Καθώς η κοινωνία εξελίσσεται, η μόδα οφείλει να προσαρμοστεί κάνοντας μια σημαντική στροφή στο size inclusivity. 

Τέλος πια με τον εκθειασμό των σωμάτων με τις ιδανικές αναλογίες. Τέλος πια με τις ραφές που καταπιέζουν τις γυναίκες. Έχει έρθει η στιγμή η μόδα να κάνει σημαντικά βήματα πιο κοντά στην ενδυνάμωση των γυναικών. Πιο κοντά στη δημιουργία μιας «αγκαλιάς» για τη μοναδικότητα κάθε σώματος. 

Από τις πασαρέλες μέχρι τα καταστήματα, η βιομηχανία της μόδας πρέπει να απαγκιστρωθεί οριστικά ακόμα και από τις πιο βαθιές και καλά ριζωμένες αντιλήψεις. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τη βοήθεια  σύγχρονων γυναικών, οι οποίες γίνονται η φωνή όλων των καταπιεσμένων σωμάτων, που τόσα χρόνια αγνοούνταν από το χώρο της μόδας. 

Το Estella, συγκέντρωσε και  παρουσιάζει τέσσερις γυναίκες που καταρρίπτουν  στα στερεότυπα και επαναπροσδιορίζουν τα μεγέθη στη μόδα

1. Emma Grede

Η Emma Grede είναι co-founder και CEO του brand «Good American», με έδρα τις ΗΠΑ, ένα brand το οποίο εξ αρχής  του αφιερώθηκε στη βελτίωση της  εμπειρίας αγορών για κάθε σώμα . To λανσάρισμα του «Good American» τον Οκτώβριο του 2016, ήρθε κυριολεκτικά για να γεμίσει το κενό του body neutrality στην αγορά.

«Εργάστηκα 10 χρόνια στο χώρο της μόδας πριν ξεκινήσω το «Good American». Πολλές από αυτές τις δουλειές  αφορούσαν συνεργασίες με επωνυμίες που επιχειρούσαν να προβάλλουν τη  διαφορετικότητα, ενώ στην πραγματικότητα το ίδιο το προϊόν δε μπορούσε να ανταπεξέλθει  σε αυτό τον σκοπό», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

«Ως μια μαύρη γυναίκα και Διευθύνων Σύμβουλος, σκεφτόμουν: «Τι θα γινόταν εάν απλώς χρησιμοποιούσα τη δική μου εκδοχή γι’ αυτό που πιστεύω ότι είναι όμορφο και προβάλλω την άποψη μέσω μιας επιχείρησης;

Τι θα γινόταν εάν η εταιρεία ήταν απλώς διαφορετική, επειδή το άτομο πίσω από εκείνη είχε διαφορετικές ιδέες και προσδοκίες για το τι πραγματικά είναι υπέροχο;». 

Για την Emma Grede δυστυχώς το plus-size, ακόμα και σήμερα, εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού στη βιομηχανία της μόδας, η οποία εδώ και πολλές δεκαετίες έχει αγνοήσει εκατοντάδες γυναίκες, βάζοντας ταμπέλες σε κάθε ξεχωριστό σώμα. Η Emma Grede είναι πεπεισμένη πως πρόκειται να το αλλάξει αυτό. 

2. Ashley Graham

Ούσα υπέρμαχος του body positivity και του self-love, η Ashley Graham έχει καταφέρει με έναν φανταστικό τρόπο να φέρει τα πάνω-κάτω στη μόδα, μιλώντας με απόλυτη ειλικρίνεια για οτιδήποτε σχετίζεται με την ψυχική ενδυνάμωση.

Η ίδια, έχει δηλώσει ότι απεχθάνεται να χαρακτηρίζεται ως μοντέλο plus-size, την ενοχλεί να μιλάει μόνο για το σώμα της και θεωρεί ότι είναι «πολύ απογοητευτικό» να σε ρωτούν συνεχώς για οτιδήποτε αφορά τη σιλουέτα σου.

«Πιστεύω ότι ο όρος plus-size είναι διχαστικός για τις γυναίκες. Όταν τον χρησιμοποιείς βάζεις όλες τις γυναίκες σε μία κατηγορία. Η βιομηχανία της μόδας μπορεί να επιμένει να με κατηγοριοποιεί ως plus-size, αλλά εμένα μου αρέσει να το σκέφτομαι ως “my size”», έχει υποστηρίξει.  

Αν και αναγνωρίζει ότι σιγά-σιγά η μόδα  και η κοινωνία στο σύνολό της, γίνονται λιγότερο λιποφοβικές, υποστηρίζει ότι υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος ώστε το πρόβλημα του body inclusivity να αντιμετωπιστεί από τη ρίζα του. 

3. Remi Bader 

Με περισσότερους από 2,1 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok, η content creator, Remi Bader, έχει γίνει viral για τα  ρεαλιστικά clothing hauls της, παρουσιάζοντας ρούχα που παραγγέλνει, τα οποία στη συνέχεια τα δοκιμάζει και κάνει κωμικές κριτικές.

Η Bader προωθεί μια απελευθερωμένη οπτική της μόδας, κάνοντας αστεία για τα ρούχα που θεωρεί ότι δεν της ταιριάζουν, ενώ παράλληλα μυεί τους followers της στη σημασία του self-love.

Η Remi Bader πλέον βρίσκεται παντού, βοηθώντας επωνυμίες που μέχρι πρότινος δεν ήταν size inclusive να κάνουν rebrand και να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό.Επίσης, έχει γίνει το νέο PINK μοντέλο της Victoria’s Secret, ενώ βοηθά το brand να επεκτείνει το μέγεθος των μαγιό του, ώστε να περιλαμβάνει έως και XXL.

Παράλληλα, έχει συνεργαστεί και με τη Revolve, δημιουργώντας την πρώτη σειρά ρούχων 3X της εταιρείας, για τη συλλογή «Remi X Revolve».

4. Aiyana N. Ishmael

Εκτός  από τα διάσημα μοντέλα, τις content creators ή ακόμα και τις συναρπαστικές founders που βρίσκονται πίσω από ιδιαίτερα brands, σημαντικό ρόλο στη στροφή της μόδας προς τη φιλοσοφία του body inclusivity διαδραματίζουν και οι fashion journalists, όπως η Aiyana N. Ishmael, editorial assistant στην Teen Vogue. 

Φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μόλις πριν από ένα χρόνο, η περίοδος της Ishmael στην Teen Vogue είναι εντυπωσιακή, αφού η «δυνατή» φωνή της και το προσωπικό της στιλ αντηχούν στον κόσμο της μόδας.

«Παρακολουθώντας τις πασαρέλες και τις επιδείξεις μόδας, πολλοί σχεδιαστές εξακολουθούν να μην ενσωματώνουν μοντέλα plus-size», έχει τονίσει.

«Αλλά ακόμη και εάν τα ενσωματώνουν, θα χρησιμοποιήσουν την ίδια παραλλαγή μοντέλου plus-size. Είναι κάτι που έχω παρατηρήσει σε όλη μου τη ζωή, και θεωρώ ότι τα media  μπορούν να παίξουν άμεσο ρόλο στην αλλαγή για αυτό», έχει δηλώσει  και εμείς δε μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί της.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα