Ποιος να το φανταζόταν ότι σε μόλις μερικά χρόνια το TikTok θα γινόταν o μεγαλύτερος influencer παγκοσμίως.

Από ζητήματα mental health μέχρι και της μουσικής, το TikTok “επηρεάζει” καθημερινά, εκατομμύρια Gen-Zs ανά τον κόσμο στον τρόπο που αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα τους αλλά και την μουσική που επιλέγουν. Έτσι, μέσα από κάθε καινούργιο challenge, routine ή/και όποιο άλλο είδους video ένα καινούργιο ή παλιό τραγούδι γίνεται το επόμενο TikTok viral. Μόνο το 2022, πάνω από 20 παλιά τραγούδια – κάποια πάνω από 40 χρονών – έγιναν ξανά διάσημα μέσα από το TikTok. Κάπως έτσι, το TikTok γίνεται η δεύτερη ευκαιρία των τραγουδιών αυτών και το μέσο που τους δίνει την δυνατότητα να κάνουν δεύτερη καριέρα. 

Η αγάπη πού μένει – Μιχάλης Χατζηγιάννης 

Αυτό το τραγούδι – για πολλούς από εμάς, αντιπροσωπεύει ολόκληρη την παιδική τους ηλικία – millennials in the house – αφού αποτελούσε το theme song της σειράς, “Η Πολυκατοικία”. Φανταστείτε, λοιπόν, τα χιλιάδες συναισθήματα και τις αναμνήσεις που πλημμύρισαν το μυαλό μας όταν είδαμε ότι αυτό το τραγούδι έγινε trending ήχος στο TikTok την προηγούμενη Άνοιξη. 

https://youtube.com/watch?v=qxkCroVEpOI

Φίλα με ακόμα – Πάνος Μουζουράκης & Κωστής Μαραβέγιας

Από τα πιο μαγικά τραγούδια των 2010s, κάνει την επανεμφάνιση του μέσα από το TikTok και γίνεται  η αφορμή να γνωρίσουν κάποιοι και να θυμηθούν κάποιοι άλλοι ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Όταν σε είχα πρωτοδεί – Professional Sinnerz

Αν και κυκλοφόρησε 13 χρόνια πριν, για τους περισσότερους από εμάς, το τραγούδι αυτό δεν αφαιρέθηκε ποτέ από τα playlists μας, αφού συγκαταλέγεται πια στα all-time classic κομμάτια. Μέσα από το TikTok όμως, οι Gen-Z έμαθαν το τραγούδι αυτό σήμερα και οι Millennials θυμήθηκαν την ανεμελιά της εφηβείας τους.

Running Up That Hill (A Deal with God) – Kate Bush

Οr “Stranger Things” made us do it.  Εκτός, όμως, από viral soundtrack της σειράς “Stranger Things”,  το 80’s hit επέστρεψε δυναμικά στις μουσικές μας επιλογές κάπου το 2012, όταν άρχισε να αναπαράγεται από γνωστούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα όμως, έχει ξανακερδίσει την αγάπη του κόσμου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Dreams – Fleetwood Mac

Μία από τις πιο μελένιες και νοσταλγικές μπαλάντες των 70’s, το “Dreams”, κάνει δεύτερη καριέρα μέσα από το TikTok. Αν και η δημοφιλής επιτυχία των “Fleetwood Mac” κυκλοφόρησε το 1977, το “Dreams” κάνει σήμερα το γύρο του TikTok, 45 σχεδόν χρόνια μετά το αρχικό του release και χρησιμοποιείται ως μουσική υπόκρουση για πάσης φύσεως βιντεάκια.

Material Girl – Madonna

Δεν θα μπορούσε να έλειπε από τη λίστα μας, το κλασικό 80’s κομμάτι της βασίλισσας της ποπ,  MadonnaΤο τραγούδι αυτό επανεμφανίστηκε στα top charts στις αρχές της χρονιάς, και δημιούργησε ένα ολόκληρο trend – αυτό του “material girl”. Ένα trend που στην ουσία αντιπροσωπεύει τα κορίτσια με ακριβά γούστα και μεγάλη αγάπη για τα ψώνια.

Just the two of us – Grover Washington Jr. ft. Bill Witchers

Ένα από τα κομμάτια που παραμένει σταθερά στα trendy audios του Tik Tok είναι αυτό το R&B και Soul track που πρωτοκυκλοφόρησε το 1981. Περισσότερα από 700 χιλιάδες βίντεο έχουν δημοσιευτεί στο TikTok με το συγκεκριμένο κομμάτι να ακούγεται στο background. Τρυφερές στιγμές ερωτευμένων, χαριτωμένα clips με κουταβάκια, αλλά και ζεστές αναμνήσεις που παραμένουν ανεξίτηλες.

Slipping through my fingers – Mamma Mia, ABBA

Παρόλο που το album του Mamma Mia είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε πωλήσεις soundtracks όλων των εποχών, το “Slipping Through My Fingers”, είναι ίσως το λιγότερο γνωστό τραγούδι της ταινίας. Χάρη όμως στο TikTok, η υπέροχη αυτή μπαλάντα κέρδισε επιτέλους  την αναγνώριση που του άξιζε. Μάλιστα, το τραγούδι αυτό χρησιμοποιήθηκε κυρίως για ένα συγκινητικό TikTok trend, μέσω του οποίου χιλιάδες creators μοιράστηκαν μαζί με το κοινό τους μεγάλα throwbacks στο παρελθόν.

Put your head on my shoulder – Paul Anka

Τόσο η αρχική εκδοχή του τραγουδιού αλλά και διάφορα remix του, έγιναν trending ήχοι του TikTok το 2020 και παραμένουν στην ίδια θέση ακόμη και φέτος. Διάφορες διασκευές μετά την πρώτη του κυκλοφορία – το 1959 από τον Καναδό-Αμερικάνο καλλιτέχνη Paul Anka – ακολούθησαν τις επόμενες δεκαετίες. Παραδόξως, κάθε διασκευή, όπως αυτή του συγκροτήματος: “The Lettermen” το 1974 ή του Michael Bublé to 2003, χτύπησαν τα κορυφαία charts. Γι’ αυτό, ήταν θέμα χρόνου μέχρι να το ανακαλύψει η κοινότητα του TikTok.

Heart of Glass – Blondie

31 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του τραγουδιού, η Miley Cyrus επανακυκλοφορεί το τραγούδι, το οποίο γίνεται μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 2020. Το TikTok το ανακαλύπτει, το συμπεριλαμβάνει σε εκατομμύρια videos του και μέχρι και σήμερα είναι ακόμη μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο σας τραγούδι που επανήλθε στις καρδιές και τις playlists μας μέσω του TikTok;

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
1
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα