Εκτός από τα λαχταριστά εδέσματα, τον πολύχρωμο στολισμό και τα κάλαντα, η περίοδος αυτή είναι αρκετά περίπλοκη όσον αφορά στις προσδοκίες των Χριστουγέννων, στα όνειρα και στις ευχές.

Κάπου εκεί, έρχεται ο ρεαλισμός να μας προσγειώσει απότομα στην πραγματικότητα.

Λίγο-πολύ, το ζητούμενο των χριστουγεννιάτικων διακοπών, είναι οι στιγμές ηρεμίας με αγαπημένα πρόσωπα. Ιδανικά, ίσως, σε ένα σαλέ καταμεσής του χιονιά με αναμμένο τζάκι και γλυκό κρασί. Επίσης, ιδιαίτερα ευχάριστες είναι οι οικογενειακές διακοπές σε ένα μεγάλο σπίτι με άφθονο φαγητό και ανταλλαγή δώρων. Σε κάθε περίπτωση, οι επιθυμητές χριστουγεννιάτικες διακοπές, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

Συχνά, ωστόσο, οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες λειτουργούν αποτρεπτικά στην ευχάριστη νότα των διακοπών.

Το σκληρό πρόσωπο της πραγματικότητας και η θαυματουργή ευγνωμοσύνη

Η πιεστική καθημερινότητα, σε πολλές περιπτώσεις, εύλογα δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την ανάγκη απεμπλοκής από τις ευθύνες και τις ασφυκτικές προθεσμίες. Μια μορφή ήπιας τάσης φυγής, με γνώμονα την αναγκαία ανάπαυλα και την εύρεση ποιοτικού χρόνου με τον/την σύντροφο, τους φίλους ή τους συγγενείς. Συν τοις άλλοις, τα στρεβλά πρότυπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προάγουν έναν τρόπο ζωής με πολλά ταξίδια και μεγάλη οικονομική άνεση, δημιουργώντας ένα μοτίβο προσδοκιών που δεν ανταποκρίνεται πάντα στο πρόγραμμα και στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε ατόμου.

Αυτό, όμως, δεν συνιστά αιτία για συναισθηματικές μεταπτώσεις. Αντιθέτως, αν τεθούν όλα υπό ένα πρίσμα αισιοδοξίας, ευγνωμοσύνης και εξέλιξης, θα γίνει αντιληπτή η σπουδαιότητα των κεκτημένων, μέσα από όλα όσα, καθημερινά, συντελούν στη βελτιωμένη διάθεση. Επιπρόσθετα, με ορθή οργάνωση χρόνου και χρημάτων, είναι εφικτό το ταξίδι σε όλους, σχεδόν, τους προορισμούς. Μέχρι τότε, είναι πολύ εντάξει ο εορτασμός των Χριστουγέννων με οικογενειακά πρόσωπα, ανεξάρτητα από το αν συνάδει ή όχι με τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η μαγεία των χριστουγεννιάτικων διακοπών, άλλωστε, δεν συνδέεται με την εντοπιότητα ή την ευπορία, αλλά με το αίσθημα της οικειότητας, της ζεστασιάς και του σπιτιού. Διότι, το σπίτι για ορισμένα άτομα μεταφράζεται ως οικογενειακή θαλπωρή, ενώ για άλλα, ένα στοργικό βλέμμα.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα