Μετά από (σχεδόν) 3 χρόνια αναμονής, το Stranger Things ξαναχτυπά!

Η πολυαναμενόμενη 4η σεζόν του Stranger Things έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή και οι Millennials και Gen Z απανταχού, κλείστηκαν στα σπίτια τους για ανελέητο binge-watching. Η 4η σεζόν της σειράς είναι από την Παρασκευή το νούμερο 1 trend του Netflix παγκοσμίως και όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει να είναι για πολύ καιρό ακόμη!

Stranger Things Σεζόν 4 Μέρος 2

Η σεζόν, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Οι αδερφοί Ντάφερ, δημιουργοί της επιτυχημένης σειράς, αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξε το Ozark, το άλλο πολυ-επιτυχημένο παιδί του Netflix, και να μοιράσουν την 4η σεζόν σε κομμάτια. Έτσι, την 1η Ιουλίου έρχονται τα τελευταία 2 επεισόδια της σεζόν με την διάρκεια τους να εκπλήσσει: Το 8ο και το 9ο επεισόδιο της σειράς θα έχουν διάρκεια μιας blockbuster ταινίας, αφού θα διαρκούν περίπου 2 ώρες το κάθε ένα – το τελευταίο θα είναι 2μιση. 

Με το 7ο επεισόδιο να έχει διάρκεια 1 ώρα και κάτι, και να τελειώνει με ένα απίστευτο cliff-hanger – μην ανησυχείτε δε θα κάνουμε σπόιλερ – οι παραγωγοί της σειράς αποφάσισαν πως θα ήταν το κατάλληλο επεισόδιο για να χρησιμοποιηθεί ως το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου μέρους της σεζόν. Ένα επεισόδιο γεμάτο ανατροπές και εξελίξεις, που δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για χτιστεί η αναμονή για τα 2 επόμενα. 

Η 4η σεζόν του Stranger Things χωρίζεται ως εξής:

  • Επεισόδιο 1: “Κεφάλαιο Ένα: Σύλλογος Χελφάιαρ” (διάρκεια: 1 ώρα και λεπτά)
  • Επεισόδιο 2: “Κεφάλαιο Δύο: Η κατάρα του Βέκνα” (διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά)
  • Επεισόδιο 3: “Κεφάλαιο Τρία: Το τέρας και η υπερηρωίδα” (διάρκεια: 1 ώρα και 3 λεπτά)
  • Επεισόδιο 4: “Κεφάλαιο Τέσσερα: Αγαπητέ Μπίλυ” (διάρκεια: 1 ώρα and 17 λεπτά)
  • Επεισόδιο 5: “Κεφάλαιο Πέντε: Πρόγραμμα Νίντζα” (διάρκεια: 1 ώρα και 14 λεπτά)
  • Επεισόδιο 6: “Κεφάλαιο Έξι: Η βουτιά” (διάρκεια: 1 ώρα και 13 λεπτά)
  • Επεισόδιο 7: “Κεφάλαιο Επτά: Μακελειό στο εργαστήριο Χόκινς” (διάρκεια: 1 ώρα και 39 λεπτά)

Μπορούν δύο επεισόδια να χτίσουν μια ολόκληρη σεζόν; 

Ενώ η αρχική τους πρόθεση ήταν να μη χωρίσουν τη σεζόν, κατά τη διάρκεια του μοντάζ, σκέφτηκαν ότι εφόσον η διάρκειά της θα ξεπερνούσε τις 13 ώρες, θα είχε περισσότερη λογική να χωριστούν τα επεισόδια σε 2 σεζόν. Όπως αναφέρουν οι Matt και Ross Duffer σε συνέντευξη του στο περιοδικό Variety, τη λύση στο πρόβλημα έδωσε ο CEO του Netflix, Ted Sarantos, αφού αυτός ήταν που πήρε την απόφαση η σεζόν να χωριστεί σε 2 μέρη. 

Στην ίδια συνέντευξή, οι αδερφοί Ντάφερ δήλωσαν πως το καθένα από τα δύο τελευταία αυτά επεισόδια θα έχει την αίσθηση ολοκληρωμένης ταινίας thriller.  Είπαν ακόμη, πως πιστεύουν ότι υπάρχει αρκετό υλικό και ζουμί σε αυτά τα δύο επεισόδια, ώστε να καταφέρουν να κρατήσουν «μισή» σεζόν στα χέρια τους και να καθηλώσουν το κοινό. 

Ας ελπίσουμε, ότι οι παραγωγοί της σειράς έχουν δίκιο και τα  δύο αυτά επεισόδια δεν θα απογοητεύσουν το κοινό της σειράς, που μετά από 3 χρόνια αναμονής θα πρέπει να περιμένει άλλον ένα μήνα για να δει το τέλος της σεζόν. 

5η και τελευταία σεζόν 

Η σειρά που έγινε σταθμός στην ποπ κουλτούρα της γενιάς μας, μετά από πέντε σεζόν φτάνει στο τέλος της. Σε ερώτηση του περιοδικού Variety για το αν θα πρέπει οι fans της σειράς να περιμένουν άλλα τρία χρόνια για την επόμενη σεζόν, οι αδελφοί Ντάφερ απάντησαν πως – μάλλον – όχι. 

«Έχουμε ήδη φτιάξει ένα πρώτο προσχέδιο της 5ης σεζόν, κάτι που μας κάνει να ελπίζουμε πως δεν θα χρειαστεί να περιμένετε άλλα τρία χρόνια».

Δεν υπάρχει κάποιο official date για τον τελευταίο κύκλο της σειράς και ούτε ξέρουμε ακόμη κάτι γι’ αυτό. Το μόνο που άφησαν οι παραγωγοί της σειράς να εννοηθεί, είναι ότι το Netflix έχει εγκρίνει το προσχέδιο των αδελφών Ντάφερ για τη νέα σεζόν και πως πήραν το πράσινο φως για να προχωρήσουν στην υλοποίησή της.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα