Τι κοινό μπορεί να έχει ο πληθωρισμός με το Met Gala; 

Παρόλο που πέρασαν μόνο οκτώ μήνες από τότε που οι αγαπημένοι μας stars ανέβηκαν τα σκαλιά του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης στην Νέα Υόρκη, το Met Gala του 2022 επέστρεψε γιορτάζοντας τη μόδα την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου. Και, όπως ήταν αναμενόμενο, οι καλεσμένοι ενθουσίασαν τους θεατές με τις extravagant παρουσίες τους.

Gilded Glamour: Το θέμα του Met Gala 2022 

Σε δύο μέρη χωρίστηκε το φετινό Met Gala. Το πρώτο μέρος της έκθεσης που παρουσιάστηκε με τίτλο: «In America: A Lexicon of Fashion»(Στην Αμερική: Ένα Λεξικό της Μόδας), επικεντρωνόταν σε σύγχρονους σχεδιαστές του 20ου και 21ου αιώνα, αλλά και σε νέους σχεδιαστές των Η.Π.Α. 

Επίσης, το δεύτερο μέρος της διοργάνωσης και φετινό θέμα είχε τον τίτλο «In America: An Anthology of Fashion»( Στην Αμερική: Μία Ανθολογία της Μόδας). Το dress code ήταν «Gilded Glamour και White Tie», δηλαδή εμπνευσμένο από την εποχή της μεγάλης οικονομικής άνθησης (Χρυσή Εποχή) που γνώρισαν οι Η.Π.Α από το 1870 έως το 1900.

Οι πλούσιες οικογένειες της Αμερικής, ιδίως αυτές στη Νέα Υόρκη, είδαν τις περιουσίες τους να εκτοξεύονται σε απίθανα μεγέθη χάρη στη αδιάκοπη επέκταση και ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου, των εργοστασίων και των αστικών περιοχών. Ο πλούσιος τρόπος ζωής τους αποτυπώθηκε και στον τρόπο που ντύνονταν – με πολλές δαντέλες, κρυστάλλους, φτερά, κορσέδες, κρινολίνο και άλλα. 

Η κριτική εν μέσω πληθωρισμού 

Ωστόσο, πολλοί χρησιμοποίησαν τα social media για να καταδικάσουν την εκδήλωση της Δευτέρας για την υπερβολή και την πολυτέλεια της, καθώς πολλοί άνθρωποι παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με τον πληθωρισμό.

Ένας χρήστης έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι φέτος το θέμα του #MetGala είναι ότι νάναι; η ανισότητα είναι στα υψηλότερα επίπεδα της από την Χρυσή Εποχή, η πανδημία μας κατέστρεψε, ο πληθωρισμός είναι εκτός ελέγχου … αλλά ωραία, ας φορέσουμε φορέματα με θέμα το #GildedAge & ας γελάσουμε για την ανισότητα… το φετινό θέμα είναι ένα χαστούκι στους μέσους Αμερικανούς».

Επιπλέον, τα εισιτήρια κοστίζουν γύρω στα 30.000 δολάρια το καθένα. Αν κάποιος επιθυμεί να το απολαύσει έχοντας τραπέζι η αξία ανεβαίνει στα 275.000 δολάρια. Η εκδήλωση, η οποία είναι η κύρια πηγή εισοδήματος του ινστιτούτου, συγκέντρωσε περισσότερα από 16,4 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι. 

Το περσινό γκαλά πυροδότησε επίσης διαμάχη, καθώς η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Σοσιαλιστών στο Κογκρέσο Alexandria Ocasio-Cortez φόρεσε ένα λευκό φόρεμα που έγραφε «Tax the Rich».

Τα πολιτικά statements έλειπαν από το φετινό γκάλα 

Σε γενικές γραμμές, οι διάσημοι που παρακολούθησαν την φετινή εκδήλωση επέλεξαν το όμορφο παρά το τολμηρό. Τώρα που, εκτός από τον πληθωρισμό, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κλιματική αλλαγή και το γεγονός πως η απόφαση Roe Vs Wade – αυτή που προστατεύει το δικαίωμα των γυναικών να κάνουν έκτρωση στις ΗΠΑ μέχρι και τις 24 εβδομάδες κύησης – μπορεί να ανατραπεί από το Ανώτατο Δικαστήριο, οι παρευρισκόμενοι επέλεξαν να μείνουν σιωπηλοί. 

Υπήρξαν φυσικά και μερικές εξαιρέσεις, όπως ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams, ο οποίος φόρεσε ένα σακάκι με κεντημένες τις λέξεις «End Gun Violence» στην πλάτη. Επίσης, η Hillary Clinton, η οποία παρευρέθηκε στην εκδήλωση για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια, επέλεξε να φορέσει ένα μπορντό φόρεμα το οποίο είχε κεντημένα τα ονόματα 60 διάσημων γυναικών της ιστορίας της Αμερικής όπως την πρώτη γυναίκα υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Madeleine Albright.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα