Συγκεκριμένα, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένοι με την αύξηση περίπου 6% που εφαρμόζεται στον ιδιωτικό τομέα, παρά το γεγονός ότι ένα μέρος της θα καταλήξει στην εφορία. Παράλληλα, προσπάθησε να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα μας «φάει» και όλο το ποσό η εφορία.

Σε δηλώσεις της, υποστήριξε: «Μιλάμε για 50 ευρώ τον μήνα μικτά, 700 ευρώ τον χρόνο μικτά. Καθαρά από 34 έως 43 ευρώ περισσότερα κάθε μήνα, ανάλογα του αν είσαι με ή χωρίς παιδιά, και τον χρόνο καθαρά από 473 έως 606 ευρώ περισσότερα. Είναι αμελητέο; Όχι, κατά τη γνώμη μου». Παρόλα αυτά, η δήλωσή της αγνοεί ή παραβλέπει το γεγονός ότι σήμερα στην Ελλάδα το 60% των εργαζομένων δυσκολεύεται να καλύψει τις μηνιαίες ανάγκες του, καθώς ο μισθός εξαντλείται μέσα στις πρώτες εβδομάδες.

Προχωρώντας σε περαιτέρω εξηγήσεις, σημείωσε: «Κάποιος που δεν έχει παιδιά, για τα 880 ευρώ του κατώτατου μισθού, θα πληρώσει 19 ευρώ φόρο. Κάποιος που έχει ένα παιδί, θα πληρώσει 11 ευρώ φόρο και κάποιος που έχει από 2 παιδιά και πάνω, θα πληρώσει 0 ευρώ. Τρώει, λοιπόν, όλη την αύξηση η εφορία; Όχι είναι η απάντηση». Παρά τη δήλωσή της, το τελικό ποσό που απομένει στους εργαζόμενους μεταφράζεται σε λίγο πάνω από 1 ευρώ την ημέρα.

Η υπουργός υπεραμύνθηκε της αύξησης, υπογραμμίζοντας: «Δεν θεωρούμε ότι με αυτήν την αύξηση λύνονται όλα τα προβλήματα του κόσμου, θεωρούμε όμως ότι είναι ένα βήμα για να μειωθούν κάποιες δυσκολίες. Αυτό είναι σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ το 2027». Επανέλαβε επίσης ότι από το 2019 ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 35,4%. Ωστόσο, παρέλειψε να αναφέρει ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η αγοραστική δύναμη στην Ελλάδα είναι 30% χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
1
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα