Release Athens

Στην πρώτη μέρα του αγαπημένου καλοκαιρινού φεστιβάλ ακούσαμε το “Rock & Roll Queen” στα ελληνικά, είδαμε crowd surfing και σύσσωμη την πλατεία Νερού να εκτινάσσεται στον αέρα.

Τα πρώτα βήματα στην Πλατεία Νερού φέρνουν γλυκές μουσικές αναμνήσεις από τις προηγούμενες εκδόσεις του Release Athens. Επιτέλους, ήρθε η ώρα που πατάμε ξανά σε αυτήν την πλατεία και ξεκινάει αυτό το φεστιβάλ. 

Έχει πλέον ολόκληρη τελετουργία. Οι μυημένοι και οι μύστες ξέρουν ακριβώς που να παρκάρουν για να μην «κολλήσουν» στην έξοδο, από ποιο μπαρ θα πάρουν το ποτό τους, σε ποιο σημείο να σταθούν για να έχουν τον καλύτερο δυνατό ήχο και ίσως να μπορούν να προβλέψουν το πότε πρέπει να σηκώσουν τα χέρια ψηλά για να συνεχίσουν το crowdsurfing του εκάστοτε καλλιτέχνη. Το φετινό Release Athens ξεκίνησε punk rock διαθέσεις και ψηλά τον πήχη.

12.000 άνθρωποι επέλεξαν να περάσουν το βράδυ της Κυριακής παρέα με μπάντες αθηναϊκές, βρετανικές, καναδέζικες και αμερικανικές αλλά και μπόλικο χορό. Από την πρώτη στιγμή έβλεπες να σχηματίζονται μεγάλες ουρές στην Πλατεία Νερού που έμελλε να μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο υπαίθριο πάρτυ. 

Φωτογραφία: Release Athens

Η έναρξη της καλοκαιρινής φεστιβαλικής σεζόν έγινε με σωστό punk rock από τους εγχώριους The Overjoyed και στη συνέχεια τους Danko Jones που ήρθαν από τον Καναδά για να μας δείξουν πως τα live χρειάζονται ενέργεια. 

Όταν ανέβηκαν στη σκηνή οι The Subways, το πλήθος που είχε πια γεμίσει κάθε σπιθαμή του συναυλιακού χώρου, έκανε χαμό, αποδεικνύοντας πόσο αγαπητή μπάντα είναι. Δεν έλειψε καθόλου η επικοινωνία με το κοινό, αφού ο Billy Lunn δεν σταμάτησε λεπτό να δείχνει τον ενθουσιασμό που επέστρεψαν στην Ελλάδα, ενώ η μπασίστρια Charlotte Cooper όργωνε κυριολεκτικά τη σκηνή πέρα ως πέρα.

Φωτογραφία: Release Athens

Η βρετανική μπάντα έπαιξε μεταξύ άλλων τα “Young for eternity”, “I want to hear what you have got to say”, “Influencer killed the rock star” αλλά το live απογειώθηκε όταν ακούσαμε ένα από τα πιο πολυτραγουδισμένα τραγούδια, το “Rock & roll Queen” και μάλιστα με ελληνικό στίχο, αφού ο frontman είχε κέφια. Έτσι, αντί για “You are the sun” τραγουδούσαμε μαζί του: «Είστε ο ήλιος, είστε μοναδικοί». Ο Billy Lunn μάλιστα έκανε και stage diving, με το χαμόγελο ως τα αυτιά, επαναλαμβάνοντας πόσο χαρούμενοι είναι με τέτοια live.

Η επόμενη ώρα κατά την οποία αναμέναμε να ετοιμάσουν τη σκηνή για τους Offspring, οι οποίοι είχαν να έρθουν στην Ελλάδα 15 ολόκληρα χρόνια, ήταν μάλλον για να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για αυτό που θα επακολουθούσε. Από τις πρώτες νότες του “Come Out And Play” έγινε χαμός και η πλατεία μετατράπηκε σε μια αρένα όπου επικρατούσε ο χορός, τα χοροποδηχτά, το sing along και τα ουρλιαχτά.

Από το “All I Want”, το “Want You Bad”, “The Kids Aren’t Alright” και “Self Esteem”, μέχρι την διασκευή στο “Blitzkrieg Bop” των Ramones, ο κόσμος έδειχνε να το απολάμβανε στο έπακρο και να τραγουδά “Hey Ho, Let’s go”. Τα κονφετί, τα μπαλόνια και οι μπάλες αιωρούνταν μαζί με τα σώματά μας ρυθμικά, αλλά τα δώσαμε όλα στα “Bad Habit”, “Gotta Get Away” και “Why Don’t You Get a Job?”. Η setlist ήταν φτιαγμένη με τα best of και ο κόσμος το εκτίμησε δεόντως.

Οι θρύλοι της punk, Bryan Holland aka “Dexter” και Kevin Wasserman aka “Noodles”, έλεγαν μεταξύ τους πόσο τυχεροί είναι που έχουν τέτοιο κοινό, ομολογούσαν “Υou are beautiful” και αναρωτήθηκαν αρκετές φορές γιατί τους πήρε τόσα χρόνια να έρθουν στη χώρα μας, ενώ υποσχέθηκαν ότι το επόμενο live τους στην Ελλάδα δεν θα αργήσει τόσο. 

Το κοινό παραληρούσε και το μήνυμα που έμεινε από την πρώτη φεστιβαλική καλοκαιρινή βραδιά είναι σίγουρα το “The kids are losin’ their minds” με τέτοια gigs και φυσικά “Punk is Not Dead”, καθώς ανάμεσα στο πλήθος έβλεπες ανάμεσα στις νεανικές φατσούλοες με το glitter, οικογένειες που είχαν φέρει τα παιδιά τους που χοροπηδούσαν κι αυτά από χαρά.

Αναμένουμε τα επόμενα lives, με τον ίδιο ενθουσιασμό!

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
1
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα