Ξέμεινες από podcast και σύντομα ταξιδεύεις; Μήπως αναζητάς κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο για να σε συντροφεύσει στο ταξίδι σου; Τότε, τα audiobooks είναι η ιδανική λύση για εσένα.

Με αφηγητές τους καλύτερους και πιο αγαπημένους ηθοποιούς της ελληνικής τηλεόρασης και συντροφιά την υπέροχη φωνή τους, τα παρακάτω προτεινόμενα audiobooks θα σου προσφέρουν μια μοναδική και διαφορετική εμπειρία «ανάγνωσης» βιβλίων.

 «1984, ο μεγάλος αδερφός» του George Orwell με αφηγητή τον Ορφέα Αυγουστίδη

Διαβάστηκε σαν προφητεία κι αποτέλεσε το βιβλίο – σταθμό του 20ου αιώνα. Δεν είναι άλλο από το βιβλίο «1984, ο μεγάλος αδερφός» του συγγραφέα George Orwell.

Σε ένα καθεστώς που οτιδήποτε αφυπνίζει συνειδήσεις εξαλείφεται, που τα πάντα και οι πάντες παρακολουθούνται από οθόνες και υπακούουν στις εντολές του «Μεγάλου αδερφού», ο συγγραφέας μοιράζεται την ανατριχιαστική του αλήθεια για τη σημασία της τρομοκρατίας και της ελευθερίας στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Μια υπέροχη ιστορία, την οποία μας αφηγείται ο Ορφέας Αυγουστίδης μέσα από την πλατφόρμα του bookvoice.gr.

 

«Πανέξυπνα πλάσματα» της Shelby Van Pelt με αφηγητή τον Σωτήρη Μεντζέλο

Όταν πριν από 30 χρόνια, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς σε μια βάρκα ο 18χρονος γιος της, η ζωή της Tova Sullivan άλλαξε για πάντα. Σήμερα, δουλεύει σ’ ένα ενυδρείο τακτοποιώντας συνεχώς και τα πάντα, με την ελπίδα ότι ίσως έτσι θα καταφέρει να τακτοποιήσει και τις σκέψεις της.

Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει τον Marcellus, ένα γιγάντιο χταπόδι που γνωρίζει πολλά. Ανίκανος, όμως, να πολεμήσει τους ανθρώπους που απαγάγουν και σκοτώνουν τα θαλάσσια ζώα, δημιουργεί μια φιλία με την Tova. Έπειτα, όταν ο Marcellus θυμάται τι συνέβη τη νύχτα που εξαφανίστηκε ο γιος της Tova, κάνει τα πάντα για να ξεθάψει την αλήθεια πριν να είναι αργά.

Ο Σωτήρης Μεντζέλος χαρίζει τη φωνή του για το βιβλίο «Πανέξυπνα πλάσματα» της Shelby Van Pelt μέσα από την πλατφόρμα του jukebooks.gr.

 

«Αρχίζει με εμάς» της Colleen Hoover με αφηγήτρια την Αναστασία Τσιλιμπίου

Το «Τελειώνει με εμάς» της Colleen Hoover θα έλεγε κανείς πως αγαπήθηκε τόσο πολύ από το αναγνωστικό κοινό που ο ερχομός του sequel φάνταζε όχι απλά αναμενόμενος, αλλά αναγκαίος. Στο «Αρχίζει με εμάς», γνωρίζουμε την ιστορία του Άτλας και της Λίλι, που τόσο πολύ αγαπήσαμε.

Η συγγραφέας πραγματεύεται τη δυσκολία του να βιώνεις έναν χωρισμό, να μοιράζεσαι την επιμέλεια ενός παιδιού με έναν κακοποιητικό πρώην σύντροφο και να βρίσκεις τη δύναμη να κάνεις μια νέα αρχή στη ζωή σου. Πόσο εύκολο θα είναι για τη Λίλι να εμπιστευθεί τον παιδικό της έρωτα κάτω από τα καχύποπτα βλέμματα του Ράιλ και μάλιστα, όταν έχει ήδη πληγωθεί μία φορά;

Μένει να το ανακαλύψουμε μέσα από την καταπληκτική αφήγηση της Αναστασίας Τσιλιμπίου και την πλατφόρμα του bookvoice.gr.

«Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα» της Αλκυόνης Παπαδάκη με αφηγήτρια την Ειρήνη Καζάκου

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο αγαπημένες Ελληνίδες συγγραφείς, αφού μέσα από τα βιβλία της έχει καταφέρει να αγγίξει τις καρδιές χιλιάδων αναγνωστών. Η Αλκυόνη Παπαδάκη, μέσα από τη φωνή της Ειρήνης Καζάκου, στο πιο τρυφερό βιβλίο της με τίτλο «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα», μας μιλά για όλες εκείνες τις στιγμές που παρά τις δυσκολίες που βιώσαμε, βρήκαμε τη δύναμη να ξανασηκωθούμε δυνατότεροι. 

Το ισχυρό μήνυμα της ζωής που συνεχίζεται, η συγγραφέας το περνά αβίαστα μέσα από τον γνήσιο κι ειλικρινή λόγο της που σε κάνει να ταυτίζεσαι με τις ζωές και τις πεποιθήσεις των ηρώων της με τα όσα θετικά κι αρνητικά στοιχεία συνοδεύουν τον λαό μας.

Η δραματική ιστορία μεταφέρθηκε και στην μικρή οθόνη το 2000 με πρωταγωνιστές τη Βάνα Μπάρμπα και τον Απόστολο Γκλέτσο.

Μπορείς να ακούσεις την εξαιρετική θεατρική ανάγνωση της ιστορίας από την Ειρήνη Καζάκου μέσα από το jukebooks.gr.

«Το πράσινο σημειωματάριο» της Clare Pooley με αφηγήτρια την Κατερίνα Λέχου

Ο Τζούλιαν, ένας μοναχικός 79χρονος, συνειδητοποιεί ότι έχει κάνει κάποια λάθη στη ζωή του. Αποφασίζει, λοιπόν, να ομολογήσει την αλήθεια του σε ένα πράσινο σημειωματάριο που θα αφήσει σε μια καφετέρια. Η Μόνικα, η ιδιοκτήτρια του καφέ, βρίσκει το σημειωματάριο, και αποφασίζει να μοιραστεί την αλήθεια της για την επιθυμία της να γίνει σύζυγος και μητέρα και πως φοβάται ότι δεν θα βρει ποτέ την αληθινή αγάπη. 

Συγκινημένη από την ιστορία του Τζούλιαν, αποφασίζει να τον αναζητήσει και να τον βοηθήσει να βρει λίγη χαρά στη ζωή του. Η Μόνικα αφήνει το σημειωματάριο σε ένα μπαρ για να το βρει κάποιος άλλος και να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε ο Τζούλιαν. Καθώς το σημειωματάριο περνάει από τον ένα χαρακτήρα στον άλλον και μοιράζονται αυθεντικές τους σκέψεις, οι ζωές αυτών των χαρακτήρων αρχίζουν να εμπλέκονται.

Μπορείς να ανακαλύψεις την ιστορία μέσα από τη μοναδική αφήγηση της Κατερίνας Λέχου και την πλατφόρμα του bookvoice.gr.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα