Ο Χειμώνας είναι, ως γνωστόν, η πιο χουχουλιάρικη εποχή. Και τότε είναι, που – ως ρομαντικές ψυχές – αναζητούμε περισσότερο από ποτέ μια ζεστή αγκαλιά και ατελείωτους περιπάτους χέρι-χέρι, με φόντο τη στολισμένη πόλη. 

Για όλους τους single and ready to mingle, λοιπόν, σας έχουμε μερικά tips για το τι να αποφύγετε στο επόμενο σας πρώτο ραντεβού. Αν είστε σαν εμάς – που έχουμε κάνει λίστα με τις άπειρες ιστορίες αποτυχημένων ραντεβού μας – ίσως να θέλατε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο με κάποιον που νομίζετε ότι το χρειάζεται. Αυτά είναι τα έξι – κατά την άποψη μας πάντα – χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος σε πρώτο ραντεβού.

1. Ο πρώην μου το ένα, ο πρώην μου το άλλο 

Το να φέρνει κάποιος την/τον πρώην του ως θέμα συζήτησης στο πρώτο ραντεβού είναι σίγουρα τεράστιο red flag. Φυσικά, δεν εννοούμε να μην αναφερθεί μια μικρή πληροφορία αν το θέμα αυτό προκύψει στη συζήτηση. Το να μιλάμε, όμως, επανειλημμένα για το παρελθόν καλό είναι να αποφεύγεται, αφού έτσι ο απέναντί μας νιώθει ότι ψυχολογικά βρισκόμαστε ακόμη σε μεταβατικό στάδιο και δεν είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Εξάλλου, όταν βγαίνουμε ραντεβού υπάρχει πάντα στο τραπέζι το ενδεχόμενο για μια νέα σχέση

2. Αφήνουμε κάτω τα μπλιμπλίκια 

Τίποτα (σχεδόν) δεν είναι πιο αμήχανο σε ένα ραντεβού από το να είναι το κινητό μας η προέκταση του χεριού μας. Εκτός από το γεγονός ότι είναι άκρως αγενές, δείχνει μια στάση αδιαφορίας για το συνομιλητή μας, κάτι που σίγουρα κανένας μας δε θέλει να βιώσει. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα είστε σε  ραντεβού, βάλτε το τηλέφωνό σας στη δόνηση και απολαύστε τη στιγμή. 

Disclaimer: Αν το ραντεβού πηγαίνει τόσο χάλια και ψάχνεις απεγνωσμένα τρόπο διαφυγής, καλύτερα να αποφύγεις την ενασχόληση με το κινητό. Αντ’ αυτού, συνεννοήσου με κάποιον φίλο να σε πάρει δήθεν για κάτι σοβαρό και να βρεις αφορμή για να την κοπανήσεις.

ΚΙΝΗΤΟ

3. Η ευγένεια είναι το παν

Όταν κάποιος φέρεται με αγένεια στο προσωπικό, είναι αυτομάτως τεράστιο turn off. Είτε είναι προς εμάς τους ίδιους, είτε είναι στο προσωπικό της επιχείρησης, ορισμένοι θεωρούν ότι είναι επίδειξη ανωτερότητας και δύναμης. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι πέρα για πέρα μύθος, αφού μια τέτοια συμπεριφορά προδίδει μόνο ανωριμότητα και έλλειψη παιδείας.

Προσωπικά, αν το άτομο απέναντι μου παρουσίαζε σημάδια τέτοιας συμπεριφοράς, θα ζητούσα το λογαριασμό και ταυτόχρονα συγγνώμη στο προσωπικό εκ μέρους του. Κανείς δεν πρέπει να υποστηρίζει τέτοιου είδους συμπεριφορές που υποτιμούν και μειώνουν έναν συνάνθρωπο τους.

4. Money makes the world go round

Το να είσαι περήφανος για τις επιτυχίες και τη σκληρή σου δουλειά απέχουν πολύ από το να καυχιέσαι και να κάνεις show off τον πλούτο σου. Ποιος θα ήθελε να βγει με κάποιον μόνο για τα λεφτά του; Κι έστω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, δε θα έπρεπε να αποτελεί λόγο ευχαρίστησης, το αντίθετο μάλιστα. Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά, θα εκτιμήσει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του άλλου, δε θα εστιάσει στο τι μπορεί να κερδίσει από εκείνον και πώς να επωφεληθεί.

ΧΡΗΜΑΤΑ

5. Θέλω τρία παιδιά κι ένα μεγάλο σπίτι με κήπο

Σίγουρα το να κάνεις με το ταίρι σου σχέδια για το μέλλον είναι ένα από τα καλύτερα συναισθήματα. Όχι όμως στο πρώτο ραντεβού. Είναι καλό σημάδι όταν ξέρεις από το πρώτο ραντεβού αν θέλεις όντως να κρατήσεις στη ζωή σου τον άλλον, αλλά με το να κάνεις λίστες, πλάνα και σχέδια για το κοινό μέλλον, το πιο πιθανόν να τον τρομάξεις.

Γι’ αυτό, χρειάζεται να είμαστε χαλαροί και να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν ομαλά. Εξάλλου, πόσες φορές τυχαίνει να γνωρίσουμε έναν άνθρωπο που τελικά είναι απόλυτα διαφορετικός μετά από λίγους μήνες;

https://youtube.com/watch?v=A0K53D3n9Uo

6. Sharing is caring #not

Γενικά, είναι ωραίο να μοιραζόμαστε εμπειρίες και βιώματα στα πρώτα ραντεβού. Από ένα σημείο και μετά, όμως, θα ήταν προτιμότερο να είμαστε λίγο φειδωλοί. Ας το παραδεχτούμε. Κανείς μας δε θέλει να πάει για ένα ποτό ή για καφέ και να ακούει τον άλλον να παραπονιέται και να γκρινιάζει για το πόσο χάλια είναι η ζωή του.

Το όλο νόημα μιας τέτοια εξόδου είναι να περάσουμε καλά και όχι να αναπτύξουμε ένα κλίμα αρνητικότητας στην ατμόσφαιρα. Επομένως, καλύτερα να μοιραστούμε λεπτομέρειες όπως: Οι φιλοδοξίες, τα πιστεύω και τις προτιμήσεις μας στην τέχνη και τη μουσική

Ήσασταν, λοιπόν, αρκετά τυχεροί ώστε να μην σας έχουν τύχει τα παραπάνω;  

Kind reminder: Τα αναφερόμενα θέματα είναι βασισμένα στη προσωπική μας άποψη και τις δικές μας προτιμήσεις. Το να μην συμφωνείτε με κάποια ή με όλα, είναι απόλυτα κατανοητό.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα