Πριν το ίντερνετ γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, σε κάθε σπίτι υπήρχε μια βιβλιοθήκη με δεκάδες — κάποιες φορές και εκατοντάδες βιβλία.

Μέχρι που το 2006, ο Allen Lau και ο Ivan Yuen έφεραν στην ζωή μας το Wattpad, μια δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα ανάγνωσης και δημοσίευσης ηλεκτρονικών βιβλίων.

Με την κοινότητά του να μετράει περισσότερους από 90 εκατομμύρια αναγνώστες, το Wattpad αποτελεί σήμερα μία από τις πιο διαδεδομένες σελίδες ανάγνωσης αλλά και δημοσίευσης ιστοριών! 

Πώς δημιουργήθηκε το Wattpad

Δημιουργήθηκε ύστερα από μια ιδέα των δύο ιδρυτών να φτιάξουν μια πλατφόρμα, η οποία θα βοηθά τους νέους συγγραφείς να αποκτήσουν την συγγραφική εμπειρία που δεν τους επέτρεπαν οι εκδοτικοί οίκοι να αποκτήσουν, τη στιγμή που χιλιάδες αναγνώστες ανά τον κόσμο θα μπορούσαν να διαβάσουν βιβλία τους εντελώς δωρεάν

Σε μια εποχή που η οικονομία δεν πήγαινε ιδιαίτερα καλά, το Wattpad βρέθηκε δίπλα σε κάθε αναγνώστη που αναζητούσε να διαβάσει κάτι διαφορετικό και σε κάθε συγγραφέα που επιθυμούσε να εκδώσει χωρίς κόστος το βιβλίο του σε ηλεκτρονική μορφή.

Η μεγάλη ποικιλία ιστοριών όλων των ειδών καθώς και η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και κριτικών μεταξύ αναγνωστών και συγγραφέων, έφεραν κοντά εκατομμύρια χρήστες απ’ όλο τον κόσμο που αναζητούσαν μια πιο καινοτόμα και διαδραστική μορφή ανάγνωσης.  

Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει

Με τα νούμερα της πλατφόρμας να αυξάνονται συνεχώς, τράβηξε, πολύ σύντομα την προσοχή μεγάλων εκδοτικών οίκων, καθώς και των παραγωγών του Hollywood που έδωσαν την ευκαιρία σε νέους συγγραφείς και σ’ ενδιαφέρουσες ιστορίες να μεταφερθούν στον κινηματογράφο, κάνοντας παγκόσμια επιτυχία!

@wattpad

Destined besties 👯‍♀️

♬ original sound – imogen 😉

Επιτυχημένοι συγγραφείς που ξεκίνησαν από το Wattpad 

Αρκετοί είναι οι συγγραφείς οι οποίοι ξεκίνησαν από το Wattpad και κατέληξαν να υπογράφουν μεγάλες εκδοτικές συμφωνίες πουλώντας εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων τους. 

Anna Todd: Είναι ίσως η πιο γνωστή ιστορία επιτυχίας του Wattpad, με περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύρια αναγνώστες! Έφτασε στην κορυφή της λίστας των New York Times Bestsellers, τα βιβλία της μεταφράστηκαν σε 30 γλώσσες και τα δικαιώματα των ιστοριών της πουλήθηκαν στην Paramount Pictures για κινηματογραφική μεταφορά.

Beth Reekles: Ήταν μία από τις πρώτες συγγραφείς του Wattpad που απορροφήθηκε άμεσα από μεγάλο εκδοτικό οίκο χάρη στο ρομαντικό μυθιστόρημα που έγραψε σε ηλικία 15 ετών και που έλαβε περισσότερα από 19 εκατομμύρια αναγνώσεις! Η μεγάλη αυτή επιτυχία της δεν άργησε να επιφέρει την αναγνωρισμένη τηλεοπτική μεταφορά του γνωστού βιβλίου της, “The Kissing Booth” στο Netflix με έναν στους τρεις τηλεθεατές του “The Kissing Booth” να το έχει δει τουλάχιστον δύο φορές! 

Διάσημοι συγγραφείς όπως οι: Margaret Atwood, Paulo Coelho και R.L.Stine έχουν επίσης εγγραφεί στο Wattpad, εκμεταλλευόμενοι όλα τα προνόμια που τους παρέχει. 

@jennanidzreads

This was literally one of fhe first wattpad books i ever read #wattpad

♬ mount everest – versations

Πώς να γίνεις συγγραφέας στο Wattpad

Είτε ξεκινάτε τώρα να γράφετε, είτε είστε ένας έμπειρος συγγραφέας, το Wattpad είναι μια διαφορετική πρόκληση που αξίζει να γνωρίσετε! Μέσω της εύκολης εγγραφής στο Wattpad, το μόνο που μένει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε να γράφετε! Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Δημοσίευση» αυτόματα δίνετε την δυνατότητα σε περισσότερα από 90 εκατομμύρια αναγνώστες να διαβάσουν την ιστορία σας! 

Tip: Καθιερώστε μια ημέρα δημοσίευσης ενός νέου κεφαλαίου κάθε φορά, ώστε να κρατήσετε σε αγωνία τους αναγνώστες σας και να δημιουργήσετε την πρώτη ομάδα υποστηρικτών σας! 

Καλό είναι να έχετε κατά νου, πως το Wattpad αποτελεί μια σύγχρονη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναγνωστών και συγγραφέων, των οποίων το 80% αποτελείται από νεαρές ηλικίες. Συνεπώς, για να γνωρίσετε την επιτυχία μέσω αυτής της σελίδας, καλό θα ήταν η γραφή σας και οι ιδέες που περνάτε μέσα από τις ιστορίες σας να συμβαδίζουν με τις σύγχρονες απόψεις, ώστε να είναι πιο εύκολα προσεγγίσιμες από το νεανικό κοινό. 

Ακόμη, προκειμένου να δείτε σύντομα κι απτά αποτελέσματα, μια ματιά σε τακτικές marketing και επικοινωνίας θα μπορούσαν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Δε χρειάζεται να είστε ο guru του Wattpad

Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε τον τρόπο να φέρετε το βιβλίο μπροστά στα «χέρια» των αναγνωστών! Επίσης, μέσα από ποικίλους διαγωνισμούς δημιουργικής γραφής, συμπεριλαμβανομένων και των ετήσιων “Watty Awards”, έχετε την ευκαιρία να αναδείξετε το συγγραφικό σας ταλέντο και να προκριθείτε σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς συγγραφής!

Γι’ αυτό, μη διστάσετε να δοκιμαστείτε και να υποστηρίξετε με όλη τη δύναμη της ψυχής σας το έργο που κρατάτε στα χέρια σας! Το Wattpad είναι μια πλατφόρμα η οποία κάνει τα πάντα για να φέρει στο φως της δημοσιότητας νέα συγγραφικά ταλέντα, φροντίζοντας πάντα οι δημιουργοί να ανταμείβονται για τη σκληρή τους δουλειά.

Συνεπώς, αν είσαι συγγραφέας και θέλεις οι ιστορίες σου να διαβαστούν, να σχολιαστούν και να αποκτήσεις τους πρώτους σου αναγνώστες, το Wattpad ίσως είναι η κατάλληλη πλατφόρμα για σένα! Και που ξέρεις… ίσως να είσαι εσύ το επόμενο success story του Wattpad

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
1
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα