Η εταιρεία-γίγαντας Marvel, είναι πασίγνωστη στον κόσμο, αφού εδώ και περίπου 14 χρόνια έχει φέρει τους αγαπημένους μας χαρακτήρες στη ζωή μέσω του κινηματογράφου.

Γι’ αυτό, εάν έχεις ποτέ αποκαλέσει τον εαυτό σου ή έστω ταυτίζεσαι με τη φράση “Marvel fan”, αυτές οι ταινίες που έχουμε διαλέξει είναι must για να δεις!

1. Iron Man (2008):

Πηγαίνοντας αρκετά πίσω στον χρόνο, τότε που πολλοί γνωστοί  χαρακτήρες, όπως: X-men, Fantastic Four, Spider-Man κ.α., ανήκαν σε άλλες εταιρείες, ενώ ήρωες  σαν τον Iron Man δεν ήταν τόσο γνωστοί τότε. Η ταινία παρουσιάζει την αρχή του σούπερ ήρωα, με τη ζωή του Tony Stark πριν γίνει ο Iron Man, και το πως άλλαξε όταν έγινε.

Μια ταινία που ακολούθησε το τώρα ‘’βασικό’’ στυλ όσο αφορά τις ταινίες σούπερ ηρώων, με την αλλαγή του χαρακτήρα, Τony Stark,από μεγάλος playboy κληρονόμος μίας εταιρείας-τιτάνα που παράγει και πουλάει όπλα σε κυβερνήσεις χρηματοδοτώντας έτσι πολέμους, που μετά από ένα συμβάν αναγκάζεται να δει το κακό που έχει προκαλέσει στον κόσμο.

Τότε, επιλέγει να βάλει τον εαυτό του σε δεύτερη μοίρα και να γίνει ο Iron Man. Όλα αυτά που εμείς τώρα αναγνωρίζουμε σαν ‘’βασικό’’ σενάριο, τότε, ήταν κάτι το πρωτοπόρο και συναρπαστικό. Επιπλέον, το σενάριο της ταινίας παραμένει ενδιαφέρον και κάθε Marvel fan μπορεί να την απολαύσει ακόμη και σήμερα.

2. Doctor Strange (2016):

Η ταινία του Doctor Strange είναι αρκετά πιο πρόσφατη από την προηγούμενη, έχοντας βγει το 2016. Για ακόμη μία φορά, η ταινία είναι ταινία origins, δηλαδή μας καθορίζει την προέλευση του χαρακτήρα γνωστού σαν Stephen Strange, που γίνεται ο σούπερ ήρωας, Doctor Strange.

Ο Stephen, υποδυόμενος από τον Benedict Cumberbatch, μας παρουσιάζεται σαν ακόμη ένας αλαζονικός, εγωπαθής χαρακτήρας –κάτι που είναι πολύ παρόμοιο με τον Tony Stark– ο οποίος είναι πετυχημένος γιατρός, πλούσιος και ζει μία χλιδάτη ζωή. Μετά, όμως, από ένα πολύ άσχημο ατύχημα που του καταστρέφει τα χέρια του, χάνει την καριέρα του ως γιατρός.

Μετά από μήνες έρευνας και απελπισίας, ο Stephen φτάνει στην μυστική Kamar Taj, όπου ξεκινάει και εκπαιδεύεται στην μαγεία, ανακαλύπτοντας την κρυμμένη τέχνη, ενώ ταυτόχρονα έρχεται σε αντιπαράθεση με πτυχές του εαυτού του που πρέπει να ξεπεράσει για να φτάσει τις δυνατότητές του.

3. Black Panther (2018):

Είναι η πρώτη ταινία που σπάει τη ρουτίνα της πιο δυτικό-ποιημένης superhero movie και διαδραματίζεται ως επί το πλείστον στην Αφρική, στη φανταστική χώρα της Wakanda.

Με τον αείμνηστο Chadwick Boseman να υποδύεται τον T’Challa, το νέο βασιλιά της χώρας, η Marvel μας δείχνει ότι μπορεί να παρουσιάσει έναν κόσμο μακριά από την Αμερική, όπου διαδραματίζονται οι περισσότερες ταινίες της.

Ο T’Challa, σα νέος βασιλιάς, πρέπει να αποδείξει τον εαυτό του και στο λαό του, ότι μία χώρα που έχει παραμείνει για δεκαετίες μυστήριο για τον υπόλοιπο πλανήτη, παρουσιαζόμενη ως μια υποανάπτυκτη χώρα, είναι στην πραγματικότητα είναι δεκάδες φορές πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.

Ταυτόχρονα, ο T’Challa πρέπει να πολεμήσει με προσωπικούς του δαίμονες, ενώ χωρίς να το γνωρίζει πλησιάζει ένας εχθρός για να  απειλήσει όλα όσα έχει. 

4. Avengers Infinity War & Endgame (2018-2019):

Δεν μπορούμε να κάνουμε λίστα με ταινίες της Marvel, χωρίς να αναφέρουμε τις δύο μεγαλύτερες μέχρι τώρα. Οι ταινίες Avengers Infinity War και Endgame, ήταν η καλλιέργεια σεναρίων και ιστοριών 11 χρόνων με όλους τους σούπερ ήρωες να έρχονται μαζί για πρώτη φορά για να πολεμήσουν για όλο το σύμπαν ενάντια στον Τρελό Τιτάνα, Thanos, που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μαζέψει όλα τα infinity stones, πετράδια τα οποία έχουν την δύναμη να αλλάξουν ή/και να καταστρέψουν το σύμπαν εάν χρησιμοποιηθούν λάθος.

Οι σούπερ ήρωες της Γης, λοιπόν, πολεμούν  ενάντια στον Thanos και τον τεράστιο του στρατό, σε δύο επικές ιστορίες που έχουν σύνολο πεντέμισι ώρες μεταξύ τους και υπόσχονται στους fans της Marvel στιγμές γέλιου, δράσης, λύπης και ενθουσιασμού.

Εν τέλει, είναι δύσκολο να βάλουμε όλες τις ταινίες που πρέπει να δει ένας Marvel fan. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα έχουν βγει 29 ταινίες που ανήκουν στο MCU, χωρίς να μετράμε τις σειρές που έχουν βγει. Έτσι, με αυτή τη μικρή λίστα, καλούμε όλους τους fans να ξεκινήσουν το δικό τους κινηματογραφικό ταξίδι με την Marvel.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα