λέξη

Λέγεται ότι  σε συνέχεια της εισήγησης Πλεύρη,  έρχεται νομοσχέδιο και για τα “Demure”, «Καλό Χειμώνα», «Κιπατσάο» και πάνω απ’ όλα για το «Μην αγχώνεσαι». 

Σάλος προκλήθηκε στα ελληνικά νοικοκυριά, όταν ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως με το άνοιγμα της Bουλής, θα αναλάβει την πρωτοβουλία να ενώσει τους βουλευτές της ΝΔ –αλλά και των άλλων κομμάτων φυσικά– και όλοι μαζί σαν μια γροθιά, να βάλουν τέλος στη λέξη «μπάτσος». Φυσικά,  οι πολλοί  παραβάτες  που θα τολμήσουν να προφέρουν τη λέξη αυτή θα περνάνε αυτόφωρο.

Στη συνέχεια, χωρίς μηνύσεις, καταγγελίες και όλα αυτά τα περιττά δικαστικά τερτίπια, θα στέλνονται στο απόσπασμα, ήρεμα και νοικοκυρεμένα. Χρειάζεται να προσθέσω κάπου εδώ  ότι η πρόταση του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ για την ποινικοποίηση της λέξης έχει ως μοναδικό σκοπό της την οχύρωση της ψυχικής υγείας των αστυνομικών από τα κόμπλεξ και τα σύνδρομα κατωτερότητας και ουδεμία άλλη σκέψη κρύβεται από πίσω; 

Από την ημέρα της πρότασης Πλεύρη, αλαφιασμένοι επαγγελματίες τρέχουν να προλάβουν το κακό. Διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι άφησαν ρακέτες, σαγιονάρες και κοκτέιλ και έτρεξαν σε meetings. Πανικόβλητοι εργαζόμενοι εταιρειών παραγωγής τρέχουν να προλάβουν το αυτόφωρο, προσπαθώντας να σκεφτούν εναλλακτικούς τίτλους για όσες ταινίες αναγράφουν στον τίτλο τους την αποφράδα λέξη «μπάτσος». Έτσι, ξαναβαφτίστηκαν ταινίες, από την καλτ πλέον «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή» μέχρι τον πιο καινούριο «Μπάτσο του Mall»

Από την άλλη, και στον τυροκομικό κλάδο υπάρχει ο ανάλογος αλαλαγμός, αφού το τυρί «μπάτσος»  επείγει να αλλάξει όνομα, για να μην αρχίσουν οι συλλήψεις.

Σάλος προκλήθηκε, όμως, και στις ελληνικές δισκογραφικές εταιρίες, αφού τραγούδια όπως το «Τούτοι οι μπάτσοι που ‘ρθαν τώρα», και «Στην υπόγα» του Κωνσταντίνου Μπέζου κάνουν στροφή στην «ορθότητα».

Μπερδεμένοι φαίνεται να είναι και οι Ιταλοί τουρίστες αφού δεν γνωρίζουν αν θα μπορούν πλέον να αρθρώνουν τη λέξη “baci” –δηλαδή φιλί– ή αν με το που ζητήσουν από κάποιον να τους φιλήσει θα βρεθούν με χειροπέδες στη φιλόξενη ΓΑΔΑ. 

Και αφού έκανε ο κ. Πλεύρης την αρχή, πιστεύουμε ότι έχει έρθει πλέον η στιγμή να ποινικοποιήσουμε και άλλες – μικρότερης σημασίας φυσικά – λέξεις και φράσεις, για την διατήρηση της ψυχικής υγείας ενός ολόκληρου έθνους.

Ιδού οι προτάσεις μας:

Η λέξη “Demure”

@heartz550

im gonna cry it was fine at dirst but it is so annoying now “very cutsy very demure” SHUT UP

♬ original sound – heartz550

 Ψηφίζουμε να ασκείται άμεσα ποινική δίωξη σε όποιον ξαναπεί «Καλό Χειμώνα. Τέλος το Καλοκαίρι. Τα κεφάλια μέσα τώρα» καθότι απειλείται σοβαρά η ψυχική υγεία του συνόλου του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Τρεις περίπου μήνες έχουν περάσει από την κυκλοφορία του “Mixtape”  και το ΚΙΠΑΤΣΑΟ έγινε λέξη – πιο πολύ είπαμε ΚΙΠΑΤΣΑΟ το καλοκαίρι παρά καλημέρα. Ξεκίνησε ως σλόγκαν, αλλά έγινε στη ζωή μας  κάτι σαν θρησκεία.  Μπορεί να είναι ιεροσυλία, αλλά εισηγούμαστε η συγκεκριμένη «λέξη» να χρησιμοποιείται πλέον με φειδώ και σύνεση. ΚΙΠΑΤΣΑΟ (ουπς!).

Παρακαλείται η άμεση διαγραφή της λέξης «Ηρέμησε» και της φράσης «Μην αγχώνεσαι» από την ελληνική γλώσσα. Αν η διαγραφή φαίνεται υπερβολική, ζητάμε την άμεση δίωξη όποιου απευθύνει αυτές τις αγχωτικές λέξεις σε αγχωμένο άτομο. Οι σκηνές που ενδέχεται να  ακολουθήσουν δεν θα είναι καθόλου ευχάριστες. 

Είναι κάποια χρόνια τώρα που η λέξη φίλος έχει αντικατασταθεί από το μπρο και όλα τα υποκοριστικά και τα παράγωγά του. Παρακαλείται η άμεση κατάργηση της προσφώνησης. 

Πάει μια δεκαετία τώρα που ο άλλοτε πατροπαράδοτος ελληνικός καφές έχει αντικατασταθεί από τον espresso και κυρίως τον freddo espresso. Παρά τη μακρά πορεία του στα ελληνικά πράγματα, πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν να τον αποκαλούν εξπρέσο. Ζητείται η άμεση απέλασή τους . 

 Η επιμονή στα γλωσσικά  λάθη θα πρέπει να διώκεται. Τέλος. 

Με την διαφήμιση μέσω Social Media, γεννήθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τους καταστηματάρχες να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Και εγένετο η «τιμούλα». Προτείνουμε, λοιπόν, όσοι γράφουν τιμούλα κάτω από ποστ διαφήμισης προϊόντος να διαγράφονται αμέσως από την εκάστοτε πλατφόρμα. 

Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και όσοι επιμένουν να λένε «καταρχήν» εννοώντας αρχικά, στην αρχή, πρώτα απ’ όλα κτλ. και όσοι λένε «καταρχάς» εννοώντας κατά βάση, κατά κανόνα.

Μέχρι να βρεθεί αυτός που θα δείξει την κακή πλευρά της απόλαυσης, της επιτυχίας και του Παραδείσου, παρακαλούμε να σταματήσει άμεσα η χρήση αυτών των φράσεων. 

Τέλος, όποιος αρθρώσει ξανά το αμίμητο «Τα λέμε του χρόνου» στις 31 Δεκεμβρίου, θα αντιμετωπίσει σοβαρές κυρώσεις. Εμείς σας προειδοποιήσαμε. Κανονίστε την πορεία σας.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
1
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα