Τα τελευταία χρόνια, ο online κόσμος της ευεξίας έχει δημιουργήσει τα πιο παράξενα και ταυτόχρονα, αχρείαστα trends που ο μέσος καταναλωτής ακολουθεί χωρίς δεύτερη σκέψη.

Γι’ αυτό, λοιπόν, το λόγο συγκεντρώσαμε τα 5 πιο ηλίθια wellness trends που συναντήσαμε στα Social Media.

1. Καθαρισμός με σπόρους παπάγιας 

Οι Tik Tok experts ξεκίνησαν τη διαιτητική αυτή τάση, ισχυριζόμενοι ότι με τους σπόρους παπάγιας μπορείς να ‘’καθαρίσεις’’ το σώμα σου από τοξίνες.

Αυτές οι πεποιθήσεις, όμως, δεν υποστηρίζονται από επιστημονικά τεκμήρια και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως μας αποκάλυψαν πολλοί χρήστες, μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό στον οργανισμό μας.

Αρκετά άτομα έπεσαν στην παγίδα αυτού του trend, χωρίς να γνωρίζουν ότι οι σπόροι αυτοί περιέχουν κυάνιο, το οποίο όταν καταναλωθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει διάφορες παρενέργειες. 

2. Κολπικό μασάζ ατμού

Διάσημες προσωπικότητες όπως η Gwyneth Paltrow και η Chrissy Teigen είναι μεγάλες υποστηρίκτριες του cleanse αυτού, αφού ισχυρίζονται ότι έτσι μπορείς όχι μόνο να καθαρίσεις την περιοχή εκείνη από μικρόβια, αλλά σου δίνει επίσης μια ώθηση ενέργειας που βοηθά στην εξισορρόπηση των ορμονών.

Στην ουσία, τοποθετείς ένα φαρμακευτικό δοχείο στη λεκάνη της τουαλέτας σου και βάζεις μέσα ζεστό νερό και οτιδήποτε από βότανα, σε μαγειρική σόδα, σε λεμόνι.

Πολλοί γυναικολόγοι έσπευσαν να καταρρίψουν αυτό το trend, υποστηρίζοντας ότι τα γυναικεία γεννητικά όργανα είναι ένα αυτοκαθαριζόμενο σημείο του σώματος, που πρέπει να έρχεται σε επαφή μόνο με νερό έτσι ώστε να μη χαλάει το pH του.

3. Υγιεινή Coca-cola

Το νέο, υγιεινό version της Coca-Cola που αποτελείται από το συνδυασμό βαλσάμικου και ανθρακούχου νερού, έχει τρελάνει το διαδίκτυο, απογοητεύοντας  όμως όσους το έχουν δοκιμάσει. 

Οι TikTok health gurus θεωρούν ότι αυτή η συνταγή είναι καλύτερη από την κανονική Coca-Cola, διότι δεν περιέχει τόση ζάχαρη και θερμίδες, ωστόσο, θεωρείται ένα, πραγματικά, αχρείαστο trend.

Εκτός του ότι το “κοκτέιλ” αυτό μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις σε άτομα με ευαίσθητο στομάχι, προωθεί την τοξική κουλτούρα της δίαιτας–την οποία προσπαθούμε σκληρά να αποβάλλουμε. 

4. Ηλιοθεραπεία περινέου 

Ίσως το πιο παράξενο και τρελό wellness trend των τελευταίων χρόνων είναι η ηλιοθεραπεία του περινέου, η οποία έγινε παγκοσμίως viral.

Η τάση αυτή που πρωτοεμφανίστηκε στα Social Media μέσω της @Metaphysical Meagan, που ισχυρίζεται ότι 30 δευτερόλεπτα έκθεσης του περινέου στο φως του ήλιου, ισοδυναμούν με τις ωφέλειες που θα παίρναμε μια ολόκληρη μέρα ηλιοθεραπείας με ρούχα.

Τα οφέλη στα οποία αναφέρεται συμπεριλαμβάνουν: Επιπλέον ενέργεια, καλύτερος ύπνος, βελτιωμένη σεξουαλική υγεία, αλλά και ενίσχυση της δημιουργικότητας μας. Πολλοί ειδικοί, όμως, ανησυχούν για τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική έκθεση από τις ακτίνες του ήλιου και γι’ αυτό, μας συνιστούν να αποφύγουμε αυτό το trend

5.  Νερό χλωροφύλλης

Η περιορισμένη έρευνα γύρω από τα συμπληρώματα χλωροφύλλης, δημιούργησε πολλά ερωτηματικά ως προς τα θετικά ή μη αποτελέσματα που προσφέρει. Βέβαια, πέρυσι ήρθε ο πάταγος με το νερό χλωροφύλλης, κυρίως μέσω του Tik Tok που πολλοί health & wellness influencers προωθούσαν ως ωφέλιμο για την υγεία.

Για παράδειγμα, υπήρχε η αντίληψη ότι βοηθάει στη μείωση της ακμής, του ιδρώτα και του φουσκώματος. Εκτός αυτού, μερικοί– που εμφανώς ήταν κάπως υπερβολικοί– ισχυρίστηκαν ότι χάρη στην καθημερινή κατανάλωση νερού χλωροφύλλης, έχασαν βάρος.

Δυστυχώς, αυτές οι εξομολογήσεις δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επιστημονικά στοιχεία και όπως αποκάλυψαν ειδικοί, όσοι είδαν θετικά αποτελέσματα σε θέματα βάρους, είναι λόγω της επιπλέον κατανάλωσης νερού.  

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο περισσότερα και ηλίθια και αχρείαστα trends θα κάνουν pop-up στα Social Media και γι’ αυτό, πρέπει να κάνουμε μια εκτενή έρευνα πριν αποφασίσουμε να εφαρμόσουμε κάποιο trend, ειδικά όταν είναι θέμα υγείας.

Τέλος, καλό είναι να θυμόμαστε να  μην καταναλώνουμε ό,τι μας σερβίρουν, γιατί τις περισσότερες φορές, πίσω από κάθε trend, βρίσκεται ακόμη μια εταιρεία που θέλει απλά να κάνει πωλήσεις.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα