Booktok, μια άλλη πλευρά για τα βιβλία και το TikTok 

Αν νομίζεις ότι το TikTok δεν είναι για σένα, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς. Πρόσφατα ανακαλύψαμε μια άλλη πλευρά του TikTok, διασκεδαστική κι ενημερωτική, που είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψεις αν αγαπάς τα βιβλία, όπως εμείς! 

Πλήθος κόσμου ανεβάζει βιντεάκια με τα αγαπημένα του βιβλία, tips για το πώς να οργανώσει κανείς τη βιβλιοθήκη του και βιβλία που τον έκαναν να πλαντάξει στο κλάμα! (been there done that) Έτσι κι εμείς, κάναμε την έρευνά μας και συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο τα 5 βιβλία που το TikTok μας έπεισε να διαβάσουμε!

1. Τελειώνει με εμάς

Εκατομμύρια αναγνώστες διαβάζουν πιστά τα βιβλία της και δηλώνουν μεγάλοι fans της Colleen Hoover. Δεν θα μπορούσε το TikTok να αποτελεί εξαίρεση κι αυτό φαίνεται και μέσα από το BookTok μιας που το νέο της βιβλίο βρίσκεται πιστά στην πρώτη θέση των βιβλίων που κατέκτησαν το TikTok. Το «Τελειώνει με εμάς» είναι μια νεανική ιστορία γεμάτη ανατροπές και σκληρές αλήθειες.

Μια συναισθηματική υπόθεση που παρουσιάζεται με τρόπο ρεαλιστικό και δραματικά επίκαιρο, θίγει με έναν ιδιαίτερο, ανάλαφρο αλλά ταυτόχρονα κι επώδυνο τρόπο το θέμα της κακοποίησης και της τεράστιας ψυχικής δύναμης που κατέχει όποιος καταφέρνει να επιβιώσει από αυτή. Φροντίστε να έχετε δίπλα σας χαρτομάντιλλα! Θα σας χρειαστούν…

2. Red, white & royal blue

Αυτό το LGBTQI+ βιβλίο της Κέισι Μακκουίστον μας μιλά για μια ασυνήθιστη φιλία που εξελίσσεται σε ρομαντική σχέση ανάμεσα στον γοητευτικό πρώτο γιο του Προέδρου των ΗΠΑ και του νεαρού Πρίγκιπα Χένρυ της Αγγλίας. Ρομαντικό, αστείο, συγκινητικό και ταυτόχρονα κοινωνικό, μιας που γίνεται λόγος και για πολιτικές ίντριγκες, το «Red, white & royal blue» υπόσχεται να μας κρατήσει ξύπνιους μέχρι το πρωί! Ας το παραδεχτούμε! Ποιος δεν ταυτίζεται με μια ιστορία αγάπης γεμάτη αντιξοόοτητες;

3. Οι επτά σύζυγοι της Έβελιν Χιούγκο 

Το ιστορικό αυτό μυθιστόρημα ακολουθεί την ιστορία μιας μεγάλης σταρ του Χόλιγουντ, Έβελιν Χιούγκο, η οποία σε μεγάλη ηλικία, αποφασίζει να αποστασιοποιηθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και να απευθυνθεί σε μια νεαρή blogger, την Μονίκ Γκραντ, προκειμένου να της γράψει τη βιογραφία της. Κατά την αφήγησή της, όμως, φαίνεται πως η ζωή της Έβελιν δεν ήταν τόσο λαμπερή όσο πίστευαν οι θαυμαστές της.

Η ματαιοδοξία, τα πλούτη, οι απρόσμενες φιλίες, οι εφτά γάμοι, τα σκάνδαλα κι ένας μεγάλος απαγορευμένος έρωτας είναι μερικοί μόνο από τους σταθμούς της ζωής της. «Οι Εφτά σύζυγοι της Έβελιν Χιούγκο», το βιβλίο που έκανε ευρύτερα γνωστή την αμερικανίδα συγγραφέα Τέιλορ Τζένκινς Ριντ, σημειώνοντας ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία κι έχοντας κατακτήσει τις καρδιές χιλιάδων αναγνωστών, είναι ένα βιβλίο που θα θυμάστε για πάντα!

4. Ήμασταν ψεύτες

Είναι το βιβλίο – φαινόμενο του BookTok –  που έχει καταφέρει να βρίσκεται στη λίστα με τα πιο ευπώλητα βιβλία των τελευταίων μηνών κερδίζοντας τις εντυπώσεις των νεαρών αναγνωστών! Το «Ήμασταν ψεύτες», έρχεται ξανά στο προσκήνιο χάρη στο TikTok και μπαίνει δικαίως στη λίστα των βιβλίων που θα πουλούσαμε και την ψυχή μας για να το διαβάσουμε ξανά για πρώτη φορά!

Τέσσερις νέοι περνάνε κάθε καλοκαίρι στο ίδιο νησί όλοι μαζί παρέα διασκεδάζοντας και δημιουργώντας αξέχαστες αναμνήσεις. Μέχρι εκείνο το Kαλοκαίρι που χάραξε τη ζωή τους κι έμελλε να άλλαξε τα πάντα! Οι δύο αυτές προτάσεις είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις πριν πιάσεις στα χέρια σου αυτό το βιβλίο κι αφεθείς σε μια ιστορία μυστηρίου, σασπένς κι ένα roller-coaster συναισθημάτων. Θα το λατρέψεις!

5. Στο τέλος πεθαίνουν και οι δύο 

Εσύ τι θα έκανες αν σου έλεγαν ότι έχεις μόνο 24 ώρες ζωής; Δύο νεαρά αγόρια, ο Ματέο Τόρεζ και ο Ρούφους Εμετέριο πληροφορούνται ότι έχει έρθει η τελευταία τους μέρα. Μη γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον, θα περάσουν μαζί 24 ώρες που θα θυμίζουν μια ολόκληρη ζωή!

Ένα βιβλίο που μας μιλά για την αξία της ζωής και που δικαίως βρίσκεται στην κορυφή των διεθνών best-seller βιβλίων στο TikTok! Πριν το διαβάσετε, βεβαιωθείτε ότι αντέχετε να διαβάσετε ένα βαθιά συναισθηματικό βιβλίο που θα σας κάνει να πλαντάξετε στο κλάμα! Εμείς σας προειδοποιήσαμε!


Ποιο από τα παραπάνω βιβλία θα διαβάζατε σήμερα κιόλας; Μην διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μας τα σχόλια και τις προτάσεις σας!

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα