Πότε θα μάθουμε να δείχνουμε άφοβα ότι και οι χοντροί σωματότυποι κάνουν σεξ με όλων των ειδών τα κορμιά; 

Σε μια περιήγηση στο Netflix, προσπαθώντας για ακόμη μια φορά να βρω λύση στο αιώνιο πρόβλημα του «Τι να δω απόψε», έπεσα πάνω σε μια σειρά με τον τίτλο «Survival of the Thickest». Το πάτησα από περιέργεια, και ενώ δεν με κέρδισε από την αρχή, συνέχισα να το βλέπω. Φτάνοντας στο τρίτο επεισόδιο, είδα την plus size πρωταγωνίστρια της σειράς, να γνωρίζει έναν πιο λεπτό άντρα από εκείνη –και κούκλο– ο οποίος την κυνήγησε, την κέρδισε και, τελικά, την ερωτεύτηκε. Σε αυτό το επεισόδιο, μάλιστα, η σειρά έδειξε τους δύο αυτούς ανθρώπους να έχουν μια πολύ παθιασμένη ερωτική σκηνή. 

Μπήκα σε σκέψεις. Σε πόσες ελληνικές σειρές, αλήθεια, έχουμε δει μια γυναίκα, με χοντρό σώμα σε ερωτική σκηνή; Έχουν υπάρξει ελληνικές σειρές που να δείχνουν ότι οι γυναίκες με καμπυλωτά σώματα μπορούν να υπάρχουν ερωτικά με άντρες λεπτότερους από εκείνες; Πόσο διαφορετική θα ήταν η σεξουαλική ζωή των plus size γυναικών, αν η τηλεόραση ήταν πιο συμπεριληπτική;

Η σημαντικότητα του «Είσαι το ταίρι μου» στη σεξουαλική ζωή των plus size γυναικών 

Ήταν το 2000, όταν ο Λευτέρης Παπαπέτρου, επέλεξε να πει την ιστορία μιας καμπυλωτής γυναίκας που προσέλκυσε ερωτικά έναν άντρα με πιο αδύνατο και πιο γυμνασμένο σωματότυπο. Ο γραμμωμένος Σωτήρης ερωτεύτηκε την καμπυλωτή Στέλλα και, 25 χρόνια μετά, το «Είσαι το ταίρι μου», παραμένει η μοναδική ελληνική σειρά που έδειξε πως οι plus size γυναίκες έχουν ερωτική ζωή. 

Προσπαθώντας να βρω λύση στο ερώτημά μου, επέλεξα να δω ξανά το επεισόδιο εκείνο που η Στέλλα και ο Σωτήρης έχουν την πρώτη –και μοναδική– ερωτική σκηνή τους. Σαν γυναίκα που έχει αυξομειώσεις με το βάρος της και που έχει ακούσει πολλές φορές το: «Αν δεν χάσεις κιλά, άντρα δεν θα βρεις», το συναίσθημα που με κατέκλυσε βλέποντας το επεισόδιο αυτό, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ελευθερία. Το ίδιο ακριβώς συναίσθημα που ένιωσα όταν είδα την ίδια σκηνή στο “Survival of the Thickest”. Μεγαλωμένη, όμως, σε μια κοινωνία που το αφήγημα «λεπτή γυναίκα ισούται με υγιή ερωτική ζωή και πιο μεγαλόσωμη γυναίκα ισούται με ανύπαρκτη ερωτική ζωή», έπιασα τον εαυτό μου να αναρωτιέται αν, τελικά, όλο αυτό ήταν απλώς μυθοπλασία. Έχουν στην πραγματική ζωή οι πιο μεγαλόσωμες γυναίκες ερωτική ζωή; Κι αν ναι, γιατί οι τηλεοπτικές και κινηματογραφικές αναπαραστάσεις επιμένουν να τις αποκλείουν από σεξουαλικές σκηνές;

Προσπαθώντας να βρω ουσιαστικές απαντήσεις, ξεκίνησα να ρωτάω φίλους και γνωστούς, να γκουγκλάρω και να ψάχνω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι περισσότεροι άντρες απάντησαν ότι: «Ναι, η αντίληψη της τηλεόρασης είναι ότι μόνο οι λεπτές γυναίκες κάνουν σεξ. Ποια ήταν η τελευταία φορά που είδες χοντρή γυναίκα να κάνει σεξ;». Στο ερώτημα αν έχουν υπάρξει σεξουαλικά με καμπυλωτές γυναίκες, οι περισσότεροι απάντησαν θετικά. 

Από την άλλη, ρωτώντας γυναίκες με πιο στρογγυλά σώματα για τον ρόλο που έπαιξε η τηλεόραση στο να νιώθουν ντροπή για το σώμα τους, απάντησαν: «Έγινα 25 χρονών για να αποκτήσω την πρώτη μου σεξουαλική επαφή και να πιστέψω ότι μπορώ να περνάω καλά με το σώμα μου. Μέχρι τότε, μέσα από την τηλεόραση και τα μίντια, έβλεπα μόνο λεπτές γυναίκες να κάνουν σεξ και τις πιο μεγαλόσωμες να ακούν ότι “θα πρέπει να αδυνατίσουν για να μπορούν να αποκτήσουν μια υγιή σεξουαλική ζωή”. Πέρα από το “Είσαι το ταίρι μου”, που ήταν η μοναδική στιγμή που ένιωσα καλά με το σώμα μου, δεν έχω ξανανιώσει μέρος ενός κόσμου που μπορεί να είναι ελεύθερο και σέξι, ενώ η κοιλιά μου δεν είναι πλάκα και γραμμωμένη», είπε η Α. 

Πόσο διαφορετική θα ήταν η σεξουαλική ζωή των plus size γυναικών, αν η τηλεόραση ήταν πιο συμπεριληπτική;  

Ρώτησα τις γυναίκες αυτές, αλλά και τον εαυτό μου, πόσο διαφορετική πιστεύουν πως θα ήταν η σεξουαλική τους ζωή αν ο μιντιακός και τηλεοπτικός κόσμος έδειχνε μεγαλόσωμες γυναίκες σε ερωτικές σκηνές. Η απάντηση ήταν η αναμενόμενη

«Ξέρεις τι; Όσο κι αν δεν το παραδεχόμαστε, όλοι μας επηρεαζόμαστε από αυτό που βλέπουμε. Αν ανέκαθεν, βλέπουμε πως οι λεπτές γυναίκες έχουν ερωτική ζωή και οι καμπυλωτές όχι, αυτό θα πιστέψουμε εν τέλει. Έχεις σκεφτεί, όμως, ότι η απεικόνιση των μεγαλόσωμων αντρών με λεπτές γυναίκες σε ερωτικές σκηνές είναι απόλυτα φυσιολογική και συνηθισμένη; Για ακόμα μια φορά, ωστόσο, ως γυναίκες, είμαστε διαφορετικές. Οπότε, ναι! Αν η τηλεόραση ή τα μίντια, γενικότερα, περιβάλλονταν από γυναίκες όλων των σωματότυπων εμπλέκονταν ερωτικά με άντρες κάθε σωματικής διάπλασης, τότε κι εγώ, ως plus size γυναίκα, θα πίστευα πως μπορώ να κατακτήσω μια υγιή σεξουαλική ζωή. Πώς μπορώ να είμαι θελκτική, ερωτική και ερωτεύσιμη από όλων των σωματότυπων άντρες; Πώς το καμπυλωτό μου σώμα μπορεί να περάσει καλά χωρίς να χρειάζεται να γίνει 50 κιλά;», ήταν η απάντηση που έλαβα από σχεδόν όλες τις γυναίκες. 

Εν έτει 2024, ας πούμε, λοιπόν, στις γυναίκες με μεγάλα σώματα πως μπορούν να είναι ερωτικές, ερωτεύσιμες και ικανοποιημένες μέσα στα καμπυλωτά και χειμαρρώδη σώματά τους.

Ας αποδεχτεί και ας παρουσιάσει η κοινωνία μια εικόνα αποδοχής και συμπερίληψης για όλες τις γυναίκες, φωνάζοντας: «Ναι, οι plus size γυναίκες κάνουν σεξ»

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
2
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
6
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα