Οι LinkedInfluencers και οι νέες ευκαιρίες επαγγελματικής και προσωπικής επιτυχίας.

Το Linkedin είναι μια πλατφόρμα που εισχώρησε αναπάντεχα στις ζωές μας. Μετά από την εδραίωση του Facebook, την κορύφωση του Instagram και το δυνατό comeback του TikTok, κανείς δεν θα περίμενε την παρουσία και την ανάδειξη μια πλατφόρμας όπως το LinkedIn.   

Μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας μπορείς να αναδειχθείς με βάση τις δυνατότητες και την καριέρα σου τόσο σαν επαγγελματίας, όσο και σαν άνθρωπος. Οι γνωστοί, πλέον, σε όλους “Influencers”, κατά βάση σε Instagram και TikTok, έχουν κατακλύσει τις ζωές μας με την υπερπροβολή προϊόντων και την επίδειξη πλούτου.

Αυτό που λίγοι, όμως, γνωρίζουν είναι οι “Influencers” στο LinkedIn και οι σημαντικές διαφορές που τους ξεχωρίζουν από τους εμπορευματοποιημένους “Influencers” σε Instagram και TikTok. Ποιοι είναι, λοιπόν, αυτοί και γιατί τους χρειαζόμαστε;  

Η οικονομική κρίση και η δυσεύρετη κατάλληλης αγοράς εργασίας 

Η οικονομική δυσπραγία ανά το παγκόσμιο, ολοένα και αυξάνεται. Η κοινωνική διαστρωμάτωση και η πάλη των τάξεων, όπως έχει ερμηνευθεί από τον Μαρξ, αρχίζει με την πάροδο του χρόνου να γίνεται εντονότερη, με τη μεσαία τάξη να εξαφανίζεται. Οι αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις, από τη χρηματοπιστωτική «φούσκα» μέχρι και την πανδημία, οδήγησαν τους εργαζομένους σε εσωτερική παράκρουση.

Πλέον, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αποφασίσει ότι θα ασχοληθούν με επαγγέλματα, τα οποία «υπόσχονται ασφαλείς οικονομικές απολαβές», ώστε να μπορούν να βιοπορίζονται με αξιοπρέπεια. Η σκέψη για την ονειρική δουλειά, λοιπόν, φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός. Γι’ αυτό και ήρθε το Linkedin ως “από μηχανής θεός”, να προσφέρει την ελπίδα φωτός που περιμένεις πάντα στην έξοδο, ακόμη και του πιο τρομακτικού τούνελ. Αυτό που απομένει είναι να αξιοποιηθεί σωστά. 

Τι προσφέρει το Linkedin;  

Η πλατφόρμα αυτή θυμίζει ένα γραφείο συνοικεσίων για εργοδότες και υποψήφιους εργαζόμενους. Το LinkedIn σου προσφέρει την ευκαιρία να δημιουργήσεις ένα επαγγελματικό profile, στο οποίο μπορείς να αναρτήσεις, από το βιογραφικό σου, μέχρι και την κάθε επαγγελματική και δεξιοτεχνική σου εμπειρία. Παράλληλα, μπορείς να συνδεθείς με τα profiles εταιρειών και εργοδοτών και να παρακολουθήσεις και τις δικές τους επαγγελματικές προσδοκίες.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μέσω αυτής της πλατφόρμας, μπορεί να γίνει το perfect match, μεταξύ αυτού που ψάχνει για δουλειά και της εταιρείας που προσφέρει την θέση. Ωστόσο, οι ευκαιρίες που σου προσφέρονται δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό. Μπορείς, ακόμη, να αναπτύξεις το περιεχόμενο του βιογραφικού σου με σεμινάρια, projects και quizzes που σου προσφέρει τόσο η πλατφόρμα, όσο και οι διάφοροι χρήστες της.

Πώς μπορώ να γίνω LinkedInfluencer;  

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για να γίνεις Influencer στο LinkedIn δεν πρέπει να “πουλήσεις” μια περσόνα με στοιχεία που απαιτεί η λαοθάλασσα των followers, αλλά θα πρέπει να προτάξεις το περιεχόμενο του χαρακτήρα σου και το αυθεντικό της προσωπικότητάς σου.

Οι Influencers στο LinkedIn, δημοσιοποιούν πολλές φορές περιεχόμενο με επιτυχίες – αλλά και αποτυχίες στις επαγγελματικές τους καταρτήσεις – ώστε να δώσουν το μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τη δoυλειά των ονείρων τους. Δίνουν συμβουλές τόσο για την επιχειρηματική και επαγγελματική επιτυχία, αλλά και για την προσωπική ευτυχία του ανθρώπου.  

Η 25χρονη Natalie Rison, είναι από τι νεότερες Linked Influencers στον κόσμο. Το 2018, ούσα φοιτήτρια κολεγίου τότε, πέτυχε τα περισσότερα views στην πλατφόρμα, μέσα από δημοσιεύσεις της, σχετικά με την πρώτη της δουλειά σε κατάστημα αλυσίδας fast food. Η αρχική πρόθεσή της Rison ήταν να χρησιμοποιήσει τις αναρτήσεις της στο LinkedIn ως portfolio με δείγματα γραφής όταν έκανε αίτηση για θέσεις εργασίας.

Καθώς, όμως, συνέχιζε να δημοσιεύει αφοπλιστικά αληθινές ιστορίες εργασίας, το κοινό της αυξήθηκε, φτάνοντας τελικά τους σχεδόν 400.000 ακόλουθους. Αυτό τη βοήθησε να βρει θέση σε μια εταιρεία marketing, ενισχύοντας το περιεχόμενό της στην πλατφόρμα και κάνοντας το όνειρό της – να ασχοληθεί με την τεχνολογία – πραγματικότητα. Πλέον, η Rison, πραγματοποιεί ομιλίες επαγγελματικής και προσωπικής κατάρτισης επί πληρωμή και βρίσκεται σε συμφωνία χορηγίας με τη Bumble Bizz. 

Το LinkedIn δεν διαχωρίζει πλούσιους και φτωχούς, νεότερους και γηραιότερους, αλλά ούτε προτάσσει την εμπορευματοποίηση του ατόμου στο βωμό της αυτοπροβολής. Αναδεικνύει προσωπικότητες με αγάπη για την εργασία, αλλά και την ανάπτυξη του ανθρώπου σε πνευματικό επίπεδο. 

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα