Λίγο-πολύ, είναι γνωστή σε όλους η ιστορία με την εξαφάνιση του Θύμιου Μπουγά από τον Πύργο του Πειραιά.

Ο 39χρονος Θύμιος δέχτηκε άγρια επίθεση από νεαρούς, λόγω ενός βαρύτατου τραυματισμού στο πρόσωπο. Μάλιστα, ο εν λόγω τραυματισμός αποτέλεσε τροχοπέδη στην επανένταξη του Θύμιου στην κοινωνία, με αποτέλεσμα να ζει άνεργος και απομονωμένος από την τοπική κοινωνία. Έπειτα από την άγρια επίθεση που υπέστη ο Θύμιος, στις 4 Μαΐου, τα ίχνη του σβήστηκαν. Όταν η οικογένειά του συνειδητοποίησε ότι ήταν αδύνατή η επικοινωνία μαζί του, ξεκίνησε μια διαρκής αναζήτηση που διήρκησε 46 ημέρες. Μετά από εκτενείς έρευνες, τελικά ο Θύμιος εντοπίστηκε στον Πύργο το απόγευμα του Σαββάτου, της 18ης Ιουνίου.

Ειδικότερα, βρέθηκε σε καλή κατάσταση σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην αρχή της οδού Ρήγα Φεραίου, στο κέντρο του Πύργου, μια περιοχή στην οποία σύχναζε και πριν την εξαφάνισή του. Μαρτυρίες τον γειτόνων ανέφεραν ότι δεν είχαν δει το Θύμιο στην περιοχή, ενώ φαίνεται ότι είχε επιλέξει το συγκεκριμένο σπίτι λόγω της πυκνής του βλάστησης στον εξωτερικό του χώρο, διότι έτσι θα ήταν δυσδιάκριτος από τους περαστικούς.

Ο δήμαρχος του Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, δήλωσε στην ΕΡΤ τα εξής: «Είναι σε καλή κατάσταση. Οι γιατροί που τον εξέτασαν είπαν ότι δε χρήζει νοσηλείας, αλλά χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη». Εφόσον η ιστορία είχε αίσιο τέλος, πλέον τίθεται επί τάπητος η μέριμνα που θα χρειαστεί προκειμένου να επανενταχθεί στην κοινωνία.

Το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας

Αν ο Θύμιος βρισκόταν στη Σουηδία, θα μπορούσε να αποτελέσει ενεργό μέλος της κοινωνίας και θα είχε μια αξιοπρεπή εργασία. Στην Ελλάδα, όμως, καλείται να αντιμετωπίζει διαρκώς προβλήματα. Σε ένα τέτοιο καθεστώς εκμετάλλευσης, δεν υπάρχει χώρος για ανθρώπους με αναπηρία, κινητικά προβλήματα ή πάσης φύσεως τραυματισμούς. Μάχεται ολομόναχος, μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο, στο οποίο άνθρωποι σαν το Θύμιο, τον Γιακουμάκη και πολλά ακόμη θύματα εκφοβισμού, είναι δαχτυλοδεικτούμενα.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα