Το καλοκαίρι είναι, κατά γενική ομολογία, μια ξέγνοιαστη χρονική περίοδος. Αποσυμπιεζόμαστε από την πίεση της καθημερινής ρουτίνας, ξεφεύγουμε από τις δεκάδες υποχρεώσεις και απολαμβάνουμε στιγμές ηρεμίας και ξεγνοιασιάς. Κι επειδή ηρεμία μας αρέσει και μας πάει, λέμε να την ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας. Ο καλύτερος τρόπος, λοιπόν, για να γίνει αυτό είναι να επιλέξουμε θέσεις εργασίας, στις οποίες το στρες και η πίεση βρίσκονται στα αζήτητα. Υπό αυτό το πρίσμα, συγκεντρώσαμε 5 δουλειές που θα μπορούσαμε κάλλιστα να τις κάνουμε για το υπόλοιπο της ζωής μας, χωρίς επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία.

Video Game Tester: Το χρήμα είναι παιχνιδάκι –στην κυριολεξία πια

Ως γνωστόν, η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών έχει γνωρίσει πρωτοφανή άνοδο τις τελευταίες δεκαετίες. Ακόμη, οι επενδύσεις στον εν λόγω κλάδο συνέβαλαν στην τεράστια αύξηση των θέσεων εργασίας. Και, φυσικά, δεν μιλάμε μόνο για προγραμματιστές, γραφίστες, παραγωγούς και κειμενογράφους. Μία νέα ειδικότητα, η οποία ανθίζει διαρκώς, είναι αυτή του Video Game Tester –ναι κάνει ό,τι ακριβώς προδίδει ο τίτλος του. Επί της ουσίας, αμείβεται (πολύ καλά) για να παίξει ένα παιχνίδι, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο (beta έκδοση). 

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι διότι οι τεράστιες εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών θέλουν να προλάβουν τυχόν σφάλματα, ώστε να αποφύγουν τεχνικά προβλήματα, σκαλώματα και αρνητικές αξιολογήσεις από το καταναλωτικό κοινό. Άλλωστε, κακά τα ψέματα, το στάδιο της δοκιμής είναι υψίστης σημασίας για την επιτυχία (ή την αποτυχία) ενός βιντεοπαιχνιδιού, αφού, αν εντοπιστούν ζητήματα τεχνικής φύσεως από το καταναλωτικό κοινό, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος ακόμη και να αποσυρθεί από την αγορά το συγκεκριμένο παιχνίδι –μια εξέλιξη εξαιρετικά ζημιογόνα για τη μαμά-εταιρεία.

Επομένως, με τη δημιουργία της θέσης εργασίας του Video Game Tester, οι εταιρείες μπορούν να είναι ήσυχες για το τελικό στάδιο ενός βιντεοπαιχνιδιού, ενώ όσοι εργάζονται ως Video Game Testers απολαμβάνουν πολύ ικανοποιητικές απολαβές μόνο και μόνο για να… παίζουν!

Win-win η φασούλα. 

Γευσιγνώστης: Όταν όλοι πληρώνουμε για να φάμε καλά, εκείνος τρώει τζάμπα –και έχει και άποψη

Για όσους αγαπάμε το καλό φαγητό με παρέα και μας αρέσει να εκφέρουμε άποψη για το συνδυασμό των διαφόρων γεύσεων, τότε αυτή η δουλειά είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας. Η γευσιγνωσία, από μόνη της, είναι ένα ταξίδι σ’ έναν κόσμο γεμάτο χρώματα, αρώματα και νόστιμα πιάτα. Βέβαια, δεν είναι τόσο απλό αυτό το επάγγελμα, μιας και, μετά το απολαυστικό δείπνο, χρειάζεται να διατυπωθεί μια εμπεριστατωμένη κριτική με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας (ή/και της ποσότητας) του φαγητού.

Εκτός αυτού, και η παραμικρή λεπτομέρεια διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για έναν επαγγελματία γευσιγνώστη: Από τη συμπεριφορά του προσωπικού, την ατμόσφαιρα του εστιατορίου και την εικόνα των πιάτων, κάθε επιμέρους συστατικό προσμετράται στην τελική αξιολόγηση. Ωστόσο, στο τέλος τα πλεονεκτήματα της δουλειάς αυτής μάλλον υπερισχύουν, γιατί οι γευσιγνώστες απολαμβάνουν τα εξής προνόμια:

-Έχουν τη δυνατότητα να γευτούν μερικά από τα καλύτερα πιάτα στον κόσμο

-Το δείπνο, σε πολλές περιπτώσεις, σερβίρεται σε πολυτελή εστιατόρια με μαγευτική αισθητική

-Τα ταξίδια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς

-Οι αμοιβές είναι ιδιαίτερα ελκυστικές

@slavinjoshua

Acting like a food critic at a Michelin Guide Restaurant! #foodcritic #lifehack #hongkong #foodreview #foodtiktok

♬ original sound – Josh Slavin

Σομελιέ aka καλοπληρωμένος μπεκρής

Όσοι αγαπάμε το καλό κρασί, η δουλειά του σομελιέ θα μπορούσε να είναι κάτι παραπάνω από ιδανική. Οι επαγγελματίες σομελιέ όχι μόνο ασχολούνται επιμελώς με την επιμέλεια και τη σύσταση του κρασιού, αλλά είναι εξειδικευμένοι και στην παροχή συμβουλών σε σχέση με το ποια πιάτα συνδυάζονται καλύτερα με το εκάστοτε κρασί, ούτως ώστε να απογειωθεί η γευστική εμπειρία των πελατών. 

Ναι, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε ότι είναι μια από τις πιο κουλ δουλειές στον κόσμο. 

Netflix Tagger: Η χαρά του σινεφίλ

Ένας Tagger του Netflix είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση και την κατηγοριοποίηση ταινιών και σειρών με βάση συγκεκριμένα tags ή μεταδεδομένα. Ειδικότερα, όσοι απασχολούνται στη θέση αυτή προσθέτουν σχετικές λέξεις-κλειδιά, είδη, κατηγορίες και λοιπούς περιγραφικούς παράγοντες, προκειμένου να συμβάλλουν στη βελτίωση των προτεινόμενων ψυχαγωγικών προϊόντων προς του συνδρομητές.

Δοκιμαστής παγωτού

Πώς θα σου φαινόταν να έπαιρνες κανονικότατο μισθό μόνο και μόνο για να… απολαμβάνεις δροσιστικά παγωτά;

Ειδικά τώρα, την καλοκαιρινή περίοδο, μια τέτοια δουλειά τη λες, χαλαρά, και όαση. Πρακτικά, οι αρμοδιότητες περιλαμβάνουν τη δειγματοληψία και την αξιολόγηση διαφόρων γεύσεων παγωτού από άποψη υφής και ποιότητας. 

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμού γεύσεων, με στόχο να δημιουργηθούν νέες, παγωμένες λιχουδιές. 

Σοβαρά τώρα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ;

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα