Γιατί φοβόμαστε τόσο να δηλώσουμε ευτυχισμένοι;

Το «Never Have I Ever», μια από τις πιο επιτυχημένες κωμικές, εφηβικές σειρές επέστρεψε σήμερα με την 3η—και προτελευταία—σεζόν να προβάλλεται ήδη στο Netflix.

Όπως είναι λογικό, δεν έχουμε σταματήσει να bingάρουμε από τη στιγμή που βγήκαν τα νέα επεισόδια—και όχι άδικα, αφού είναι μια «teen-com» σειρά που, πραγματικά, έχουμε αγαπήσει.

Τι γίνεται λίγο-πολύ στη σειρά;

Στο main plot του «Never Have I Ever» βλέπουμε τη 15χρονη Devi, η οποία προσπαθεί να αλλάξει το κοινωνικό της προφίλ, μετά τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα της.

Βέβαια, ο περίγυρός της δεν τη βοηθά και πάρα πολύ σ’ αυτό, με αποτέλεσμα, στη 2η σεζόν, η Devi να έρχεται διαρκώς αντιμέτωπη με τις καθημερινές προκλήσεις του σχολείου, το δράμα που επικρατεί στο σπίτι της και τα ερωτικά σκιρτήματα της εφηβείας. Ειδικότερα, την προηγούμενη σεζόν η Devi αντιμετώπιζε το «σύνδρομο Twilight»: Team Ben ή Team Paxton; Έτσι ξεκίνησε, λοιπόν, η 2η σεζόν και ολοκληρώθηκε, με τη Devi να επιλέγει τελικά τον Paxton.

Αξιοσημείωτο fact—που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν — είναι πως πρόκειται για μια ιστορία, που βασίζεται στη ζωή της δημιουργού της σειράς, Mindy Kaling.

Τι γίνεται στην 3η σεζόν (SPOILER ALERT)

Σήμερα, 12 Αυγούστου, ξεκίνησε η προβολή της 3ης σεζόν του «Never Have I Ever» και δεν γινόταν να την αφήσουμε ασχολίαστη.

Η 3η σεζόν ξεκινάει με τη Devi και τον εξαιρετικά δημοφιλή Paxton να εμφανίζονται και επισήμως ως ζευγάρι — προκαλώντας σοκ και στους συμμαθητές τους, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι μια nerd τύπισσα, όπως η Devi, βγαίνει με τον hot guy του σχολείου. Κι ενώ η Devi ζει επιτέλους το όνειρό της—το οποίο δεν είναι άλλο από το να τα φτιάξει με τον ωραίο του σχολείου, εξακολουθεί να ασχολείται υπερβολικά πολύ με το τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτήν, γεγονός της δημιουργεί διαρκώς αμφιβολίες για τα συναισθήματα του Paxton.

Εφηβικοί έρωτες, σκιρτήματα, απογοητεύσεις, ανασφάλειες, μπερδέματα, φιλίες, αγωνίες, άγχη, πίεση, εξέλιξη, γέλιο, φωνές, αγάπη. Όλα τα έχει η νέα σεζόν και συστήνουμε ανεπιφύλακτα να τη δείτε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη! Σε αυτή τη σεζόν, δεν εξερευνώνται μόνο οι ζωές της Devi και των φίλων της, αλλά δίνεται βαρύτητα επίσης και στα βιώματα του Ben, του Paxton, της Kamala και της μητέρας της Devi.

Βέβαια, υπάρχουν τόσοι πολλοί χαρακτήρες πια, που μερικοί εξ αυτών παραγκωνίζονται κάπως. Αυτό είναι αρκετά απογοητευτικό, επειδή εξακολουθούν να διαθέτουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιστορίες—οι δύο προηγούμενες σεζόν φρόντισαν να δώσουν στην ιστορία κάθε χαρακτήρα αρκετό screen time.

Αυτή τη φορά, όμως, για κάποιο λόγο απουσιάζει το βάθος των χαρακτήρων.

https://youtube.com/watch?v=CRVKthLlX2s

Διασκεδαστική, αλλά χωρίς πολλή συνοχή η 3η σεζόν

Οι δύο πρώτες σεζόν του «Never Have I Ever» λαμβάνουν χώρα στο πρώτο μισό του δεύτερου έτους της Devi.

Ωστόσο, αυτή η σεζόν έχει προσπεράσει κάποιες χρονικές περιόδους, ώστε οι Devi και οι φίλοι της να ολοκληρώσουν τη σχολική χρονιά και να είναι σε θέση να ρυθμίσουν όλα τα τρέχοντα θέματα στην τελευταία σεζόν της σειράς. Αν και υπάρχει μια λογική, δυστυχώς, φαίνεται έντονα το time gap ή η αίσθηση ότι κάποιος πάτησε το fast forward, με αποτέλεσμα να χαθεί ένα χρονικό διάστημα από τη ζωή των πρωταγωνιστών.

Η επιλογή αυτή έρχεται σε αντίθεση με το σταθερό ρυθμό των δύο πρώτων σεζόν, με αποτέλεσμα η σειρά να φαίνεται κάπως «ξένη». Επιπλέον, οι χαρακτήρες δημιουργούνται και παρουσιάζονται με πολλή λεπτομέρεια, για να παραμεριστούν στη συνέχεια και να επανέλθει η εστίαση στο βασικό cast—εύλογο κάπως–αλλά κρίμα το build-up.

Για παράδειγμα, τα ερωτικά προβλήματα της Aneesa γίνονται ένα κομβικό σημείο στην πλοκή, αλλά μετά εξαφανίζονται ως διά μαγείας. Από την άλλη πλευρά, η Devi και ο Ben δεν έχουν τόσες σκηνές, όπως στις προηγούμενες δύο σεζόν.

Μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν, όλα έχουν μπει στη θέση τους για την τέταρτη — και τελευταία —σεζόν του «Never Have I Ever». Αντί για ένα σταθερό και συνεχές μονοπάτι, η 3η σεζόν μοιάζει με μια εντυπωσιακή συντόμευση, που συνδέει τις «ανώριμες» εκδοχές των χαρακτήρων από την 1η σεζόν, με τις πιο «ώριμες», που χρειάζονται για ένα ικανοποιητικό φινάλε.

Ας ελπίσουμε ότι η 4η σεζόν θα επιβραδύνει κάπως, επιτρέποντας να κυλήσουν πιο ομαλά τα πράγματα και αφήνοντας τους χαρακτήρες της σειράς να απολαύσουν εξ ολοκλήρου—μαζί μ’ εμάς—το τελευταίο έτος τους.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα