει να δίνει την ελπίδα της πίστης προς τον έρωτά και την ευτυχία.

Οι «Μεγάλες Προσδοκίες» για το δεύτερο μισό

Μπορεί στο πρώτο μισό του κύκλου να μην είδαμε πολλά σε σχέση με το ερωτικό πάθος του κεντρικού ζευγαριού – ένα μεγάλο μείον της σειράς οι πολλές και όχι τόσο σημαντικές παράλληλες ιστορίες – δημιούργησαν όμως «Μεγάλες Προσδοκίες» για το δεύτερο μισό. 

Τα τέσσερα πρώτα επεισόδια επικεντρώθηκαν στο να αναδείξουν τη χημεία των δύο πρωταγωνιστών, με την Νίκολα Κάκλαν και την Penelope να κλέβουν το ενδιαφέρον, δημιουργώντας τη βάση και πολλές προοπτικές εξέλιξης για το δεύτερο μισό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τέταρτο επεισόδιο – και τελευταίο του πρώτου μισού κύκλου – κρατάει σχεδόν όλο ενδιαφέρον, με τα τελευταία 20 λεπτά του να αξίζουν την αναμονή των προηγούμενων τεσσάρων ωρών. 

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
1
Αγαπώ
+1
1
Σοκαρίστηκα