Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της νύχτας, τουλάχιστον οκτώ ακόμη σεισμοί καταγράφηκαν στον θαλάσσιο χώρο νότια της Αμοργού.
Ο ισχυρότερος από τους σεισμούς που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτα είχε μέγεθος 5 Ρίχτερ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Νωρίτερα, είχε προηγηθεί ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ, που έγινε αισθητός και στην Αθήνα, στις 10:16 το βράδυ της Δευτέρας (10/02), ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί από την έναρξη της σεισμικής δραστηριότητας.
Το πρωί της Τρίτης (11/02), στις 8:39, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ, 11 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αρκεσίνης Αμοργού, με εστιακό βάθος 15,2 χιλιομέτρων.
Λίγο νωρίτερα, στις 7:58, καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο 12 χιλιόμετρα νότια της Αρκεσίνης Αμοργού, με εστιακό βάθος 16,2 χιλιομέτρων.
Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 7:36, 26 χιλιόμετρα νότια της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 12 χιλιομέτρων, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, στις 7:43, ακολούθησε ακόμη μία έντασης 4,2 Ρίχτερ, 16 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 13,6 χιλιομέτρων.
Νωρίτερα, στις 7:14, σημειώθηκε σεισμός 4,4 Ρίχτερ σε απόσταση 233 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, 15 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Οι υπόλοιποι σεισμοί, τρεις εκ των οποίων είχαν μέγεθος 4 Ρίχτερ, ένας 4,1 Ρίχτερ και ο ισχυρότερος 5 Ρίχτερ, καταγράφηκαν στις 05:47, 02:02, 00:51, 00:44 και 00:37, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το επίκεντρό τους εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ 16 και 18 χιλιομέτρων νότια της Αρκεσίνης Αμοργού. Εκτός από αυτόν που σημειώθηκε στις 00:37 και χαρακτηρίστηκε «ισχυρός», όλοι οι υπόλοιποι θεωρούνται «ασθενείς».
Τι λένε οι σεισμολόγοι για τους νέους σεισμούς
Μιλώντας στον ANT1 το πρωί της Τρίτης (11/02), ο καθηγητής σεισμολογίας Δημήτρης Παπανικολάου ανέφερε: «Εξακολουθεί να δείχνει η σεισμική δραστηριότητα σημαντική με μέτριους σεισμούς, με μικρά ρήγματα που σπάνε σε όλη τη ζώνη και παραμένει με πιθανότητες – όχι πολλές αλλά αρκετές, η διέγερση και του μεγάλου ρήγματος της Ανύδρου, που μπορεί να δώσει όπως έχουμε πει, το μέγεθος έξι».
Όταν ρωτήθηκε αν έχει σημειωθεί ο κύριος σεισμός, ο κ. Παπανικολάου τόνισε: «Εγώ δεν δίνω κανένα περιθώριο να μιλάμε για κύριο σεισμό με 5,2 και 5,3. Είναι σαφές ότι ο κύριος σεισμός έχει την οροφή του 6. Μόνο όταν φτάσουμε σε κάτι που θα είναι 5,8 – 5,9 – 6 – 6,1 – εκεί μέσα είμαστε που θα μπορεί να συμβεί, τότε μόνο θα μπορούμε να μιλάμε για κύριο σεισμό. Όσο είμαστε χαμηλά, και ιδίως κάτω από 5,5 δεν μπορούμε να μιλάμε για κύριο σεισμό».
Όσον αφορά τη διάρκεια της σεισμικής δραστηριότητας, ανέφερε: «Αυτή η μέτρια δραστηριότητα, όσο διαρκεί έτσι και δεν γίνεται ο μεγαλύτερος σεισμός που περιμένουμε, θα διαρκέσει τουλάχιστον ως το Πάσχα και ίσως και μετά από αυτό. Συγκρίνοντας από αντίστοιχες καταστάσεις που μοιάζουν γεωδυναμικά με το φαινόμενο αυτό που φαίνεται να συνδέεται με κίνηση μάγματος σε μεγάλο βάθος, προσέξτε όχι ηφαίστειο, μάγμα σε βάθος 4 με 5 χιλιομέτρων, αντίστοιχες καταστάσεις κρατάνε μήνες».
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ΕΡΤNews, δήλωσε: «Δε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ήταν ο κύριος σεισμός» αναφερόμενος στη δόνηση της Δευτέρας, που ήταν η ισχυρότερη καταγεγραμμένη μέχρι στιγμής.
Ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος ανέφερε: «Αυτη η ακολουθία θα συνεχίσει και μάλιστα με αυτό το χαρακτήρα…. Θα κάνει εβδομάδες να περάσει αυτό το πράγμα. Πρέπει να προσαρμοστεί η τοπική κοινωνία, πρέπει να κινηθούμε σε ένα σενάριο ότι όλος ο Φλεβάρης θα περάσει με αντίστοιχη κατάσταση».