Δεν μας άφησε και πολλά καλά η καραντίνα(ες), ένα όμως από τα λίγα καλά που μας άφησαν είναι το γεγονός πως μια μεγάλη μερίδα του καλλιτεχνικού κόσμου στράφηκε στον κόσμο των social media, και ειδικότερα στο Instagram, για να εκφραστεί και να συνεχίσει να δημιουργεί εν μέσω μιας ατέρμονης καταπίεσης της ελευθερίας.

Κι αν η τέχνη του illustration στην Ελλάδα ήταν για πολλά χρόνια κάτι το άγνωστο και το ξένο, ο κόσμος των social media κατάφερε να φέρει την τέχνη αυτή στα κινητά όλων μας και να μας κάνουν να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι. Γι’ αυτό και εμείς σας συστήνουμε κάποιους – θα υπάρξει και δεύτερο μέρος – από τους πιο αγαπημένους μας Έλληνες illustrators, που μέσα από το Instagram μας συστήνουν την τέχνη τους.

@itzi.artz

Αν είσαι και εσύ παιδί των 90ς που μεγάλωσε – και γαλουχήθηκε – με τις ελληνικές σειρές του τότε, τότε πρέπει σίγουρα να τσεκάρεις την itzi. H itzi φτιάχνει κυρίως αστεία memes αλλά δεν φοβάται και να μιλήσει και για θέματα που απασχολούν όλη την κοινωνία. Αν ψάχνεις έναν illustrator που θα εκφράσει την άποψη του για τις απαγόρευση των εκτρώσεων αλλά και κάποιον που θα σου θυμίσει τις καλύτερες ατάκες της ελληνικής τηλεόρασης τότε η itzi είναι αυτό που ψάχνεις.

@kioutsioukis 

Ο Σταύρος Κιουτσιούκης, είναι ίσως ο πιο ερωτικός illustrator του ελληνικού Instagram. Στο account του μπορείτε να βρείτε illustrations για να στείλετε σε κάποιον σ’ αγαπώ, σκίτσα που εκφράζουν την sexy πλευρά μας και κόμικς που σου μένουν αξέχαστα.

@littlemiss.grumpy

Η Μαρία Παγκάλου είναι η  illustrator που μιλά για όλα. Μέσα από τα μεγάλα μάτια των προσωπογραφιών που φτιάχνει, αποτυπώνει όλα μας τα συναισθήματα. Άλλοτε θυμωμένα, χαρούμενα ή λυπημένα, τα μάτια της littlemiss.grumpy τα λένε όλα. Μπορείς ακόμα και να αγοράσεις τις δημιουργίες της αν θες αφού μέσω του shop της μπορείς να βρεις κούπες, κάλτσες, κάρτες, notebooks και πολλά άλλα με τα illustrations της.

@sarantapozarousa

Η sarantapozarousa φτιάχνει ίσως τις πιο αστείες στιχομυθίες που θα βρεις στο ελληνικό Instagram. Μένοντας στα ασπρόμαυρα σκίτσα, επιμένει και κάνει τη διαφορά. Αν θέλετε να διαβάσετε αστεία λογοπαίγνια και να στείλετε στους φίλους αστεία σκίτσα, τότε πρέπει να τσεκάρετε σήμερα αυτό το account. 

@vagenas_gd

O Δημήτρης, μπήκε στον κόσμο του Instagram πριν από περίπου 3 χρόνια. Ξεκίνησε φτιάχνοντας σκίτσα αγαπημένων Ελλήνων και ξένων celebrity χωρίς ωστόσο – τις περισσότερες φορές – να συμπεριλαμβάνει τα μάτια τους στα σκίτσα του, κάνοντας σε να προσπαθείς να καταλάβεις τον διάσημο Έλληνα ή Ξένο celebrity από την φιγούρα του. 

Τον τελευταίο καιρό έχει εισάγει και τον πιο φουτουριστικό σχέδιο στα έργα του, ενώ πλέον θα τον δεις να συμπεριλαμβάνει περισσότερο και τα μάτια στα σκίτσα του. Τσέκαρε τον σήμερα για να ανακαλύψεις εκπληκτικά illustrations διαφόρων celebrity.   

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα