Η πανδημία πέρασε και, παρά τα αρνητικά της, άφησε πίσω της και κάποια θετικά. Ένα από αυτά, ήταν το αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου για τα βιβλία.

Αν και πολλές εκδόσεις βιβλίων αναβλήθηκαν, η πλειοψηφία των εκδοτικών οίκων κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων από το 2020 έως σήμερα. Γι’ αυτό κι εμείς, συγκεντρώσαμε τα πιο δημοφιλή βιβλία των τελευταίων 10 ετών.

Ετοιμαστείτε για δυνατές συγκινήσεις!

Η αθέατη ζωή της Άντι Λαρί, Victoria Schwab

Γαλλία, 1714. Η νεαρή Άντι Λαρί, σε μια στιγμή απόγνωσης, θα κάνει μια συμφωνία η οποία θα της εξασφαλίσει την αθανασία, αλλά όλοι όσοι γνωρίζει θα την ξεχνούν αμέσως. Για τριακόσια χρόνια, περιπλανιέται στη Γη.

Οι αιώνες περνούν, η ιστορία γράφεται, αλλά εκείνη δεν μπορεί να αφήσει το σημάδι της πουθενά. Όλα θα αλλάξουν, όταν γνωρίσει τον Χένρι, ο οποίος θα την θυμάται. 

Η ΑΘΕΑΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙ ΛΑΡΙ - ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΒΙΒΛΙΑ

The House in the Cerulean Sea, T.J. Klune 

Ο Linus Baker έχει μια άκρως απόρρητη αποστολή: Να ταξιδέψει στο ορφανοτροφείο του νησιού Marsyas, όπου μένουν έξι επικίνδυνα παιδιά. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο μυστικό που κρύβει το νησί.

Άραγε, μπορούν αυτά τα παιδιά να φέρουν το τέλος του κόσμου; Μέσα σε μία θύελλα αναταραχών και εξελίξεων, ο Linus πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση.

THE HOUSE IN THE CERULEAN SEA - ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΒΙΒΛΙΑ

Μεσάνυχτα στη βιβλιοθήκη, Matt Haig

Μια βιβλιοθήκη ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Η Νόρα θα βρεθεί εκεί την τελευταία ημέρα της ζωής της. Η ζωή της πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, όμως τώρα έχει την ευκαιρία να ζήσει άπειρες ζωές, να αναιρέσει επιλογές και να απαλλαγεί από τύψεις.

Θα δοκιμάσει όλες τις διαφορετικές ζωές που θα μπορούσε να είχε ζήσει – αλλά, τελικά ποια είναι η καλύτερη για εκείνη; 

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΒΙΒΛΙΑ

Το αόρατο μισό, Brit Bennett

Δυο δίδυμες αδερφές, δυο διαφορετικές πορείες. Οι αδερφές Vignes μεγαλώνουν σε μια μικρή κωμόπολη του Νότου. Δεν γίνονται αποδεκτές από το κοινωνικό σύνολο ως λευκές, αλλά ούτε έγχρωμες θεωρούνται.

Στα δεκαέξι τους, θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον ρατσισμό και θα απαρνηθούν την καταγωγή τους. Όμως, όπως κάθε απόφαση, έτσι κι αυτή έχει ένα κόστος. 

ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΜΙΣΟ - ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΒΙΒΛΙΑ

Αποστολή Χαίρε Μαρία, Andy Weir

Ο Ryland Grace είναι ο μοναδικός επιζών μιας αποστολής για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Θα ξυπνήσει σε ένα διαστημόπλοιο πολύ μακριά από τη Γη, χωρίς να θυμάται καν το όνομά του.

Καθώς οι μέρες περνούν, η μνήμη του επανέρχεται. Ο ίδιος καλείται να φέρει εις πέρας μια σημαντική αποστολή, όσο μόνος κι αν αισθάνεται.

Είναι, όμως, πραγματικά μόνος;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΧΑΙΡΕ ΜΑΡΙΑ - ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΒΙΒΛΙΑ

Σκοτεινή μου Βανέσα, Kate Elizabeth Russell

Το 2002, η Vanessa Wye, σε ηλικία 15 ετών, ερωτεύτηκε τον καθηγητή των αγγλικών της, Jacob Strane. Σταδιακά, η σχέση τους εξελίσσεται, μέχρι που, το 2017, ανθίζει το κίνημα του #MeToo, με αποτέλεσμα μια άλλη πρώην μαθήτρια του καθηγητή, να τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση.

Εκείνη, είναι σίγουρη πως η σχέση τους ήταν κάτι ξεχωριστό.

Είναι στ’αλήθεια, όμως, έτσι τα πράγματα;

ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΜΟΥ ΒΑΝΕΣΑ - ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΒΙΒΛΙΑ

Piranesi, Susanna Clarke 

Ο Piranesi μένει σε ένα σπίτι με ατελείωτους διαδρόμους και αίθουσες. Μοιάζει με έναν λαβύρινθο τον οποίο εξερευνά καθημερινά. Ωστόσο, στο σπίτι μένει και ο Άλλος.

Βρίσκονται δυο φορές την εβδομάδα για να μιλήσουν για τις έρευνες του σπιτιού. Εντούτοις, η πραγματικότητά τους θα αλλάξει όταν σε μια από τις έρευνες ανακαλύψουν ότι στο σπίτι υπάρχει και κάποιο άλλο πρόσωπο.

PIRANESI - ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΒΙΒΛΙΑ

House of Earth and Blood, Sarah J. Maas

Η Bryce Quinlan είχε την τέλεια ζωή μέχρι τη στιγμή που ένας δαίμονας δολοφόνησε τους στενούς της φίλους, αφήνοντας την πληγωμένη και μόνη.

Όταν ο φαινομενικά ένοχος βρίσκεται στην φυλακή, τα εγκλήματα ξαναρχίζουν. Τότε, η Bryce αναλαμβάνει δράση – θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να εκδικηθεί τον άδικο χαμό όσων δολοφονήθηκαν.

HOUSE OF EARTH AND BLOOD - ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΒΙΒΛΙΑ

Beach Read, Emily Henry

Ο Augustus Everett και η January Andrews είναι δυο συγγραφείς, τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους. Ωστόσο, έχουν και αρκετά κοινά. Είναι και οι δυο άφραγκοι, έχουν πέσει σε τέλμα και πρέπει να γράψουν best sellers πριν το τέλος του Καλοκαιριού.

Τους επόμενους τρεις μήνες θα μείνουν σε γειτονικά σπίτια, σε ένα παραθαλάσσιο μέρος.

Μπορεί μια συγγραφική πρόκληση να τους φέρει κοντά;

BEACH READ - ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΒΙΒΛΙΑ

Η λίστα, Lucy Foley

Η επιτυχημένη επιχειρηματίας, Jules Keegan, και ο τηλεοπτικός αστέρας, Will Slater, παντρεύονται σε ένα μικρό νησί στην Ιρλανδία. Εκλεκτοί καλεσμένοι, σαμπάνια, αλλά και παλιές διαφορές και κρυμμένες ζήλιες μπλέκονται επικίνδυνα και απειλούν τη χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Η βραδιά κυλάει ομαλά, μέχρι που η κραυγή μιας σερβιτόρας θα μετατρέψει το γλέντι σε ταινία τρόμου.

Η ΛΙΣΤΑ - ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΒΙΒΛΙΑ

Το θεώρημα της αγάπης, Ali Hazelwood 

Η Olive Smith είναι υποψήφια διδάκτωρ Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Stanford και πιστεύει μόνο σε ό,τι μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά.

Συνεπώς, δεν πιστεύει στον έρωτα. Θα συνεχίσει να έχει την ίδια άποψη μετά απο το φιλί της, με τον καθηγητή Adam Carlsen; 

ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ - ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΒΙΒΛΙΑ

Αυτά ήταν τα πιο δημοφιλή βιβλία των τελευταίων ετών.

Καλές αναγνώσεις, βιβλιόφιλοι!

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα