Orgasm gap: Στις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις, οι γυναίκες έχουν, κατά μέσο όρο, λιγότερους οργασμούς από τους άνδρες. Και σε αυτό δε φταίμε εμείς.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Archives of Sexual Behavior του 2016, που εξέτασε περισσότερους από 52.500 ενήλικες στις ΗΠΑ, το 95% των ετεροφυλόφιλων ανδρών ανέφεραν ότι συνήθως ή πάντα, είχαν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, σε σύγκριση με το 65% των ετεροφυλόφιλων γυναικών.

Και γι’ αυτό δεν ευθύνεται το γεγονός πως «έχεις νεύρα και δεν προσπάθησες αρκετά ή είσαι σφιγμένη και αγχωμένη», αλλά το δυσβάσταχτο γεγονός ότι υπάρχει άγνοια σχετικά με την γυναικεία ανατομία, όχι μόνο από τους άνδρες αλλά και από την πλειοψηφία των γυναικών.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε το LadBible, 5 άνδρες στο Λονδίνο προσπαθούν να εντοπίσουν που βρίσκεται η κλειτορίδα και δυστυχώς, δεν είχαν μεγάλη επιτυχία.

Ανισότητα ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα – Ναι, αλλά γιατί;

Η υποτίμηση της γυναικείας σεξουαλικότητας, τα double standards, ο τρόπος που προβάλλουν τη σεξουαλική πράξη τα μέσα ενημέρωσης και κυρίως η πατριαρχική πορνογραφία, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που έχουν δημιουργήσει την «ανισότητα στην κρεβατοκάμαρα». Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, πως αυτό το πρόβλημα υπάρχει μόνο στις σχέσεις ανδρών και γυναικών.

Σε έρευνες που διεξήχθησαν με ομοφυλόφιλα ζευγάρια, το orgasm gap, σχεδόν εξαφανίζεται

Στον κόσμο των media και του πορνό λοιπόν, βλέπουμε τις γυναίκες να έχουν αυτούς τους γρήγορους και υπέροχους οργασμούς μόνο από τη σεξουαλική επαφή. Για να είσαι cool girl άλλωστε, οφείλεις να προσποιείσαι ότι είχες οργασμό, για να κάνεις τον άντρα να αισθάνεται ότι είναι καλός εραστής.

Φυσικά, ο οργασμός από διείσδυση δεν είναι ρεαλιστικός για την πλειοψηφία των γυναικών. Μάλιστα, σύμφωνα με μια διαδικτυακή έρευνα του 2015 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex & Marital Therapy, η οποία έλαβε απαντήσεις από περισσότερες από 1.000 γυναίκες στις ΗΠΑ, λιγότερο από το 18% ανέφερε ότι έφτασε σε οργασμό αποκλειστικά δια της διείσδυσης.

Η φεμινίστρια καλλιτέχνις, Sophia Wallace, έχει περάσει τα τελευταία επτά χρόνια τονίζοντας τη σημασία της κλειτορίδας, μέσω του έργου της «Cliteracy», καθώς και μίας μνημειώδους ομιλίας της στα TEDx το 2015. Η Wallace δήλωσε πως, χάρη στο γεγονός πως αυτό το όργανο έχει 8.000 νευρικές απολήξεις, «η ευχαρίστηση και η κορύφωση προέρχονται από την κλειτορίδα, και όχι από τον κόλπο». Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη προέρχεται από την ελληνική λέξη «κλειδί»

Αυτό το ψέμα του κολπικού οργασμού έχει κάνει τις γυναίκες να νιώθουν για χρόνια δυστυχισμένες και μη ευχαριστημένες με την σεξουαλική τους ζωή, καθώς νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τις ίδιες. Επίσης, λόγω έλλειψης της σεξουαλικής αγωγής, οι περισσότεροι άνδρες δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν οργασμό μόνο από τη διείσδυση.

Μέσω του πορνό και λόγω της πατριαρχίας, πολλοί άνδρες θεωρούν πως αυτοί είναι το επίκεντρο της σεξουαλικής εμπειρίας -όχι οι γυναίκες- και πως το σεξ τελειώνει μόλις αυτοί τελειώσουν.

Όπως εξηγεί η Wallace, ο κόσμος – και κυρίως οι άνδρες – σοκάρονται όταν βλέπουν με τι πραγματικά μοιάζει μία κλειτορίδα

«Ποτέ δεν ξέρουν την πραγματική ανατομία. Ποτέ δεν ξέρουν τίποτα γι’ αυτό. Υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει», καταλήγει.

Η δουλειά της Wallace ίσως είναι και μία από τις καλύτερες απαντήσεις στο ερώτημα του «τι δημιουργεί, τελικά, το orgasm gap

Τι μπορούμε να κάνουμε για να διορθώσουμε το orgasm gap;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι το σεξ αποτελεί μέρος της συνολικής ποιότητας ζωής μας. Έτσι, το γεγονός πως οι γυναίκες αισθάνονται λιγότερη ευχαρίστηση από τους άνδρες σημαίνει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει ισότητα στις σχέσεις τους, αλλά ότι οι γυναίκες έχουν και χαμηλότερη ποιότητα ζωής.

Για να κλείσουμε το «οργασμικό κενό», τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες πρέπει να καταλάβουν ότι η κλειτορίδα είναι το κλειδί για τον γυναικείο οργασμό. Η κατανόηση της ανατομίας σου και της ανατομίας του συντρόφου σου θα επηρεάσει δραματικά τη σεξουαλική σου ζωή. Η γνώση του σώματός σου μπορεί να σου δώσει τη δυνατότητα να καθοδηγήσεις κάποιον άλλον, αυξάνοντας την ευχαρίστηση και την αυτοπεποίθησή σου.

Φαντάσου να μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο πίσω και να μαθαίνεις περισσότερα για το σώμα σου, για το σεξ και πώς να πετύχεις αυτό που θες χωρίς φόβο… 

Πώς θα άλλαζε το υπόλοιπο της ζωής σου;

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα