Έχουν περάσει 17 χρόνια από την τελευταία φορά που έχουμε δει τον Ewan McGregor να υποδύεται τον θρυλικό Obi Wan Kenobi

Μέσα σε αυτά τα 17 χρόνια, έχουμε δει τα σίκουελ των αρχικών ταινιών των δεκαετιών του 1970 και 1980, έχουμε δει διάφορες σειρές κινουμένων σχεδίων και διάφορα παιχνίδια, που η ιστορία τους διαδραματίζεται στον κόσμο του Star Wars.

Αλλά όλοι είχαμε αποδεχτεί ότι είπαμε αντίο στον πολυαγαπημένο μας χαρακτήρα. Μέχρι το 2019 φυσικά, όταν ανακοινώθηκε ότι θα επέστρεφε ο κ. McGregor για μία ακόμη σειρά με τον πολυαγαπημένο  χαρακτήρα, τρελαίνοντας θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Δύο λόγια για τη σειρά

Πριν περίπου ένα μήνα τώρα (27 Μαΐου 2022,) η σειρά έκανε το ντεμπούτο της στο Disney+ και στις 22 του μήνα έπεσε η αυλαία της σεζόν που ήταν μόνο 6 επεισόδια. Το Obi Wan Kenobi μας ταξιδεύει στο γαλαξία του Star Wars 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της τρίτης χρονολογικά ταινίας (Star Wars: Revenge of the Sith) με τον Obi Wan να είναι κρυμμένος στον πλανήτη Tatοoine υπό το ψευδώνυμο Ben, προσέχοντας το γιο του πρώην μαθητή και φίλου του Anakin Skywalker, τον Luke. 

Μέσα από αυτή την σειρά, βλέπουμε πόσο η ζωή του Obi Wan έχει αλλάξει την τελευταία δεκαετία, τις δυσκολίες που περνάει σαν φυγάς, αναγκασμένος να είναι επιφυλακτικός πάντα, να μην εμπιστεύεται κανέναν και ακόμη πιο σημαντικό, να μη μπορεί να βοηθήσει κανέναν, κάτι που σαν Jedi έρχεται σε αντίθεση με  ό,τι είχε διδαχθεί σε όλη του τη ζωή.

Αν και πολλοί fans θα περίμεναν να δουν τη ζωή του σε αυτό τον πλανήτη με τις αλληλεπιδράσεις του με τον Luke, η σειρά μας πηγαίνει σε ένα άλλο σενάριο όπου η αδελφή του Luke, Leia, που ήταν υπό την προστασία άλλων στον πλανήτη Naboo, απαγάγεται, αναγκάζοντας τον Obi Wan να βγει απ’ την εξορία του στον Tatοoine και να πάει να σώσει την Leia.

Γιατί τη λατρέψαμε;

Η ιστορία που έχουν να προσφέρουν οι Joby Harold και Deborah Chow, που έγραψαν και σκηνοθέτησαν την σειρά, αντίστοιχα, είναι γεμάτη δράση, αίσθημα και δράμα με ελαφρούς τόνους κωμωδίας όπου βλέπουμε το ταξίδι του Obi Wan Kenobi σε ένα γαλαξία που μέχρι πριν 10 χρόνια προστάτευε, ενώ τώρα είναι κυνηγημένος από τους λεγόμενους Sith Inquisitors, διάφορους κυνηγούς κεφαλών και φυσικά μην ξεχνάμε τον Darth Vader, υποδυόμενος από τον Hayden Christensen, που ψάχνει για εκδίκηση εδώ και μία δεκαετία μετά την ήττα του ενάντια στον Obi Wan.

Ο McGregor μαζί με τον Christiansen παραδίδουν μία καταπληκτική ερμηνεία των δύο χαρακτήρων, αφήνοντας τον θεατή να επιζητά περισσότερο. 

Η ιστορία αυτών των δύο είναι τόσο μεγάλη και η αλλαγή από μαθητή και δάσκαλο και προπάντων φίλων σε θανάσιμους εχθρούς, παρουσιάζεται άψογα.

Ενώ παράλληλα προσπαθεί να προστατέψει τα δύο παιδία του πρώην φίλου του και να αποκαταστήσει τη χαμένη του  δύναμη, o Obi Wan συγκρούεται με τα αισθήματά του, γεμάτος μετάνοια και θλίψη για την κατάντια του φίλου του και το ρόλο που είχε σε αυτό, ενώ βλέπουμε τον Darth Vader να φαίνεται σαν μηχανή φτιαγμένη μόνο για να σπείρει θάνατο και καταστροφή με πολλές σκηνές να ζωγραφίζουν τρόμο στο πρόσωπο των θεατών, αφού δείχνουν τον Vader να σκοτώνει με τόση ευκολία, που χάνει την ανθρωπιά του.

Παρόλα αυτά, ο Christiansen καταφέρνει να δείξει ότι παραμένει άνθρωπος με διάφορα flashbacks που βλέπουμε στη σειρά και φυσικά στην τελευταία σκηνή που μοιράζεται με τον Obi Wan, όπου βλέπουμε το πρόσωπό του μέσα στη μάσκα για πρώτη φορά μέσα από τα μάτια του Obi Wan.

Θα υπάρξει και δεύτερη σεζόν;

Οι κ. McGregor και Christiansen συμπρωταγωνιστούν με τους Moses IngramVivien Lyra BlairRupert FriendIndira Varma και πολλούς άλλους με τη σειρά να στηρίζεται πάνω σε πολύ ταλέντο, που σε συνδυασμό με το καλογραμμένο σενάριο έχουν παραδώσει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, αν και η σειρά αυτή είχε γραφτεί σαν σειρά μόνο μίας σεζόν, οι θαυμαστές έχουν ήδη εκφράσει πολλάκις ότι θέλουν κι άλλες σεζόν, με τους Ewan McGregor και Hayden Christiansen να συμφωνούν μαζί τους, ασκώντας έτσι πίεση στα στελέχη της Disney, που έχουν ανακοινώσει πως θα λάβουν υπόψιν τις απόψεις των θαυμαστών για το μέλλον της σειράς, δίνοντας την πιθανότητα ότι ίσως δεν είναι η τελευταία φορά που θα δούμε τον Obi Wan Kenobi.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα