Αμέτρητα aesthetic trends πηγαινοέρχονται στο ίντερνετ – και κυρίως στο TikTok – κάθε μέρα, αλλά λίγα από αυτά  καταφέρνουν να μείνουν ανεξίτηλα στο μυαλό και τη φιλοσοφία μας.

Γι’ αυτό, εμείς στο Estella συγκεντρώσαμε τα πέντε αγαπημένα μας TikTok trends σε σχέση με το aesthetic που πρέπει σίγουρα να δείτε ή – γιατί όχι – να δοκιμάσετε.  

1. Clean girl aesthetic

Ίσως το πιο πολυσυζητημένο TikTok trend φέτος ήταν το “Clean Girl aesthetic”, που μπορεί να παρουσιάζει ένα effortless look, αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεται αρκετά  στοιχεία για να το πετύχουμε.

Αρχικά, η ντουλάπα μας πρέπει να αποτελείται κυρίως από staple κομμάτια ρούχων. Αυτό σημαίνει πολλά basic μονόχρωμα τοπάκια, tailored παντελόνια, σακάκια blazer και απλά τζιν παντελόνια. H Hailey Bieber είναι η βασίλισσα αυτού του aesthetic, από την οποία επίσης εμπνεύστηκε ο κόσμος του TikTok το sleeked back bun και τα απλά, διακριτικά νύχια που συμπληρώνουν το look.

Ο μινιμαλισμός χαρακτηρίζει πλήρως το “καθαρό” κορίτσι –όχι μόνο στα ρούχα αλλά και στο μακιγιάζ– με το “no makeup” makeup look, που κυριαρχούσε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 να έχει ξαναεμφανιστεί μέσω του aesthetic αυτού.

Αυτό που μας ωθεί να υιοθετήσουμε αυτό το trend είναι η εικόνα ενός κοριτσιού, το οποίο έχει τη ζωή της σε τάξη και όχι μόνο ντύνεται, μυρίζει και φαίνεται ωραία, αλλά νιώθει το ίδιο και εσωτερικά.

2. Cottagecore aesthetic

Ένα μαγικό στιλ που υπάρχει εδώ και χρόνια – αλλά φέτος έχει γίνει ακόμα πιο γνωστό λόγω του TikTok – είναι το “Cottagecore aesthetic”. Για τα κορίτσια που ιδανικά αποζητούν μια απλή, ήρεμη ζωή σε ένα σπίτι στην εξοχή, με την αυλή τους γεμάτη πολύχρωμα λουλούδια, ψήνοντας σπιτικό ψωμί και απολαμβάνοντας τη συντροφιά των ζώων, τότε το aesthetic αυτό ίσως να τους ταιριάζει.

Το “Cottagecore aesthetic” χαρακτηρίζεται από λουλουδάτα μοτίβα, χαριτωμένα φορέματα, παστελ χρώματα, πλεκτά πουλόβερ και οτιδήποτε συνδέεται με την φύση. Τα κορίτσια αυτού του aesthetic –όπως βλέπουμε στο TikTok, ασχολούνται συχνά με δραστηριότητες όπως αγγειοπλαστική, το πλέξιμο και την κηπουρική, χωρίς όμως να αποτελεί το απόλυτο πρότυπο του στιλ.

Αυτό που κάνει το trend να ξεχωρίζει είναι ότι στηρίζει τη διαφυγή από  το γκρίζο της μοντέρνας καθημερινότητας και τη ζωή σε έναν  παραμυθένιο κόσμο, κοντά στη φύση.

3. Gorpcore aesthetic

Παρόλο που το trend αυτό υπάρχει εδώ και λίγα χρόνια, απέκτησε όνομα αφότου έκανε το “μπαμ” στα Social Media, και ιδιαίτερα στο TikTok. To Gorpcore είναι ένας συνδυασμός του street style και ρουχικού εξοπλισμού της υπαίθρου που εστιάζει κυρίως στην πρακτικότητα και την άνεση των ρούχων.

Αν είστε κι εσείς καθημερινοί χρήστες του TikTok, σίγουρα θα έχετε πετύχει  τα trendy parachute και cargo παντελόνια που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης  για πολλούς fashion influencers. Άλλα βασικά κομμάτια του trend αυτού είναι τα puffer jackets, οι cargo φούστες, τα ψηλόλαιμα αδιάβροχα και τα τσαντάκια μέσης.

Δεν είναι μυστικό, όμως, ότι τα περισσότερα κομμάτια που αγοράζονται από τους gorpcore fanatics είναι από ακριβούτσικες μάρκες,  όπως για παράδειγμα: Northface, Patagonia, Arcteryx και TNF. Η τιμή, όμως, αυτών των ρούχων αντιστοιχεί στην ποιότητα που χαρακτηρίζει το στιλ αυτό και ως εκ τούτου, αρκετά άτομα το βλέπουν ως μια επένδυση στο ντύσιμο, αλλά και στον εξοπλισμό τους.

4. Western Core aesthetic

Δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε  το “Westerncore aesthetic”, αφού για πολλοστή φορά το cowgirl στιλ έγινε trend. Συγκεκριμένα, οι cowgirl boots ξαναήρθαν στην μόδα, μιας και celebrities, όπως: Η Dua Lipa και η Emily Ratajkowski βρέθηκαν να τις φοράνε σε συνδυασμό με τα καθημερινά τους look.

Από την άλλη, για την αύξηση των πωλήσεων των cowboy/cowgirl  καπέλων και γιλέκων ευθύνεται ένα και μόνο άτομο: Ο Harry Styles! Μετά το iconic look του Harry στο Coachella – όπου φορούσε ένα ροζ δερμάτινο καουμπόικο σετ μαζί με matching καπέλο – οι fans του ξετρελάθηκαν και έκαναν  το καπέλο αυτό ένα staple κομμάτι του outfit τους για τις συναυλίες του.

Γι’ αυτό, αν σκοπεύεις να παρευρεθείς σε συναυλία του Styles να είσαι έτοιμος να αντικρίσεις μια θάλασσα από ροζ cowboy/cowgirl καπέλα!

@incandescentkiki

Marty always makes me feel like a moonstone cowgirl photosynthesizing in her free time ❤️ 🤠 #western #westernaesthetic #cottagecore #vintageaesthetic

♬ Saddle Tramp – Marty Robbins

5. Coastal grandmother aesthetic

H Lex Nicoleta ήταν αυτή που μας σύστησε στο “Coastal Grandma aesthetic” το οποίο ρομαντικοποιεί τη ζωή μιας γυναίκας που θυμίζει πρωταγωνίστρια σε ρομαντική ταινία της Nancy Meyers. Tης γυναίκας που μένει δίπλα στη  θάλασσα, καλλιεργεί τα δικά της φρούτα και λαχανικά στον κήπο της, πίνει κρασί στις 4 το απόγευμα και έχει μόνο διαχρονικά κομμάτια στην ντουλάπα της.

Αυτό το aesthetic είναι κάτι παραπάνω από ένα fashion trend, αφού περιγράφει ένα ολόκληρο είδος lifestyle, το οποίο αποτελεί επιθυμία πολλών γυναικών.  

Όσο  περνούν τα χρόνια, διαρκώς αναδύονται νέα styles και aesthetics για να εμπνευστούμε και να ταυτιστούμε. Αναμένουμε εναγωνίως να δούμε ποια aesthetic trends θα πρωταγωνιστήσουν στο TikTok το 2023.

Τέλος, αξίζει να θυμόμαστε πάντα ότι το στιλ, είμαστε εμείς. Ο τρόπος που μιλάμε, κινούμαστε και πράττουμε, όχι τα ρούχα.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα