Μπορεί το ΤikΤok να μπήκε στην ζωή μας στην περίοδο της καραντίνας και οι περισσότεροι από εμάς να το χρησιμοποιούσαμε απλώς για να περάσει η ώρα μας, όμως όσο περνά ο καιρός το Tik Tok αποδεικνύεται ένας μικρός παντογνώστης – ακόμα και για το dating.

Ξέρει από μαγειρική, από beauty και fashion από σειρές και ταινίες και τώρα, αποδεικνύεται ειδικός και στο dating. Τους τελευταίους μήνες, χτίζεται ένα μεγάλο community από ειδικούς που μιλούν για το πως να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση στο κομμάτι του dating, τι κινήσεις σου “επιτρέπεται” να κάνεις και ποια red flags πρέπει να σε κάνουν να πεις “όχι” σε δεύτερο ραντεβού.

Η ομάδα του Estella ανακάλυψε και συγκέντρωσε τα πιο χρήσιμα tips (κατά τη γνώμη μας πάντα) για το dating που μας μαθαίνει το TikTok!

1. Κάνε εσύ την πρώτη κίνηση

Πολλές φορές, ειδικά για μας τις γυναίκες, το να κάνουμε την πρώτη κίνηση δε μοιάζει καν σαν επιλογή. Οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται να κάνουν το πρώτο βήμα γιατί  τα κοινωνικά στερεότυπα μας έμαθαν ότι πρέπει να περιμένουμε τους άντρες.

Όμως, στην πραγματικότητα, το να πάρεις το ρίσκο να προσεγγίσεις εσύ  ένα άτομο που σε ελκύει, δύο είναι τα τινά: Είτε θα γνωρίσεις ένα νέο cool άτομο, είτε θα σε απορρίψει και θα μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω. Οποιοδήποτε κι αν είναι το outcome της περίπτωσης, όπως είπαν και πολλοί creators, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

@benjamindaly

I like him why can’t he make the first move #datingtip #datingadvice

♬ original sound – Benjamin Daly

2. Τα 3 βασικά standards

Η ειδικός του dating και TikToker, Alexis Germany, μας σύστησε τον κανόνα των 3 αδιαπραγμάτευτων χαρακτηριστικών. Η συμβουλή της, λοιπόν, είναι να θέτεις 3 must χαρακτηριστικά που είναι αδιαπραγμάτευτα για σένα να έχει ένας potential σύντροφός σου. Αρκετά άτομα ψάχνουν τον τέλειο άνθρωπο, με τον οποίο θα συμφωνούν σε όλα, θα τους αρέσουν τα ίδια πράγματα και γενικά θα ταιριάζουν από όλες τις απόψεις.

Αυτό το σενάριο, όμως, είναι κάπως επιστημονικής φαντασίας. Γι’ αυτό το λόγο με το να ορίσετε 3 βασικά γνωρίσματα του ιδανικού υποψήφιου συντρόφου, θα μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε το κατάλληλο άτομο για σας. 

3. Αυτοπεποίθηση is a must

Ένα από τα πιο σημαντικά dating tips είναι η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση που πρέπει να έχεις. Όταν αναγνωρίζεις την αξία σου τότε θα προσελκύσεις και έναν σύντροφο που θα κάνει ακριβώς το ίδιο. Τα άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση συνήθως αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες στις σχέσεις τους, αφού μπορεί να προβάλλουν τις ανασφάλειές τους στους άλλους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τσακωμοί. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να χτίσεις πρώτα μια καλή σχέση με τον εαυτό σου πριν εμπλακείς σε μια άλλη.

4. Να είσαι ανεξάρτητος και ταυτόχρονα… όχι

Στον ενθουσιασμό του έρωτα είναι πολύ εύκολο να αμελήσουμε τον εαυτό μας και τον προσωπικό μας χρόνο. Βρίσκουμε τον εαυτό μας να ασχολείται συνεχώς με τον/την σύντροφό μας και το τι κάνει 24/7. Αυτό όμως, μπορεί να προκαλέσει διάφορα attachment issues και η ευτυχία μας να εξαρτάται από ένα άλλο άτομο και το πόσο χρόνο μας αφιερώνει.

Αυτό που μας έμαθε  το ΤikΤοk είναι ότι για να λειτουργήσει μια σχέση, πρέπει και τα δύο άτομα να είναι ανεξάρτητες προσωπικότητες που αφιερώνουν χρόνο ο καθένας στον εαυτό του. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει χώρος για περισσότερη αυτοεκτίμηση και αλληλοεκτίμηση.

5. Μάθε πότε είναι ώρα να φεύγεις

Μαζί με την αυτοεκτίμηση, είναι βασικό να καταλαβαίνεις πότε πρέπει να φεύγεις από μια κατάσταση που δε σε γεμίζει πλέον. Αν ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου σε κάνει να νιώθεις συνεχώς ότι δε σε εκτιμά, σου προκαλεί ανασφάλειες και αμφιβολίες, τότε πρέπει κι εσύ να δεις ότι ίσως έχει έρθει η στιγμή για ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή σου. Μη φοβάσαι να αφήσεις πίσω άτομα, τα οποία δεν θα πρέπει να έχουν πια χώρο στην ζωή σου. 

6. Επικοινωνία = Υγιής σχέση

Σε κάθε σχέση, η ξεκάθαρη επικοινωνία είναι το παν. Το να περιμένεις να γνωρίζει ο άλλος πάντα, τις σκέψεις σου, τα αισθήματά σου και τους φόβους σου δεν είναι εφικτό. Ο διάλογος και η κατανόηση είναι πτυχές που πρέπει ένα οποιοδήποτε ζευγάρι να ενσωματώνει σε καθημερινή βάση. Το να εκφράζεις το πως νιώθεις, τι σε ενοχλεί και το τι περιμένεις από τον άλλον, μπορούν να κάνουν το δεσμό σας ακόμη τόσο πιο δυνατό, αρκεί όμως να ακούς και την πλευρά του άλλου. Μέσω της συζήτησης, το περιθώριο για παρεξηγήσεις μειώνεται και η δυναμική μιας σχέσης αυξάνεται.

Απ’ όλα τα dating tips που μας έδωσαν οι Tik Tokers, το πιο σημαντικό που πρέπει να εφαρμόσεις είναι το εξής: Να αναγνωρίζεις την αξία σου and never settle for less!

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα