Αφροδίτη Λατινοπούλου

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Αφροδίτη Λατινοπούλου…

Λόγω των πρόσφατων δηλώσεών της περί υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, η Αφροδίτη Λατινοπούλου κατάφερε, για ακόμη μια φορά, δυστυχώς, να στρέψει και πάλι πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας– λες και το κάνει επίτηδες ένα πράμα. Δήλωσε δε πως: «Δεν είναι φυσιολογικό ένα παιδί να μεγαλώνει με δύο μπαμπάδες ή με δύο μαμάδες.

Το παιδί θέλει τη μητέρα του και τον πατέρα του και αυτό έχει διευκρινιστεί χρόνια τώρα μέσα από αμέτρητες έρευνες. Όχι 52 φύλα να το μπερδεύουν σκοπίμως για να προωθούν κάποιοι τη δική τους ατζέντα με το έτσι θέλω». Μήπως φτάνει κάπου;

Γιατί να βλέπω εγώ το αξύριστο πόδι σου; (Που φυσικά μπορείς και να μην το βλέπεις)

Δυστυχώς, η Αφροδίτη Λατινοπούλου είχε προκαλέσει ξανά θύελλα αντιδράσεων το 2021, όταν «ανέβασε» στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα ακραίο βίντεο περί «αξύριστων γυναικών που φορούν φαρδιά ρούχα».

Το ευχάριστο είναι ότι στάθηκε απέναντί της, όχι μόνο η συντριπτική πλειοψηφία των Social Media, αλλά και γνωστών προσώπων, που δε δίστασαν να εκφραστούν ανοιχτά ενάντια σε ένα παράλογο ξέσπασμα, το οποίο ποτέ κανείς δε ζήτησε, ποτέ κανείς δεν προκάλεσε και είδαμε κάποια νεύρα άνευ λόγου και αιτίας.

Κατά τα λεγόμενά της, «καταστρέφεται η κοσμοθεωρία μας και η κοινωνία μας επειδή ορισμένες γυναίκες προβάλλουν τα αξύριστα σημεία του σώματός τους».

Η κοσμοθεωρία μας και η κοινωνία μας, λοιπόν, καταστρέφεται όταν βιαστές αφήνονται ελεύθεροι και βαδίζουν ανάμεσά μας, με τον κίνδυνο να διαπράξουν εκ νέου κάποια αντίστοιχη πράξη. Όταν σιωπούμε συνειδητά, για να υποστηρίξουμε ορισμένα συμφέροντα, παρόλο που μπορεί να ξέρουμε ότι έμμεσα είμαστε συνένοχοι στο μαρτύριο κάποιο άλλου.

Την καλύτερη απάντηση, βέβαια, σε αυτές τις αλλοπρόσαλλές δηλώσεις, την έδωσε η λατρεμένη, Σοφία Μουτίδου:

Αφροδίτη Λατινοπούλου για Δανάη Μπάρκα: «Προβάλλουμε λάθος πρότυπα, άτομα με παχυσαρκία» (Και ποιος τη ρώτησε;) 

Στο πρόσφατο παρελθόν, η Αφροδίτη Λατινοπούλου έβαλε στο στόχαστρο τη Δανάη Μπάρκα, η οποία σχολιάστηκε πολύ θετικά από το κοινό για την υγεία του σώματος, αλλά και του μυαλού και της ψυχής της:

Να πούμε κάπου εδώ  ότι το body shaming, όπως και τα «λάθος» και «σωστά» πρότυπα αργοπεθαίνουν –δυστυχώς για το αργά–  εδώ και πολλά χρόνια. Μεγαλύτερη απόδειξη είναι το περιοδικό «Sports Illustrated» το οποίο για πολλές δεκαετίες προωθούσε «τα ωραιότερα κορμιά του κόσμου» και μόνο, αγνοώντας επιδεικτικά τις γυναίκες που δεν ήταν αυστηρά 90-60-90.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, το περιοδικό αυτό άλλαξε πορεία, επιλέγοντας κάποια από τα μεγαλύτερα plus-size μοντέλα για να κοσμήσουν τα εξώφυλλά του.

Η Ashley Graham, ένα πανέμορφο, plus-size μοντέλο με εντυπωσιακή πορεία στο χώρο της μόδας πρωταγωνίστησε σε ένα από τα ωραιότερα εξώφυλλα στην ιστορία του περιοδικού.

Οπότε, τέτοιου είδους πεπαλαιωμένες και απαρχαιωμένες αντιλήψεις γύρω από το body shaming δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο σήμερα. Να σημειωθεί, ότι η Δανάη Μπάρκα έδωσε κι εκείνη τη δική της αποστομωτική απάντηση στην εν λόγω κυρία, με το κοινό να την καταχειροκροτεί και τη Νέα Δημοκρατία να δηλώνει πως ουδεμία σχέση έχει η κυρία αυτή με το κόμμα τους:

Δανάη, είσαι θέα!

Last but not least: Γάμος και υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια (Ενώ δεν την ρώτησε ποτέ κανείς)

Αυτή είναι και η πιο πρόσφατη δήλωσή της, στην οποία δηλώνει ευθαρσώς τη διαφωνία της με τη νομιμοποίηση του γάμου και της υιοθεσίας ανάμεσα σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα, είπε, μεταξύ άλλων:

«Ολοένα και περισσότερο αυξάνεται η πίεση από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και από συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης προς την κυβέρνηση, προκειμένου να νομοθετήσει τον πολιτικό γάμο και την υιοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Για να το κλείνουμε το θέμα μια και καλή, τόσο εγώ όσο και η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας δεν θέλει να ακούσει για γάμους μεταξύ ανδρών ή γυναικών, πόσω μάλλον για υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Είναι κάτι το παράλογο το αφύσικο και κόντρα στη θρησκεία μας». […]

«Το τελευταίο που μας ενδιαφέρει […] είναι το εάν δέχονται του γάμους των ΛΟΑΤΚΙ+ και αν τους κρίνουν κατάλληλους για θετούς γονείς. Τόσο η βιολογία όσο και η θρησκεία είναι ξεκάθαρες σε αυτά τα θέματα. Δεν είναι φυσιολογικό ένα παιδί να μεγαλώνει με δύο μπαμπάδες ή με δύο μαμάδες. Το παιδί θέλει τη μητέρα του και τον πατέρα του και αυτό έχει διευκρινιστεί χρόνια τώρα μέσα από αμέτρητες έρευνες. Όχι 52 φύλα να το μπερδεύουν σκοπίμως για να προωθούν κάποιοι τη δική τους ατζέντα με το έτσι θέλω».

Δύο λόγια…

Ζούμε σε μια κοινωνία, όπου αμβλύνονται οι διχόνοιες και οι ρητορικές μίσους βρίσκονται παντού ολόγυρά μας. Μια είναι η λύση σε αυτήν την περίπτωση: Η αγάπη. Η άνευ όρων αγάπη. Πέρα από φύλα, κοινωνικά στερεότυπα, ψευδείς και υποκριτικούς καθωσπρεπισμούς.

Η αγάπη είναι το γιατρικό σε κάθε πληγή. Και, δυστυχώς, είμαστε βαθιά πληγωμένοι ως σύνολο. Ακριβώς όπως στα παραμύθια, έτσι κι εδώ, όλα ξεκινούν με το «μια φορά κι έναν καιρό», μια κακιά μάγισσα, που προσπαθεί να σπείρει το κακό και παραδοσιακά, στο τέλος της ιστορίας, η αγάπη κερδίζει.

Αυτό να κάνουμε κι εμείς, λοιπόν. Να αγαπήσουμε και να αγκαλιάσουμε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως. Αν όλοι εμείς ενωθούμε, θα πάψουν να υπάρχουν πια κακές μάγισσες. Και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Happy end

More like this