Ευρωεκλογές περιβάλλον

Σε αυτές τις Ευρωκλογές είναι ανάγκη η ψήφος να πάει υπέρ του περιβάλλοντος. 

«Στις 9 Ιουνίου 2024, η ψήφος μας στις Ευρωεκλογές μπορεί να καθορίσει τη βιώσιμη αλλαγή για την οποία μαχόμαστε όλα. Με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής να γίνονται όλο και πιο αισθητές, είναι κρίσιμο να ψηφίσουμε με απόλυτη συνείδηση και να έχουμε πρόσβαση σε όλη την πληροφόρηση που δικαιούμαστε» γράφουν οι Σοβαρά μετανιωμένοι καταστροφείς του πλανήτη.

Στη νέα τους σελίδα «Ευρωεκλογές 2024» συνέλεξαν σημαντικές πληροφορίες για τις/τους υποψήφιους, τα προγράμματα, και πώς η ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά υπέρ του περιβάλλοντος.

«Αν λοιπόν δεν ξέρουμε πως γίνεται η διαδικασία μπορούμε να μάθουμε βήμα-βήμα, να βρούμε τις πράσινες προτάσεις των κομμάτων, να κάνουμε την έρευνά μας με τα εργαλεία που συμπεριλάβαμε και να δούμε ποιοι υποψήφιοι καίγονται για το περιβάλλον όσο εμείς. Έτσι θα μπορέσουμε να επιλέξουμε τι μας αντιπροσωπεύει καλύτερα. Οι αποφάσεις μας θα καθορίσουν το μέλλον μας σε έναν κόσμο που θερμαίνεται. Εσύ θα λείπεις;» σημειώνουν.

Υποψήφιοι συνδυασμοί με πράσινη ατζέντα στις Ευρωεκλογές

Στην Ελλάδα, μόνο ένα κόμμα υπάρχει που να ανήκει στην Ευρωομάδα των Πρασίνων (The Greens/EFA) και να έχει ανακοινωμένο πράσινο πρόγραμμα ή ατζέντα. Ο «ΚΟΣΜΟΣ» με πρόεδρο τον Πέτρο Κόκκαλη και ρεκόρ συμμετοχής γυναικών στην ιστορία της ελληνικής πολιτικής σκηνής, με ποσοστό 58%. Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου, ο Πέτρος Κόκκαλης δήλωσε: «Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι κλιματική δικαιοσύνη. Η πράσινη συμφωνία που θα πρέπει να υλοποιήσουμε δεν είναι κάτι άλλο από έναν τεράστιο εκσυγχρονισμό, έναν κοινωνικό μετασχηματισμό».

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, κόμματα που ανήκουν ήδη ανήκουν ήδη σε άλλες Ευρωομάδες έχουν ανακοινωμένο πράσινο πρόγραμμα/ατζέντα, το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Στον «Πίνακα Αποτελεσμάτων του Κοινοβουλίου της ΕΕ» βλέπουμε την κατάταξη των πολιτικών ομάδων και των εθνικών κομμάτων της ΕΕ με βάση την ψήφο τους στις νομοθεσίες για το κλίμα, τη φύση και τη ρύπανση.

Την πρώτη θέση κατέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως διευκρινίζεται ότι «το υψηλό σκορ που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις περιβαλλοντικές νομοθεσίες οφείλεται κατά κύριο λόγο στη δράση του κου Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος κατεβαίνει με τον συνδυασμό ΚΟΣΜΟΣ και εκπροσωπεί την ευρωομάδα των Πρασίνων στη χώρα μας».

Η συζήτηση και οι προβληματισμοί για την κρίση του οικοσυστήματος έχουν ξεκινήσει ήδη εδώ και αιώνες. Η πρωτοβουλία «Σοβαρά μετανιωμένοι καταστροφείς του πλανήτη», η οποία έχει κουραστεί να βλέπει πολύ doomsday (δυστοπική) περιβαλλοντική πληροφορία εκεί έξω. 

Για αυτόν το λόγο, πήρε τα ηνία και δημιούργησε μια πλατφόρμα με εργαλεία και συσσωρευμένη γνώση, όπου επικοινωνεί την επιστημονική γνώση για την κλιματική κρίση και τους λοιπούς περιβαλλοντικούς κινδύνους. Για παράδειγμα, έχει δημιουργήσει ένα timeline για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του πως φτάσαμε σήμερα σε αυτό το σημείο οικολογικής κατάρρευσης ή καταγράφει και αναδεικνύει όσο το δυνατόν περισσότερες πρακτικές και βιώσιμες λύσεις.

Η πληροφορία είναι εκεί έξω και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε το «κλικ», να την διαβάσουμε και να την διαδώσουμε, ώστε να ενημερωθεί περισσότερος κόσμος πριν την 9η Ιουνίου, τη μέρα που θα καθορίσει τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης –άρα και της χώρας μας σε αρκετά μεγάλο βαθμό, σε μία ίσως από τις πιο κρίσιμες ευρωεκλογές στην ιστορία.

Έως και 450 εκατομμύρια πολίτες στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ θα προσέλθουν στις κάλπες μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου για να εκλέξουν περισσότερα από 700 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του μοναδικού άμεσα εκλεγμένου διακρατικού κοινοβουλίου στον κόσμο. 

Καλή ψήφο! 

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
2
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα