Οι ταινίες sci fi – science fiction – θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Θα είναι για πάντα οι ταινίες που μας επιτρέπουν να ξεφύγουμε για μερικές ώρες την καθημερινή μας ρουτίνα, να ζήσουμε σε κόσμους αλλιώτικους, γεμάτους φαντασία. Έτσι βρήκαμε τις καλύτερες – κατά την γνώμη μας – ταινίες sci fi όλων των εποχών για να παρακολουθήσετε την επόμενη φορά που θα ψάχνετε μία απόδραση από την καθημερινότητα σας.

The Terminator (1984)

Τα “The Terminator(s)” ανήκουν στην λίστα με τις πιο γνωστές sci fi σειρές ταινιών, με την πρώτη να βγαίνει το 1984 και η έκτη και τελευταία – μέχρι τώρα – το 2019.

Ο Arnold Schwarzenegger υποδύεται τον Terminator, ένα cyborg εκτελεστή ο οποίος έρχεται από το μέλλον – χρονολογία 2029 – στο παρόν – η τότε χρονολογία 1984 – για να σκοτώσει την Sarah Connor – υποδυόμενη από την Linda Hamilton. Ο λόγος; Μα φυσικά για να αποτρέψει την γέννηση του γιου της, ο οποίος – κατά τις προβλέψεις – θα είναι αυτός που θα  σώσει την ανθρωπότητα από τον Skynet, ένα παντοδύναμο ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη.

Η ταινία, όπως και τα  σίκουελ της, υπόσχονται δράση, σκηνές αγωνίας και μία ιστορία που ενώ διαδραματίζεται μέσα από δεκαετίες, έχει επάξια κατακτήσει τον τίτλο ως μία από τις εμπορικότερες και διαχρονικότερες sci fi ταινίες.

The Matrix (1999)

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες όσον αφορά τις sci fi ταινίες, αφού για περισσότερες από 2 δεκαετίες τώρα, έχει καταφέρει να μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν η ζωή που ζούμε μέχρι τώρα είναι η πραγματικότητα ή ένας εικονικός κόσμος.

Παρέα με τον απόλυτο πρωταγωνιστή της ταινίας Keanu Reeves, ο οποίος υποδύεται τον Neo, έναν προγραμματιστή αλλά και χάκερ, ανακαλύπτουμε πόσο διαφορετικός μπορεί να είναι τελικά ο πραγματικός κόσμος από αυτό που πιστεύουμε. Με την σειρά ταινιών να έχει μέχρι τώρα 4 ταινίες – με την πιο πρόσφατη να έχει βγει το 2021- η ιστορία που έχει να πει το Matrix μαζί με τα υπέροχα εφέ και σκηνές δράσης, έχουν κατατάξει την ταινία ως μία από τις καλύτερες στο είδος της.

Interstellar (2015)

Το Interstellar είναι η πρώτη και μόνη ταινία στην λίστα μας που δεν έχει – ακόμη – βγάλει κάποιο sequel. Στην ταινία πρωταγωνιστούν πολλά μεγάλα ονόματα με τον Matthew McConaughey, την Anne Hathaway και την Jessica Chastain να κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η ταινία διαδραματίζεται σε μια εποχή όπου η κλιματική κρίση έχει καταστήσει τον πλανήτη γη ως μη βιώσιμο. Έτσι η NASA, δημιουργεί μία μυστική αποστολή με σκοπό να εξετάσει το αν η μετοίκηση σε άλλους πλανήτες μπορεί να είναι τελικά βιώσιμη. Ο Joseph Cooper, υποδυόμενος από τον Matthew McConaughey, ένας πρώην αστροναύτης της NASA, αποφασίζει πως θέλει να λάβει μέρος στο πρόγραμμα, με απώτερο σκοπό του να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για την κόρη του.

Αν και ένα από τα σημαντικότερα elements της ταινίας είναι η υπερφυσική της δράση, η ταινία είναι απόλυτα ικανή να σε κάνει να συγκινηθείς, να κλάψεις και σε στιγμές να νιώσεις ότι είναι πέρα για πέρα αληθινή.Έχοντας κερδίσει βραβείο Όσκαρ για τα καλύτερα οπτικά εφέ και προτεινόμενο για άλλα τέσσερα, φαίνεται ότι αυτό το σχεδόν τρίωρο έπος έχει πολύ σωστά κερδίσει μία θέση στις καλύτερες ταινίες sci fi όλων των εποχών.

Star Wars: A new Hope (1977)

Τελευταίο – και ίσως σημαντικότερο – στην λίστα μας έρχεται το Star Wars. Μία σειρά ταινιών, η οποία εδώ και 4 δεκαετίες, παραμένει στην κορυφή ως μια από τις σημαντικότερες ταινία(ες) όλων των εποχών- ανεξαρτήτως είδους. Με την πρώτη ταινία να βγαίνει το 1977 και την τελευταία το 2019, αποτελεί την εξαίρεση που υπάρχει στον κανόνα των υπολοίπων sequel ταινιών που έχουν βγει μέχρι τώρα, αφού φαίνεται πως όσα χρόνια κι αν περάσουν οι ταινίες της δεν θα σταματήσουν ποτέ να ενδιαφέρουν.

Η πρώτη ταινία – και το 4o επεισόδιο της σειράς – ακολουθεί τον Luke Skywalker, υποδυόμενος από τον Mark Hamill, σε ένα γαλαξία “πολύ μακριά από εδώ”,  ο οποίος ανακαλύπτει το πραγματικό του πεπρωμένο και τη αληθινή του θέση στον γαλαξία που μετοικεί. Ελεγχόμενος από τον Darth Vader και τον Darth Sidious, δύο τυραννικούς χρήστες της σκοτεινής πλευράς της Δύναμης, ο γαλαξίας αυτός αποτελεί ένα πραγματικό μυστήριο για τον Luke Skywalker.

Ο Mark Hamill μαζί με τους Harrison Ford, Carrie Fisher και Sir Alec Guinness μας ταξιδεύουν σε ένα κόσμο γεμάτο φαντασία και περιπέτεια, όπου θα γνωρίσουμε ένα νέο γαλαξία γεμάτο διάφορες ανθρωποειδές και μη μορφές ζωής. Η πρώτη ταινία, σαν η αρχή της τεράστιας ιστορίας του Star Wars, έχει λάβει θέση επίσης στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Στον κόσμο του sci fi οι ταινίες που έχουν βγει μέχρι τώρα είναι αμέτρητες. Είναι όμως η δική μας ταπεινή γνώμη ότι οι ταινίες σε αυτό το άρθρο έχουν σημαδέψει τον κόσμο της φαντασίας με το δικό τους τρόπο και έχουν εμπνεύσει πολλές άλλες για να ακολουθήσουν τα δικά τους βήματα.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα