Αύριο προσγειώνεται στο Netflix η σειρά «Wednesday», η οποία επαναφέρει την απολαυστική οικογένεια Addams στις ζωές μας, αλλά αυτή τη φορά με έμφαση στην (καθόλου) χαριτωμένη κόρη τους.

Δημιουργοί της σειράς με κεντρικό πρόσωπο τη Wednesday Addams είναι ο Alfred Gough και ο Miles Millar, ένα δίδυμο που έχει βάλει το χεράκι του σε παραγωγές, όπως: «Φονικό όπλο νούμερο 4»«Spider-Man 2» και «Charlie’s Angels». Μέλος της παραγωγής, αλλά και σκηνοθέτης είναι ο υπερταλαντούχος, Tim Burton, ο οποίος μας έχει χαρίσει συγκλονιστικές κινηματογραφικές στιγμές, όπως: «Batman»«Ψαλιδοχέρης»«Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας»«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» κ.α.

Μάλιστα, το trailer που κυκλοφορεί προδίδει την ιδιαίτερη αισθητική και τη μοναδική καλλιτεχνική πινελιά του Burton. Ακόμη κι αν δεν είναι κάποιος θερμός fan, συγκρίνοντας τα σκηνικά με την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και τη «Νεκρή Νύφη», η υπογραφή του Burton είναι ολοφάνερη. Πρωταγωνίστρια είναι η 20χρονη Jenna Ortega, την οποία γνωρίσαμε μέσα από διάφορες επιτυχίες της μεγάλης και της μικρής οθόνης. Ορισμένες εξ αυτών είναι: «Iron Man 3»«Insidious: Chapter 2»«The Fallout» και «Scream».

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και η εκθαμβωτική Catherine Zeta-Jones, η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από «Τη μάσκα του Ζορό» και το «Σικάγο». Επιπλέον, ο Luis Guzmán («He’s Just Not That Into You», «Journey 2: The Mysterious Island») θα πρωταγωνιστήσει στο πλάι της Catherine Zeta-Jones.

Τι στα κομμάτια θα δούμε, όμως;

Τι είδαμε στο trailer και ποια είναι η βασική πλοκή της σειράς;

Όπως προαναφέρθηκε, η σειρά εστιάζει στην κόρη της οικογένειας Addams, τη Wednesday (Jenna Ortega). Η Wednesday Addams, λοιπόν, αντιμετωπίζει διάφορες δυσκολίες στην προσαρμογή της σχολικής πραγματικότητας. Ως εκ τούτου, έχει στην πλάτη της ένα περίπλοκο ιστορικό, σύμφωνα με το οποίο έχει αλλάξει οκτώ σχολεία (!) τα τελευταία πέντε χρόνια. Και η επόμενη σκηνή, έρχεται να δικαιολογήσει το βεβαρυμμένο της ιστορικό. Με περίσσια άνεση εισβάλει στην εσωτερική πισίνα που προπονούνται οι συμμαθητές της και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

«Φρικιό, είναι κλειστή η προπόνηση!»

«Μόνο εγώ θα βασανίζω τον αδερφό μου».

Και με αξιοθαύμαστη πραότητα εμφανίζει δύο σακούλες με πιράνχας, τα οποία και ρίχνει στην πισίνα που προπονούνται οι συμμαθητές της. Τη συνέχεια τη φαντάζεστε ή την είδατε.

Εν ολίγοις, καταλήγει στο ιδιόμορφο (και εξαιρετικά creepy) «Nevermore Academy», όπου η μητέρα της, Morticia (Catherine Zeta-Jones), της αναφέρει ότι ίσως να μπορέσει να κάνει φίλους, ενώ ο πατέρας της, Gomez (Luis Guzmán), της δηλώνει ότι είναι «ένα μαγικό μέρος, όπου γνώρισε τη μητέρα της».

Στο «Nevermore Academy», υπάρχουν τέσσερις βασικές κλίκες:

The Fangs (βρικόλακες)

The Furs (λυκάνθρωποι)

The Scales (σειρήνες)

The Stoners   

Προσπαθώντας (ανεπιτυχώς) να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να κατανοήσει τη φύση των δυνάμεών της, η Wednesday καλείται να έρθει αντιμέτωπη με ένα μπαράζ δολοφονιών, που σπέρνουν στο χάος την περιοχή. Εκτός αυτού, θα βρεθούν στο διάβα της σκοτεινά και υπερφυσικά μυστικά, τα οποία επηρέασαν την οικογένειά της πριν από πολλά χρόνια. Θα καταφέρει να τα λύσει; Ή θα βυθιστούν όλοι σε μια λίμνη αίματος;

Το απίστευτο twist

Κι επειδή όσο να ‘ναι, γαλουχηθήκαμε με την Christina Ricci να ενσαρκώνει τη Wednesday Addams στις ταινίες «The Addams Family (1991)» και «Addams Family Values (1993)», η αγαπημένη ηθοποιός επιστρέφει στη σειρά «Wednesday». Ωστόσο, αυτή τη φορά ο ρόλος της θα είναι διαφορετικός. Σύμφωνα με το IMDB, ο χαρακτήρας της θα λέγεται «Marilyn Thornhill», ενώ περαιτέρω λεπτομέρειες μας είναι παντελώς άγνωστες.

Από πόσα επεισόδια και πόσες σεζόν θα αποτελείται η σειρά;

Όπως έχει ανακοινωθεί και επισήμως, η σειρά «Wednesday» αποτελείται από οκτώ επεισόδια, με τη διάρκεια του κάθε επεισοδίου να ανέρχεται στη μία ώρα. Βέβαια, παραμένει ασαφές αν η σειρά θα περιοριστεί σε μία μόνο σεζόν ή αν θα υπάρξει και συνέχεια. Αφενός είναι ένα πολλά υποσχόμενο project με σπουδαίους συντελεστές – οπότε είναι πιθανό να ανανεωθεί και για επόμενες σεζόν – αφετέρου, όμως, ίσως η παραγωγή αναμένει και την εμπορική (ή μη) επιτυχία για να δώσει το πράσινο φως της δεύτερης σεζόν.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τους τίτλους των επεισοδίων (με εξαίρεση το τελευταίο, το οποίο μάλλον συνειδητά παραμένει άγνωστο), ούτως ώστε να μπούμε καλύτερα στο κλίμα του τί πρόκειται να δούμε:

1. “Wednesday’s Child is Full of Woe”

2. “Woe is the Loneliest Number”         

3. “Friend or Woe”

4. “Woe What A Night” 

5. “You Reap What You Woe” 

6. “Quid Pro Woe”

7. “If You Don’t Woe By Now” 

8. TBA  

Inside infos

Κι επειδή αγαπάμε τα trivia, για κλείσιμο θα αποκαλύψουμε μερικές πληροφορίες εκ των έσω.

-Η Jenna Ortega ανακοινώθηκε ότι θα ενσαρκώσει τη Wednesday Addamsστις 19 Μαΐου του 2021, ημέρα Τετάρτη.

– Πηγή έμπνευσης του «Nevermore Academy»αποτέλεσε ένα ποίημα του Edgar Allan Poe, με τίτλο: «The Raven (=Το Κοράκι)», στο οποίο το πουλί αναφέρει συνεχώς τη λέξη «Nevermore».

-Τα βασικά γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2021 στη Ρουμανία και ολοκληρώθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου του 2022.

-Η σειρά κάνει πρεμιέρα στο Netflix αύριο, ημέρα… Τετάρτη!

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα