Από την πρώτη του in drag εμφάνιση στο Pride του 2014 για ακτιβιστικούς λόγους μέχρι το φετινό καλοκαίρι, όπου διοργάνωσε για άλλη μια φορά τα Miss Hellas Drag Pageant, τα μοναδικά drag καλλιστεία της χώρας.
Ο Γιώργος μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Ό,τι θυμάται πιο έντονα από τα παιδικά του χρόνια είναι τα παιχνίδια στην γειτονιά, τα video games και τον Yu Ghi Oh. «Όταν ξεκίνησα να συνειδητοποιώ το κομμάτι της σεξουαλικότητας, δεν ένιωθα ότι έχω κάποιο άτομο να το εκφράσω. Αυτό ξεκινάει μέσα απ’ την οικογένεια. Οι γονείς μου δεν ήταν τόσο κοντά μου, ώστε να μπορώ να τους εκφράσω πως αισθάνομαι, να μπορώ να πω πως δεν μ’ άρεσε η Κατερίνα, αλλά ο Γιάννης».

Τα παιδικά χρόνια του Γιώργου
Ο Γιώργος μέχρι την εφηβεία του συνέχιζε να αντιμετωπίζει την σεξουαλικότητά του με μια κάποια ενοχή. «Μέχρι που πήγα στο Λύκειο και γνώρισα μια φίλη στην οποία εμπιστευόμουν τα πάντα, το κρατούσα για τον εαυτό μου και τους ερωτικούς συντρόφους που είχα μέχρι τότε. Θυμάμαι πως κατά τις πρώτες μου επαφές ένιωθα ταυτόχρονα πως μ’ αρέσει και πως απαγορεύεται και δεν είχα ερεθίσματα για να εξηγήσω τι συμβαίνει».
Κατά τις πρώτες του drag εμφανίσεις δεν είχε ιδέα τι πάει να πει drag. Όταν η Καλομοίρα κέρδισε το Fame Story, αποφάσισε να την υποδυθεί. Οι απόκριες αποτέλεσαν για χρόνια τη μόνη ασφαλή συνθήκη κατά την οποία ο Γιώργος μπορούσε να πειραματιστεί με το drag.
«Αποφασίζω λοιπόν να ντυθώ Καλομοίρα εκείνες τις απόκριες. Γινόταν πάρτυ μασκέ στα μαγαζιά της περιοχής. Θυμάμαι να γίνεται πολύς χαβαλές. Παρατήρησα πως ο ρόλος που έπαιζα προσέφερε στους γύρω μου κέφι. Όταν γύρισα στο σπίτι και ξεντύθηκα σκέφτηκα πως θέλω να έρθουν οι επόμενες απόκριες. Ακριβώς όπως άλλοι ανυπομονούν για τα Χριστούγεννα, εγώ περίμενα πως και πως τις απόκριες. Εκείνες τις μέρες ο κόσμος δεν ήταν κακοποιητικός. Ήταν μια συνθήκη στην οποία μπορούσα να εκφραστώ χωρίς ο κόσμος να με κατακρίνει. Αυτό είναι ούτως ή άλλως οι απόκριες, μια συνθήκη κατά την οποία μπορείς να μεταμφιεστείς σε ό, τι θέλεις χωρίς να σε χλευάσουν».

Η φυγή, η απελευθέρωση και η Αθήνα
Ήδη από τα πρώτα χρόνια του Λυκείου ο Γιώργος ονειρευόταν την φυγή του. «Σκεφτόμουν πως θέλω να φύγω γιατί γενικά δεν περνάω καλά στο σπίτι μου. Θέλω να φύγω γιατί θέλω να ψάξω τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό. Θέλω να φύγω για να γνωρίσω νέο κόσμο και γιατί ασφυκτιώ στα στενά πλαίσια της Κρήτης. Θέλω να γνωρίσω την Αθήνα, τα γκέι μπαρ, το πως είναι να ζεις σε μια πόλη απρόσωπη».
Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο. Το όνειρό του ήταν όμως να σπουδάσει διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Το πραγματοποίησε μετά τον στρατό.

Πριν να ανέβει στην Αθήνα είχε γνωρίσει διαδικτυακά ορισμένα αγόρια στην ηλικία του. Όταν έφτασε τα γνώρισε και από κοντά και αποφάσισαν να πάνε όλοι μαζί σε ένα γκέι μπαρ. «Θυμάμαι ότι χορέψαμε και κάτσαμε ως αργά. Ο ενθουσιασμός μου ήταν μεγάλος. Ένιωθα πως επιτέλους είμαι εκεί που ανήκω. Ένιωθα ότι είμαι ελεύθερος σε έναν χώρο ασφαλή, όπου κανείς δεν με κρίνει. Ένιωθα πως είναι η πρώτη φορά που μπορώ να φλερτάρω ανοιχτά». Συνέδεσε έτσι στο μυαλό του την έννοια της μεγαλούπολης με εκείνη της απελευθέρωσης.
Η πρώτη in drag μνήμη του στην Αθήνα εντοπίζεται πριν από 12 περίπου χρόνια. Τότε ο Γιώργος ως ενεργό μέλος της Color Youth, αποφάσισε να κατέβει στην πορεία του Pride in drag για ακτιβιστικούς λόγους. Ζήτησε λοιπόν από την κολλητή του να τον βάψει και να τον βοηθήσει στο μακιγιάζ.
«Η πρώτη μου in drag εμφάνιση ήταν στο Pride του 2014. Φορούσα μια ξανθιά καούκα, κοντή και μπουκλωτή. Ήμουν κορίτσι των λουλουδιών. Φορούσα ροζ μεγάλα γυαλιά. Είχα βάλει μια φαρδιά παντελόνα πετρόλ, μια κίτρινη δαντελωτή μπλούζα, κοραλί νύχι και μεγάλα κοσμήματα. Ήταν ένα καλοκαιρινό και 70’s look».
Η Doukissa

Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, σε ένα party, στο S-cape, γεννήθηκε η Doukissa, η drag persona του Γιώργου. «Γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου 2015. Έκανα το πρώτο μου show και κατάλαβα πως ήταν κάτι που έπρεπε οπωσδήποτε να ξανακάνω. Είχα μια φίλη που διοργάνωνε party και κάθε φορά που τελείωνε το party, έλεγα στη φίλη πως την επόμενη φορά πρέπει οπωσδήποτε να έχει drag show. Σε ένα Halloween party που διοργάνωσε, είχα ντυθεί Sharon Needles, η νικήτρια της 4 σεζόν του RuPaul’s Drag Race. Πήγα λοιπόν in drag και μου λέει η φίλη πως στο επόμενο πάρτυ θα έχει drag show. Της λέω, άντε ωραία. Μου λέει, δεν κατάλαβες, εσύ θα το κάνεις. Βρήκαμε μια κοπέλα για το make up. Βρήκα καούκα και ρούχα, ε, και κάπως έτσι το κανα. Ουσιαστικά το πρώτο μου drag show το επίσημο, έγινε στο S-cape. Πρώτα show και μετά interaction με τον κόσμο. Η persona μου τρελαίνεται για την επικοινωνία με το κοινό. Αν ήταν εδώ θα σου έλεγε: “πεθαίνω να πειράζω τον κόσμο”».

Ο Γιώργος όταν αποφάσισε να βαφτίσει την drag persona του σκέφτηκε πως για όνομα θα της ταίριαζε σίγουρα κάποιος τίτλος. Έτσι επέλεξε το όνομα Δούκισσα.
Λίγο αργότερα συνειδητοποίησε πως μια απ’ τις δραστηριότητες τις οποίες συνήθιζε να απολαμβάνει παρέα με τη μητέρα του, ήταν η κατασκευή εκείνου του καλοκαιρινού γλυκού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε μωσαϊκό, στην πραγματικότητα όμως ονομάζεται: δούκισσα.
Ήδη από την ώρα που ήταν πάνω στη σκηνή ο Γιώργος άρχισε να σκέφτεται πως να βαφτίσει την drag persona του και που θα είναι το επόμενό του σόου. «Από πλευράς της διοργανωτικής επιτροπής του Athens Pride υπήρξε η ιδέα να συγκεντρωθούμε όλες οι κουίνες. Τότε γνώρισα την Zackie και την Chraja, που ήταν επίσης στα ξεκινήματά τους. Λίγο αργότερα η Φιλοθέη μας προσκάλεσε όλες για σόου στο Apartment. Κι έτσι ξεκίνησα να ασχολούμαι με το drag».

«Η Doukissa γεννιέται και πεθαίνει το ίδιο βράδυ»
«Η Doukissa είναι ένας ρόλος. Με το που μακιγιαριστώ και ντυθώ αμέσως κοιτώντας με στον καθρέφτη μπαίνω στον ρόλο. Αυτό το παιχνίδι ρόλων ούτε με κουράζει ούτε με μπερδεύει. Φυσικά δανείζεται πολλά στοιχεία μου, γιατί εγώ την κάνω. H διαφορά μας όμως νομίζω ότι έχει να κάνει με το πως επικοινωνούμε με τον κόσμο. Εκεί θα δεις τη Doukissa και θα καταλάβεις πως δεν είμαι εγώ. Της αρέσει να καυλαντίζει τον συνομιλητή της, να τον πειράζει, χωρίς να τον προσβάλλει. Η ύπαρξη της Doukissas απαντάει στη δικιά μου ανάγκη να δημιουργήσω το αίσθημα της χαράς, γιατί δυστυχώς ζούμε σε έναν κόσμο που υπάρχει πολύ στεναχώρια και μιζέρια και μέσω της τέχνης του drag θεωρώ πως το πετυχαίνω αυτό».

Μια άλλη διαφορά ανάμεσα στο Γιώργο και τη Doukissa εντοπίζεται στο πεδίο του φλερτ. «Η Doukissa στο φλερτ είναι γύπας, αρπακτικό ρε παιδί μου. Όταν θέλει κάτι το διεκδικεί. Θα δει το πρόσωπο που την ενδιαφέρει, θα το πλησιάσει, θα του συστηθεί και θα ρωτήσει: “Έλα μωρό μου πάμε;”. Τόσο απλά. Η Doukissa είναι υπεραυτοπεποιθησάτη. Χέστηκε να φάει και άκυρο. Εγώ πάλι δεν είμαι καθόλου έτσι. Δεν χέστηκα καθόλου, γιατί αυτή είναι η πραγματική μου εικόνα, οπότε όταν με απορρίψουν για την πραγματική μου εικόνα και όχι για μια εικόνα που έχω δημιουργήσει είναι εντελώς προσωπικό. Με απορρίπτεις γι αυτό που είμαι, όχι γι αυτό που δημιούργησα. Η Doukissa γεννιέται και πεθαίνει το ίδιο βράδυ. Έρχεται στη ζωή για να σου ξυπνήσει πράγματα, συναισθήματα, ορέξεις, γέλιο. Έρχεται στη ζωή για να σε απελευθερώσει».
Κι ενώ κανείς θα περίμενε μόνο η Doukissa να αντλεί απ’ τον Γιώργο προκειμένου να υπάρξει, ο Γιώργος διευκρινίζει πως δεν είναι λίγες οι φορές που επιστράτευσε τον χαρακτήρα της κουίνας για να αποφύγει καταστάσεις που τον έκαναν να δυσφορεί.
«Νομίζω πως έχω χρησιμοποιήσει το χιούμορ της ως survival skill. Μου έχει τύχει να ακούσω κακοποιητικά σχόλια για παράδειγμα κι εγώ να απαντήσω όπως η Doukissa προκειμένου να διαχειριστώ την κατάσταση, να απαντήσω με χιούμορ, όχι όμως επιθετικά».

Η Doukissa διοργανώνει κάθε χρόνο τα Miss Hellas Drag Pageant, τα μοναδικά drag καλλιστεία στη χώρα. Κάθε καλοκαίρι κάνει τουρνέ. Έτσι και φέτος, πολλά από εμάς την συναντήσαμε σε μαγαζιά της Μυκόνου, όπως το Jackie O’, το Porta Bar και το θρυλικό Alekos Bar στον Κάλαμο τα Σάββατα.