Αυτή τη στιγμή το Tik Tok  δημιουργεί κάθε νέο trend. Έχουμε δει το “clean girl”, “coconut girl”, “that girl” και τώρα “the weird girl” aesthetic, το οποίο συγκεντρώνει διάφορες απόψεις.

Το συγκεκριμένο style που έχει εμπνευστεί αρχικά από το Ιαπωνικό Harajuku street style, το οποίο εμφανίστηκε στις αρχές του 2000, έχει σκοπό να πάει ενάντια στο fast-fashion και στην υπερκατανάλωση, μέσω της προώθησης του thrifting και της ανακύκλωσης ρούχων. 

Το “weird girl” aesthetic έχει ξανακερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου της μόδας, από τη νεανική μάρκα του Marc Jacobs που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2020. Η συγκεκριμένη καμπάνια, με το όνομα “Heaven”, εκφράζει πολλά στοιχεία του grunge maximalist στυλ που βοήθησε το συγκεκριμένο σχεδιαστή να γίνει ένα household name κατά τη δεκαετία του ‘90.

Γνωστές προσωπικότητες, όπως για παράδειγμα η Bella Hadid, έχουν πειραματιστεί με το συγκεκριμένο look, με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται  ως το επόμενο fashion trend. 

Σκοπός του μαξιμαλιστικού και εκκεντρικού αυτού aesthetic είναι να υπενθυμίσει στον κόσμο αυτή τη νοσταλγία του early ‘00s

Κυρίως χαρακτηριστικά της παιδικής μόδας της τότε εποχής, όπως για παράδειγμα: Πολύχρωμα ενδύματα, prints χαρακτήρων κινούμενων σχεδίων και baby-sized φανέλες αποτελούν κυρίως την πηγή έμπνευσής του. Εκτός αυτού, άλλα aesthetics της εποχής εκείνης τα οποία ανακυκλώνονται συνεχώς, όπως για παράδειγμα “school girl” και το “rave party girl”, παρουσιάζονται μέσα από αυτό το trend, μέσω κομματιών σαν τις καρό φούστες, τα καπέλα τύπου bucket hat και τα chunky platform παπούτσια.

@tinyjewishgirl

from IG: megbeckstudio and the dress is from the store dana foley in the lower east side!!! This is my fave color palette

♬ original sound – clara

Οι επιβλητικοί περιορισμοί που μπήκαν στη ζωή μας τα τελευταία δύο χρόνια, ώθησε τον κόσμο να εκφραστεί μέσω οποιασδήποτε δημιουργικής διεξόδου, όπως το προσωπικό fashion style. Ένα απελευθερωτικό ντύσιμο χωρίς κανένα όριο, με έντονα χρώματα, τρελά μοτίβα, διάφορα υφάσματα και accessories ήταν η φρεσκάδα που χρειαζόμασταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μέσα από τα συνεχή lockdown, κυρίως μέσω των Social Media, ένα μεγάλο ενδιαφέρον αναπτύχθηκε για το “thrifting”, κάνοντας το στυλ αυτό πιο προσβάσιμο στο μέσο καταναλωτή. 

Εδώ, όμως, είναι το σημείο που παρουσιάστηκαν νέες απόψεις, όπως εξάλλου για κάθε trend. Διάφοροι creators πόσταραν στο Tik Tok, εκφράζοντας τη γνώμη τους ενάντια στο καινούργιο αυτό trend, με το επιχείρημα ότι το συγκεκριμένο στυλ προέρχεται από άτομα φυλετικών μειονοτήτων και κατώτερων τάξεων, οι οποίοι από παλιά αναγκάζονταν να αγοράζουν τα ρούχα τους από thrift shops και second-hand καταστήματα. Θεωρούν ότι οι λευκοί, προνομιούχοι έχουν πάρει για ακόμα μια φορά τα εύσημα για κάτι που δεν έχουν δημιουργήσει. 

Το “weird girl” aesthetic, όμως, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από αυτό

Οι πιο γνωστοί Influencers πλέον ακολουθούν αυτό το trend για να δείξουν ότι η μόδα έχει να κάνει με το “self-expression” και δε χρειάζεται να ακολουθείς ένα συγκεκριμένο λουκ, αλλά να φοράς οτιδήποτε εσύ επιθυμείς και σε κάνει χαρούμενο. 

Με έμφαση στην εκκεντρικότητα, το στυλ αυτό πηγαίνει ενάντια στα επαναλαμβανόμενα outfits που προέρχονται από την πληθώρα των micro-trends που εμφανίζονται συνεχώς. Προωθεί επίσης την ανακύκλωση ή τη μεταποίηση ρούχων με εναλλακτικούς τρόπους, κάτι που θα κάνει το κάθε outfit μοναδικό

Kaia Geber οποία εξέφρασε μερικά ερωτήματα που αφορούν το“weird girl” aesthetic, όπως: “Είναι, μήπως, ένα look που μόνο άτομα σαν τη Bella Hadid μπορούν να πετύχουν;” 

https://www.tiktok.com/@alyssamosley_/video/7095433493941046574?is_from_webapp=v1&item_id=7095433493941046574&refer=embed&referer_url=https%3A%2F%2Fitsestella.com%2F&referer_url=https%3A%2F%2Festella-admin.mojodigital.xyz%2Fblogs%2Fcreate&referer_video_id=7095433493941046574

Άλλα άτομα στο Youtube, όπως η creator Mina Le, σχολίασαν το γεγονός ότι για να πετύχεις το multi-layered theme του στυλ, χρειάζεται πολύς καιρός μέχρι να συγκεντρώσεις μια ικανοποιητική ποσότητα από διάφορα ρούχα. Δυστυχώς, όμως, αρκετοί trend followers στοχεύουν να το επιτύχουν με μεγάλες παραγγελίες σε fast-fashion brand sites, αγνοώντας τελείως το αρχικό του νόημα. 

Στην τελική, το “weird girl” aesthetic έχει κύριο στόχο να εμπνεύσει κάθε άνθρωπο, ώστε να μπει στη διαδικασία να πειραματιστεί με διάφορα ρούχα και να φοράει αυτό που την/τον κάνει να νιώθει άνετα, αφού πλέον υπάρχουν τόσες fashion επιλογές, που τίποτα δε μπορεί να θεωρηθεί “out of fashion”.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα