Από όταν ήμασταν μικροί, περιμέναμε να έρθει η ώρα που θα τελειώσει το σχολείο για να ασχοληθούμε με τα αγαπημένα μας χόμπι.

Χορός, μουσική, θέατρο, αθλήματα. Μεγαλώνοντας και αφού ξεκινήσαμε να πνιγόμαστε με διαβάσματα, Πανεπιστήμια, εξόδους, τα χόμπι έρχονται σε δεύτερη – μη σας πω και τρίτη – μοίρα. Λέμε ένα “έλα καλέ τα έκανα μικρός αυτά, τα βαριέμαι τώρα.” Κι όμως εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα χόμπι που δεν έχετε κάνει όταν ήσασταν μικροί και είναι ικανά να σας ξεκολλήσουν από την καθημερινότητα σας.

Geocaching – ένας ακόμη λόγος (και χόμπι) να βγεις έξω από το σπίτι

Το Geocaching είναι ένα παγκοσμίως γνωστό ‘κυνήγι θησαυρού’ στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες παίκτες ανά τον κόσμο. Έκανε την εμφάνιση του τα τελευταία χρόνια μέσω των social media και έχει ήδη γίνει talk of the world Οι συμμετέχοντες αφού δημιουργήσουν λογαριασμό στο site του geocaching, λαμβάνουν συντεταγμένες των πιο κοντινών τους caches για να τα ανακαλύψουν.

Τα caches αποτελούνται από ένα ημερολόγιο στο οποίο οι χρήστες καταγράφουν το όνομα τους και την ημερομηνία που έφτασαν στο location. Καθώς το παιχνίδι έγινε πιο δημοφιλές οι συμμετέχοντες άρχισαν να αφήνουν τους δικούς τους μικρούς θησαυρούς στα σημεία για να μπορεί ο καθένας να ανταλλάξει ένα δικό του προσωπικό αντικείμενο με κάποιου αγνώστου σαν μια μορφή συναδελφικότητας.

Με γνωστά σημεία σαν το ΟΑΚΑ στην Ελλάδα αλλά και η αλυκή της Λάρνακας στην Κύπρο το Geocaching έχει μπει στο bucket list μας.

Pole dancing – το πιο παρεξηγημένο άθλημα

Αν και περιτριγυρισμένο από taboo και προκαταλήψεις, το pole dancing είναι ένα από τα πιο μαγευτικά αλλά και δύσκολα είδη χορού. Απαιτεί απόλυτη πειθαρχία και upper body δύναμη, κάτι που μπορεί κάποιος να αποκτήσει με αρκετή εξάσκηση.

Ο χορός αυτός δεν περιλαμβάνει περιορισμούς ηλικίας και φύλου αφού καταγράφονται συμμετέχοντες από 2 έως και 70 ετών συμπεριλαμβανομένων και των δύο φύλων. Το συγκεκριμένο είδος χορού – ευτυχώς – δεν έχει την “φήμη” που είχε κάποτε, μάλιστα έχει πλέον κατηγοριοποιηθεί ως competitive σπορ με διαγωνισμούς να πραγματοποιούνται ανά το παγκόσμιο and we are loving it!

Dare to slackline – κι η αδρεναλίνη στα ύψη

Μια challenging αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστική δραστηριότητα που μπορεί να “ξυπνήσει” το παιδί μέσα μας είναι το slacklining φτάνει να μην έχετε υψοφοβία. Με μια απλή εξήγηση, είναι παιχνίδι ισορροπίας σε ιμάντα ο οποίος είναι στερεωμένος σε δύο κορμούς δέντρων. Το slacklining εκτός από ψυχαγωγία προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως στην εκγύμναση του κορμού και των ποδιών, στην ενίσχυση του διαλογισμού και στην βελτίωση της ισορροπίας.

Οι πιο τολμηροί και advanced slackliners μπορεί να δοκιμάσουν πιο ριψοκίνδυνα σημεία για να εξασκήσουν αυτό το σπορ, όπως για παράδειγμα ανάμεσα σε πλαγιές βουνών ή πάνω από μεγάλες λίμνες. Αν είστε αρχάριος σας συνιστούμε η πρώτη σας απόπειρα να είναι υπό την βοήθεια κάποιου ειδικού και με τον κατάλληλο εξοπλισμό αφού το χόμπι αυτό χρειάζεται αρκετή εξάσκηση.

Quidditch – Ναι, και όμως είναι αληθινό σπορ

Αν είστε φαν του Χάρι Πότερ τότε θα λατρέψετε το επόμενο παιχνίδι και για να σας λύσουμε την απορία: Ναι, το σπορ αυτό υπάρχει στην πραγματικότητα. Το Quidditch, εμπνευσμένο από τις κλασικές αυτές ταινίες, πρωτοεμφανίστηκε ως official άθλημα στο Vermont το 2005.

Κάθε δύο χρόνια, περίπου 29 χώρες συμμετέχουν στο Quidditch World Cup, γεγονός που μας δίνει την ελπίδα ότι ίσως είναι ώρα και για την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο να λάβουν και αυτές μέρος. Το μόνο που χρειάζεται είναι δύο ομάδες των 7 ατόμων, όπου ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο στον αγώνα.

Το παιχνίδι αποτελείται από έναν “seeker” ή με απλά λόγια ο τερματοφύλακα, τρεις ‘chasers’ των οποίων στόχος τους είναι να ρίξουν την μπάλα ή “quaffle” μέσα από τα hoops της αντίθετης ομάδας, δύο “beaters” ή αλλιώς η άμυνα της ομάδας, που προσπαθούν να απομακρύνουν τους αντιπάλους ρίχνοντας τους τις δικές τους μπάλες και τέλος, ένας “seeker” που στόχος του είναι η ανάκτηση του snitch, το οποίο είναι τοποθετημένο στο σώμα ενός ουδέτερου παίκτη και αποτελεί το απόλυτο βραβείο.

Για λεπτομερείς οδηγίες δείτε το παρακάτω βίντεο:

Κάνετε λοιπόν μια παύση από την ρουτίνα και τις υποχρεώσεις σας και αφήστε τον εαυτό σας να απολαύσει μία νέα εμπειρία, ένα νέο χόμπι, ένα καινούργιο πάθος. Το παιδί μέσα σας σίγουρα θα το ευχαριστηθεί.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα