Σίγουρα δεν είμαι η μόνη που είχα, για καιρό, μία διαστρεβλωμένη εικόνα για το σεξ. Πολλές είναι οι γυναίκες που μαθαίνουν από μικρές ότι το σεξ είναι ταμπού και, σε πιο ακραίες περιπτώσεις, πως πρέπει να περιμένουν μέχρι τον γάμο για να έχουν σεξουαλικη επαφή.

Δεν μαθαίνουν ποτέ οτι το σεξ είναι κάτι που θα πρέπει να απολαμβάνουν αλλά να το αποφεύγουν. Εξαιτίας αυτού, δεν ενημερώνονται ποτέ για οτιδήποτε σχετικό με το σεξ – εκτός από τα πολύ βασικά που διδάσκονται στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία. Αυτή η έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης μας κάνει να ντρεπόμαστε για πολλές πτυχές της σεξουαλικότητάς μας καθώς μεγαλώνουμε. Φοβόμαστε να επικοινωνήσουμε τις σεξουαλικές μας ανάγκες με έναν σύντροφο και νιώθουμε πως κάτι δεν πάει καλά αν δεν καταφέρουμε να έρθουμε σε οργασμό.

Όταν δεν ξέρουμε καλά το σώμα μας, συμπληρώνουμε τα κενά μόνες μας και πολλά από τα μηνύματα που δεχόμαστε, μας οδηγούν να εσωτερικεύουμε προβληματικές προσδοκίες και σεξουαλικές συμπεριφορές.

Γιατί τα ταμπού γύρω από το σεξ τόσο διαδεδομένη στη σημερινή κοινωνία;

Η ανακριβής πληροφόρηση στην τηλεόραση, στις εκπομπές, στα περιοδικά ή στις ταινίες πορνό οδηγεί πολλούς ανθρώπους να ντρέπονται στο σεξ για το σώμα τους. Απλά σκέψου πόσες φορές έχεις δει μία φωτογραφία ή ένα βίντεο στο ίντερνετ από ένα αιδοίο ή ένα στήθος και αισθάνθηκες ότι έχεις κάτι το διαφορετικό και το παράξενο συγκριτικά με τις υπόλοιπες. Η συζήτηση για την ανατομία του σώματος είναι κάτι που αποφεύγεται από πολλές γυναίκες λόγω φόβου, ανασφάλειας και ντροπής. 

Μερικοί άνθρωποι δεν είναι κάν σε θέση να πουν δυνατά τη λέξη «κόλπος». Χρησιμοποιούν όρους όπως «εκεί κάτω». Έτσι, το μήνυμα σε κάποιο μικρό παιδί είναι: «Μπορούμε να πούμε μύτη, μπορούμε να πούμε αυτιά… αλλά αυτό το πράγμα «εκεί κάτω» πρέπει να το προσπεράσουμε ή να μην το αναγνωρίσουμε». Αυτά είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε πολύ καλά για να κλείσει ο κύκλος των ταμπού γύρω από το σεξ.

ΣΕΞ ΤΑΜΠΟΥ/ ESTELLA

Τώρα, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τους οργασμούς

Ενώ μπορεί να υπάρχει η αντίληψη ότι οι γυναίκες μπορούν να έρθουν σε αρκετούς διαφορετικούς τύπους οργασμού, η αλήθεια είναι πως με βάση τις σημερινές πληροφορίες και έρευνες, όλοι όσοι έχουν κόλπο μπορούν να έχουν οργασμό μόνο κλειτοριδικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να έχουν οργασμό μέσω του στήθους/θηλής ή μέσω της πρωκτικής επαφής – αυτό αφορά απλώς τις διαφορετικές περιοχές του αιδοίου. 

Ουσιαστικά, ο οργασμός έχει αποδειχθεί δύσκολο να επιτευχθεί αποκλειστικά μέσω της διείσδυσης. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά σημεία στο σώμα σου που θέλεις να εξερευνήσεις, αλλά δεν υπάρχει αυτό το μαγικό σημείο που θα σου δώσει έναν διαφορετικό ~τύπο~ κολπικού οργασμού. Οι οργασμοί μπορεί, ωστόσο, να είναι διαφορετικοί για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα, αν έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που είχες οργασμό, η αντίληψή σου γι’ αυτόν μπορεί να είναι διαφορετική. Επίσης, υπάρχουν κάποιοι οργασμοί που είναι πιο ισχυροί και κάποιοι που είναι λιγότερο.

ΣΕΞ ΤΑΜΠΟΥ/ ESTELLA

Ο αυνανισμός και η επικοινωνία

Πώς μπορείς, λοιπόν, να βρεις νέους τρόπους για να απολαύσεις τον οργασμό; Με τον αυνανισμό και την επικοινωνία, φυσικά! Αρχικά, ο αυνανισμός μειώνει το στρες, το άγχος και την αρτηριακή πίεση, σε βοηθάει να κοιμηθείς και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μάθεις το σώμα σου. 

Η επικοινωνία με τ@ν σύντροφό σου είναι και αυτή πολύ σημαντική

Πολλοί άνθρωποι δεν νιώθουν άνετα να επικοινωνήσουν τι τους αρέσει και τι όχι κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Φοβούνται ότι θα πληγώσουν τα συναισθήματα του άλλου ή θα τον κάνουν να ξενερώσει. Επίσης, σου προτείνω να κάνεις έναν εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό σου σχετικά με τον λόγο που αισθάνεσαι έτσι. 

Για παράδειγμα, όταν η Madonna δημοσίευσε μια φωτογραφία της με σέξι εσώρουχα, πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν ότι είναι πολύ μεγάλη και πως αυτό είναι ακατάλληλο περιεχόμενο για παιδιά. «Πού και πότε μάθαμε ότι σταματάς να είσαι σέξι μόλις φτάσεις τα 60; Ή ότι η σεξουαλική ικανοποίηση αποτελεί ικανοποίηση μόνο για τους νέους;». Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να παρατηρήσεις αυτές τις προκαταλήψεις που σε εμποδίζουν να βρεις τη σεξουαλική αυτοεκτίμησή σου και να προσπαθήσεις να δεις πέρα από αυτές. Και να θυμάσαι πάντα: Το σεξ δεν πρέπει να είναι τίποτε άλλο, παρά συναινετικό. Όλα τα υπόλοιπα, είναι επινοήσεις της δυτικής φαντασίας.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα