Πώς ένα εικονίδιο της Microsoft κατάφερε να εξηγήσει τα ενοχλητικά μηνύματα από πρώην;

Ο “Clippy” ήταν ένα εικονικό εργαλείο-συνδετήρας που χρησιμοποιούσε η Microsoft και το εμφάνιζε κάθε φορά που επιχειρούσες να χρησιμοποιήσεις διάφορα αρχεία, με σκοπό να σε «βοηθήσει» στις εργασίες σου.

Αυτός ο «καλοσυνάτος» προσωποποιημένος συνδετήρας, ήταν εξαιρετικά ενοχλητικός για τους χρήστες, αφού εμφανιζόταν πάντα τη στιγμή που δεν υπήρχε ανάγκη, ενώ πρόσεφερε τη βοήθεια που… κανείς δεν χρειαζόταν! 

Για τους Millennials η μνήμη αυτή, πιθανόν, να είναι πιο έντονη αφού λόγω της δυσαρέσκειας του κοινού με τον “Clippy”, η Microsoft αποφάσισε να τον αποσύρει από το Office 2007. 

Ο “Clippy” αν και αποσύρθηκε από τις οθόνες, ζει στις αναμνήσεις – αλλά και τα memes του διαδικτύου. Το Kαλοκαίρι του 2019, η εικονογράφος, Samantha Rothenberg, κατάφερε να κάνει τον πιο επιτυχημένο παραλληλισμό για το αχρείαστο από όλους εικονίδιο του των 90’s.

Στον λογαριασμό της στο Instagram, «Violet Clair», ανήρτησε μια συνομιλία μεταξύ δύο συνδετήρων, ο ένας εκ των οποίων απεικόνιζε αυτό το ενοχλητικό πρόσωπο που επιστρέφει από το παρελθόν, χωρίς λόγο και αιτία. 

Γιατί το “Paperclipping” εξελίχθηκε σε μάστιγα;

Ο “Clippy”, είναι η περίπτωση του ατόμου που θα σε αφήσει στο “διαβάστηκε” μετά από πολλά μηνύματα διεκδίκησης και θα σε θυμηθεί ξανά σε κάποια στιγμή της ζωή του – σε ανύποπτο χρόνο. Ακόμη, είναι η περίπτωση του ατόμου, που στέλνει κατά καιρούς μηνύματα και απαντά με replies στα story σου στο Instagram, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

Επιπλέον, η φιλοσοφία του εναρμονίζεται και με περιπτώσεις πρώην, οι οποίοι εμφανίζονται ως δια μαγείας τη στιγμή που μόλις έχεις αποφασίσει να προχωρήσεις στη ζωή σου.

Η ανάρτηση της Samantha Rothenberg έλαβε μεγάλη απήχηση, λόγω του πετυχημένου παραλληλισμού των περιστασιακών αυτών, ανούσιων μηνυμάτων, με τα οποία πολλοί χρήστες του διαδικτύου κατάφεραν να ταυτιστούν.

Η μάστιγα του “Paperclipping” ενοχλεί αφόρητα πολλούς χρήστες των Social Media, αφού πλέον, η συζήτηση επεκτείνεται σε συναισθήματα και δεν παραμένει απλώς μια ενοχλητική φιγούρα. 

@coach_andres

datingcoachforwomendatingtips relationshipcoachforwomenfyp datingcoachrelationshipcoach singlewomenwomensinglex toxicxtoxictoxicmenxbf

♬ original sound – Coach Andres

Red Flag: Toxic Dating Trend

Σαφώς, το να είμαστε επιφυλακτικοί είναι ο καλύτερος τρόπος για να θωρακίσουμε  τον εαυτό μας από “ανεπιθύμητους εισβολείς”. Ενδεχομένως, να υπάρξουν περιπτώσεις που, πραγματικά, έχεις την ανάγκη να εμπιστευτείς αυτό τον άνθρωπο που επιστρέφει χωρίς λόγο γι’ ακόμη μια φορά. 

Φιλική συμβουλή: ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! 

Πολλές φορές, αυτό που διατηρεί τη φλόγα σε μια κατάσταση “Paperclipping”, είναι η ιδέα που έχουμε στο μυαλό μας για το άλλο πρόσωπο. Δημιουργούμε μια ιδεατή εικόνα παραβλέποντας τα red flags, αφού το άλλο άτομο εμφανίζεται πάντα με το προσωπείο του “καλού Σαμαρείτη”.

Ως εκ τούτου, ο βέλτιστος τρόπος να προστατέψεις τον εαυτό σου από όλο αυτό, είναι να αγνοήσεις τα μηνύματα και οποιαδήποτε άλλη μορφή προσέγγισης – όσο ρομαντική κι αν φαίνεται.

Διότι, όσο περισσότερο εμπλεκόμαστε σε τέτοιες καταστάσεις, τόσο περισσότερο κινδυνεύουμε να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά σε μία ακόμη απογοήτευση

Γιατί κάποιος να κάνει “Paperclipping”;

Σύμφωνα με την συνέντευξη της κλινικής ψυχολόγου, Carla Marie Manly, στο NBC News, το “Paperclipping”, αντιστοιχεί με μια απόδειξη συναισθηματικής ανωριμότητας. Αυτός που επιλέγει να στείλει αυτά τα περιστασιακά μηνύματα και να θυμίσει ανούσια την παρουσία του, ισοδυναμεί, ουσιαστικά με έναν χαρακτήρα ανίκανο να εμπλακεί πιο βαθιά σε μια ουσιαστική σχέση.

Όταν μετά απομακρυνθεί από την κατάσταση που ο ίδιος επέλεξε να δημιουργήσει, τότε, σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο, αυτό ερμηνεύεται, ως “φόβος της εγκατάλειψης” και της “απόρριψης”

Σίγουρα το φαινόμενο αυτό δεν είναι ξένο για τους χρήστες των Social Media. Το ζήτημα, ωστόσο, είναι να καταφέρουμε να εντοπίζουμε τα red flags στο αρχικό στάδιο, ώστε να προστατεύουμε τα συναισθήματά μας.

Βέβαια, η αυτοκριτική είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο, μέσω του οποίου είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε, εάν είμαστε υπαίτιοι μιας ανάλογης κατάστασης.

Το μόνο σίγουρο και στις δύο περιπτώσεις, είναι πως πρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας και να δούμε αν αυτό οφείλεται σε έλλειψη αυτοεκτίμησης ή/και αυτοπεποίθησης.

Ίσως, τότε, καταφέρουμε να αποφύγουμε όλη αυτή την ανούσια συναισθηματική εμπλοκή και αποσύρουμε τον “Clippy” από την προσωπική μας ζωή.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα