Η Gen Z δεν θα μπορούσε να μην αντιπροσωπεύεται από εναλλακτικούς και πρωτότυπους τραγουδιστές.

Από Gen Z τραγουδιστές που σφύζουν από πάθος και έρωτα για την μουσική, αλλά και καλλιτέχνες που αναζητούν να ακουστούν μέσα από αυτή την δύναμη της μουσικής, του τραγουδιού και της μελωδίας. Η Gen Ζ δεν χρησιμοποιεί μόνο την καθιερωμένη μουσική σκηνή σαν δρόμο για να επικοινωνήσει τα τραγούδια της με το κοινό, αλλά κάνει κάθε δρόμο και πεζόδρομο της κάθε πόλης να μοιάζει με φιέστα! Και φυσικά, η Gen Ζ δεν αντιπροσωπεύεται από παθητικούς τραγουδιστές σε σοκάκια, αλλά από νέους που κατακτούν την καρδιά του κόσμου μέσα από το πάθος τους για μουσική

Το πεζοδρόμιο πλημμύρισε από έρωτα

Μια από τους πιο δημιουργικούς και απερχόμενους τραγουδιστές της Gen Z, η οποία ξεκίνησε το ταξίδι της μουσικής από live συναντήσεις στο Instagram και συνέχισε με συναυλίες στους δρόμους, είναι η Μαρίνα Σπανού. Μια καλλιτέχνιδα, η οποία είχε το θάρρος να σταθεί και να τραγουδήσει στον δρόμο και να αγγίξει την καρδιά των πάντων με τραγούδια που η ίδια έγραψε αλλά και ερμηνεύοντας παλιές αγαπημένες της επιτυχίες. Αν και πολλοί επιλέγουν να την χαρακτηρίζουν ως η κόρη του ηθοποιού Χρήστου Σπανού, στην πραγματικότητα είναι μια ανεξάρτητη και νέα γυναίκα η οποία κατάφερε να κάνει τον δρόμο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου να χορεύει στους δικούς της ρυθμούς.

Puamango

Ο πεζόδρομος αποκτά ψυχή και χαρακτήρα με τις ξεσηκωτικές ερμηνείες της Αλεξάνδρας Μάγκου, η οποία με την βοήθεια της μπάντας puamango κρατά συντροφιά στους περαστικούς της Θεσσαλονίκης. Η χαρά του δρόμου, το ανέμελο style της και η ξεσηκωτική προσωπικότητά της κάνουν τους πάντες να χορεύουν, να τραγουδούν και συνεπαίρνει μαζί της όσους την ακούν να τραγουδά.

Οι συναυλίες της θυμίζουν ένα αιώνιο καλοκαίρι και αυτό φαίνεται και μέσα από τα τραγούδια της στο youtube. Αν και η Θεσσαλονικιά τραγουδίστρια τραγουδά σε τοπική εμβέλεια, ο καθένας μπορεί να την γνωρίσει και να την ακούσει μέσα από τα socials της. Ίσως να μην έχεις ακούσει πολλά για αυτην αλλα σίγουρα θα την λατρέψεις ακούγοντάς την να τραγουδάει!

Η GEN-Z pop έχει το όνομά της

Η Marseux δικαιωματικά κατακτά τον τίτλο της πιο ανερχόμενης και επιτυχημένης pop τραγουδίστριας της γενιάς μας. Έχοντας στο ενεργητικό της τεράστιες επιτυχίες όπως το “Βότκα Βύσσινο” το “Mεγαλύτερο Mου Λάθος” και το “Tέλεια Aτελής”,  αλλά και συνεργασίες με μεγάλες τραγουδίστριες όπως αυτή με την Έλενα Παπαρίζου στο “Deja Vu”, καταφέρνει, μέσω των τραγουδιών της να κάνει τον κάθε ακροατή να προβληματιστεί με κάθε της στίχο. Τα τραγούδια και οι ερμηνείες της αντικατοπτρίζουν ξεκάθαρα ένα πνεύμα και μια φιγούρα που δεν παύει να ενδιαφέρεται, δεν σταματά να εφησυχάζεται και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να ζει για δικά της ιδανικά. Ενώ, οι στίχοι στα τραγούδια της αποτελούν “κηρύγματα” για πολλούς, από μια νέα γυναίκα της δικής μας γενιάς.

Η συνεργασία της με τους WNC a.k.a. Wednesday Night Cypher, αποτελεί για εκείνη αναπόσπαστο κομμάτι της καριέρας της, αφού αναφέρει χαρακτηριστικά «O Solmeister και οι WNC, είναι η ομάδα μου, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου. Ήταν καρμικό να συναντηθούμε όλοι εμείς. Συγκατοικούμε κιόλας». 

Η παράδοση σε νέα μετάδοση

Η αναζωπύρωση της ρεμπετολαϊκής μουσικής παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τις ερμηνείες δύο φοιτητών, του Σπύρου και του Παναγιώτη, ή αλλιώς του συγκροτήματος τους, Γιαγκίνηδες. Οι δύο φοιτητές είναι γνωστοί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για τα μουσικά τους ακούσματα, αφού ξεσηκώνουν τον κόσμο με το δικό τους style, και φέρνουν τους περαστικούς πιο κοντά στην παράδοση και στην αγάπη για το ρεμπέτικο- λαϊκό τραγούδι.

Το όνομα του συγκροτήματος τους, “Γιαγκίνιδες”, προέρχεται από την μικρασιατική λέξη Γιαγκίνη, που σημαίνει φλόγα στην καρδιά/ερωτική κάψα, ότι δηλαδή προσφέρουν και οι δύο με τα ακούσματα τους στους περαστικούς. Με τον Σπύρο στην κιθάρα και τον Παναγιώτη στο μπουζούκι, οι δύο φοιτητές έχουν καταφέρει να επαναφέρουν ακούσματα από το παρελθόν και να ανακτήσουν την αγάπη και το πάθος του κόσμου για αυτού του είδους την μουσική.

Σε μια εποχή που τα πάντα είναι ρευστά και τρέχουν σε έξαλλους ρυθμούς, σταμάτα και άκου τι έχει να σου πει η μουσική. Αυτή καθορίζει τις εποχές κι αυτή ορίζει τον κάθε ένα από εμάς.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα