Την Παρασκευή κυκλοφόρησε – επιτέλους – η πολυαναμενόμενη νέα ταινία της Marvel “Doctor Strange and the Multiverse of Madness” και ήταν καταπληκτική – κατά την ταπεινή μας γνώμη αλλά και κατά γενική ομολογία.

Με το μικρό teaser trailer που είχε αφήσει το Spiderman: No Way Home τον προηγούμενο Δεκέμβρη όλοι περιμέναμε με αδημονία για τη νέα κατεύθυνση που θα έπαιρνε το MCU (Marvel’s Cinematic Universe) αφού η ιδέα του πολυσύμπαντος – ενώ παρουσιάζεται στις ταινίες της Marvel για χρόνια – θα είχαμε για πρώτη φορά μία ολόκληρη ταινία αφιερωμένη σε αυτό.

Ο σκηνοθέτης κ. Σαμ Ράιμι, που είναι γνωστός για τις προηγούμενες του ταινίες των Marvel Comics Spiderman 1, 2 και 3, καταφέρνει να συναρπάσει με την χρήση εξαιρετικών εφέ και ακολούθως, με την απεικόνιση τεράτων που θυμίζουν βιβλία του H.P. Lovecraft, να αποδώσει στην ταινία την αίσθηση ταινίας τρόμου. Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι το σίκουελ του Doctor Strange είναι από μόνο του ιδιαίτερο αφού είναι η μόνη ταινία του MCU που χρειάστηκε 6 χρόνια για φέρει το σίκουελ της πρώτης ταινίας.

Ο Benedict Cumberbatch, η Elizabeth Olsen και ο πρώτος queer χαρακτήρας της marvel στο σινεμά υποδυόμενος από μια λατίνα

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην εξαιρετική εκτέλεση των ρόλων των Benedict Cumberbatch και Elizabeth Olsen που επιστρέφουν στους ρόλους τους σαν Dr Stephen Strange και Wanda Maximoff (Scarlett Witch). Οι δύο πολυτάλαντοι ηθοποιοί καταφέρνουν να κρατήσουν το κοινό αιχμάλωτο για τις δύο ώρες που διαρκεί η ταινία χωρίς να αφήνουν περιθώρια κοιλιάς. Μάλιστα, αν και η ταινία μετράει μόνο λίγα 24ωρα, δεν είναι λίγοι αυτοί που απαιτούν να συμπεριληφθούν και οι δύο ηθοποιοί στις υποψηφιότητες των award shows για το 2023. Έναν από τους πιο σημαντικούς ίσως ρόλους της ταινίας αυτής, κρατά η Xochitl Gomez υποδυόμενη την America Chavez.

Η America Chavez είναι η πρώτη υπερήρωας που λαμβάνει μέρος στο MCU, και που θα έχει κεντρικό χαρακτήρα στο μέλλον, η οποία όχι μόνο είναι Λατινοαμερικάνα, αλλά και ως ένας ανοιχτά queer χαρακτήρας των κόμικς, είναι και η πρώτη queer χαρακτήρας της Marvel στον κινηματογράφο. Όσο για την κ. Gomez μόνο έπαινοι της αξίζουν αφού αντιλήφθηκε απόλυτα τις ευθύνες που φέρει ο ρόλος αυτός και κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, παραδίδοντας μία απίστευτη ερμηνεία του χαρακτήρα.

Φυσικά, η ταινία κανονικά είχε ακόμα 40 λεπτά κομμένου υλικού, κάτι το οποίο μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι μας έχει κρύψει η Marvel και πόσο διαφορετική θα ήταν η ταινία αν δεν είχε κοπεί το υλικό.

H πλοκή

Spoiler Alert

Η ταινία αυτή συνεχίζει να εκμεταλλεύεται την πόρτα που έχει ανοίξει το multiverse για την Marvel. Με την επιστροφή του Sir Patrick Steward ως Professor X, οι φαν έχουν την ευκαιρία  να ξαναδούν τον πολυαγαπημένο χαρακτήρα στην μεγάλη οθόνη. Μια μικρή εμφάνιση στην ταινία έκανε και ο John Krasinski ως Dr Reid Richards και μας κάνει να πιστεύουμε ότι η Marvel σχεδιάζει την επιστροφή των X-men αλλά και των Fantastic Four, αφού εδώ και καιρό φημολογείται πως ο John Krasinski θα αναλάβει τον ρόλο του Reid Richards σαν τον Mr. Fantastic. Ας ελπίσουμε μόνο ότι μέχρι τότε θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ξανά τον John Krasinski σε κάποια ταινία της marvel αφού ο ρόλος του ήταν πολύ μικρός.

Για πρώτη φορά βλέπουμε πως η Marvel δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει μία από τους υπερήρωες του, όπως την Wanda – αλλά και τον Dr Strange-  και να τους τοποθετήσει στην θέση του κακού. Είναι κάτι που δεν είχε ξαναγίνει μέχρι τώρα και τρανή απόδειξη πως η Marvel δεν φοβάται να αλλάξει την φόρμουλα και να μας δείξει καινούργια κόλπα.

Τέλος, στα post-credit scenes – που μας χαρίζει πάντα η Marvel-  ο Dr. Strange καλείται από ένα νέο πρόσωπο, την Clea για όσους γνωρίζουν από τα κόμικς είναι, μία σημαντική σύμμαχος του Dr Strange. Φαίνεται ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο στην επόμενη του ταινία, αφού φεύγει μαζί της σε νέα διάσταση για να την βοηθήσει. Αυτό μας αφήνει φυσικά με απορίες και ανυπομονησία για το μέλλον του MCU και για το τι μας επιφυλάσσει η Marvel για τον Dr Strange.

Εν κατακλείδι

Η νέα ταινία της Marvel έχει συναρπάσει όπως πάντα και δεν έχει απογοητεύσει. Η κινηματογραφική απεικόνιση της, σε συνδυασμό με τα σπέσιαλ εφέ και το ταλέντο των ηθοποιών, κατάφεραν να φέρουν στην ταινία μια νέα πνοή και αποδεικνύει ότι και μετά από από μία δεκαετία+ – που έχει τώρα η Marvel ξεκινήσει αυτό το έπος από ταινίες – μπορεί  ακόμη να μας ξαφνιάσει και να μας τραβήξει το ενδιαφέρον. 

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα