Με αφορμή την ιστορική απόφαση που πάρθηκε στην Κροατία, σύμφωνα με την οποία θεσπίστηκε νομικά η τεκνοθεσία ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια, ήρθε η ώρα να θέσουμε αυτό το ζήτημα στα δεδομένα της Ελλάδας.

Σε ποιες χώρες επιτρέπονται οι ομόφυλοι γάμοι;

Η πρώτη χώρα που επέτρεψε στα ομόφυλα ζευγάρια να νομιμοποιήσουν τη σχέση τους ήταν η Ολλανδία, το 2001. Δύο χρόνια μετά ακολούθησε το Βέλγιο, ενώ το 2005, στην Ισπανία και τον Καναδά κατοχυρώθηκε νομικά το δικαίωμα γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Συνολικά μέχρι και σήμερα, 33 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει το νομικό πλαίσιο, που επιτρέπει τους ομόφυλους γάμους.

ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ

Πηγή: https://www.statista.com/chart/26436/countries-legally-guaranteeing-same-sex-couples-the-right-to-marry/

Σε ποιες χώρες είναι νόμιμη η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;

Τα παιδιά χρειάζονται αγάπη, φροντίδα και μια ζεστή αγκαλιά. Έχει σημασία, λοιπόν, αν αυτή η ζεστή αγκαλιά προέρχεται από ένα ετερόφυλο ή ομόφυλο ζευγάρι; Όπως φαίνεται, πολλές χώρες απαντούν ένα ηχηρό «όχι» σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, θεσπίζοντας το νομικό πλαίσιο για την τεκνοθεσία παιδιών από ζευγάρια που ανήκουν στο ίδιο φύλο.  

Χώρες, στις οποίες είναι νόμιμη η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια:

1. Αυστρία

2. Αργεντινή

3. Βέλγιο

4. Βραζιλία

5. Καναδάς

6. Κολομβία

7. Δανία

8. Νησιά Φώκλαντ

9. Γαλλία

10. Γροιλανδία

11. Ισλανδία

12. Μεξικό

13. Μιανμάρ

14. Ολλανδία

15. Νέα Ζηλανδία

16. Νορβηγία

17. Πορτογαλία

18. Ισπανία

19. Νότια Αφρική

20. Σουηδία

21. Ταϊβάν

22. Ηνωμένο Βασίλειο

23. Γερμανία

24. Γκάνα

25. Φινλανδία

26. Κροατία

Πηγή: https://the-motherload.co.uk/lgbt-adoption-around-the-world-can-you-adopt-in-your-country/

Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμη κάποιος νόμος, που επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Συγχρόνως, η τεκνοθεσία δεν συναντάται και δεν υπάγεται στην ελληνική νομοθεσία. Παραδόξως, έπειτα από 20+ χρόνια αλλεπάλληλων μεταρρυθμίσεων και νομοθετικών διατάξεων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξακολουθούμε να μένουμε άπραγοι. Συνεχίζουμε να δεχόμαστε την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης και να «κάνουμε τα στραβά μάτια» σε αυτό το ζήτημα.  

Πες το ΝΑΙ!

Μέσα από την πανελλήνια καμπάνια «Πες το Ναι», το περιοδικό Antivirus αποσκοπεί στην ανάδειξη αυτού του ζητήματος, προωθώντας άμεσα το αίτημα της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για τη θέσπιση του δικαιώματος στο γάμο και την τεκνοθεσία. Ειδικότερα, στόχος της συγκεκριμένης καμπάνιας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μέσα από ένα βίντεο που δημιουργήθηκε με τη συμβολή του Γιώργου Καπουτζίδη και τονίζει το δικαίωμα στη διεκδίκηση.

Συγχρόνως, καλεί όλους τους πολίτες, τους φορείς, τα ιδρύματα, τις εταιρείες κ.λπ. να ενωθούν με αυτή τη φιλοσοφία, υπογράφοντας και στηρίζοντας την ισότητα στο γάμο, ασκώντας ταυτόχρονα πολιτική πίεση, ώστε να θεσπιστεί και νομικά.

Όλες οι οικογένειες είναι εξίσου σημαντικές και τους αξίζει να ζουν όπως ακριβώς αισθάνονται. Εμείς, λέμε ΝΑΙ. Εσύ;

Θεωρίες συνομωσίας και φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Προτού προχωρήσουμε σε θεωρίες συνομωσίας για τους λόγους που αρνούμαστε πεισματικά να θεσπίσουμε νομικά το γάμο και την τεκνοθεσία ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τούτο: Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν φύλο. Απλά, είναι ανθρώπινα.

Πάμε να δούμε τώρα ορισμένες θεωρίες συνομωσίας γύρω από την ανύπαρκτη νομοθεσία της Ελλάδας για ομόφυλους γάμους και τεκνοθεσία από την πλευρά τους:

1. Αρνούμαστε να κατανοήσουμε ότι η αγάπη δεν έχει φύλο. Προφανώς, για μερικούς, η αγάπη μπαίνει σε καλούπια και προγραμματίζεται. Γι’ αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να αγαπήσουμε ένα άτομο από το αντίθετο φύλο.

2. Η πατροπαράδοτη οικογένεια που αποτελείται από «πατήρ, υιό και άγιο πνεύμα» μεσουρανούσε κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Αν μη τι άλλο, αυτό το πρότυπο αποτελεί την πεμπτουσία της παραδοσιακής οικογένειας στην Ελλάδα. Ίσως μας αρέσει υπερβολικά πολύ και γι’ αυτό, αρνούμαστε να δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος.https://instagram.com/p/CdKtZ-IK2mH/embed/

3. Όταν στα θρανία δε διδάσκεται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οι μαθητές καταφεύγουν μόνοι τους σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, ευτελίζοντας ένα τόσο σοβαρό θέμα και μη λαμβάνοντας τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση γύρω από αυτό.

Παράλληλα, δε διδάσκονται στα σχολεία σημαντικά μαθήματα ζωής, όπως το δικαίωμα στην επιλογή, στην ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης. Σταδιακά, αυτά τα μαθήματα γίνονται βιώματα και προστίθενται στη συνολική φιλοσοφία του εκάστοτε ανθρώπου. Αλλά στην πράξη, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. 

Δύο λόγια…

Βάσει των παραπάνω θεωριών, δεν προσπαθώ να αποδείξω κάτι που ίσως δεν ξέρεις. Προσπαθώ να καταλάβω τι μας κρατάει πίσω στην αγάπη… Υπάρχει κάτι πιο όμορφο από μια δεμένη οικογένεια, στην οποία στηρίζει ο ένας τον άλλον και μαζί, δίνουν σωστές βάσεις στα παιδιά τους; Έχει σημασία αν είναι άτομα του ίδιου φύλου; Για μένα, καμία απολύτως. Για σένα;

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα