Aν έχετε ήδη ξεκινήσει το countdown για τα Χριστούγεννα, σας έχουμε την κατάλληλη ταινία για κάθε μέρα του countdown σας. 5 ημέρες για τα Χριστούγεννα, 1 ταινία για την κάθε μέρα!

Το πρώτο μέρος, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Μέρος δεύτερο: 

5 και σήμερα και “Falling for Christmas”

Είναι η ταινία που σήμανε την επιστροφή της Lindsay Lohan στην ενεργό δράση και η ταινία που σήμανε την έναρξη της χριστουγεννιάτικης σεζόν για το Netflix

H Sierra Belmont είναι μια κακομαθημένη κληρονόμος ξενοδοχείων, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το Instagram. Όλα αλλάζουν, όμως, όταν από ατύχημα χάνει τη μνήμη της και μπαίνουν στη ζωή της ο Jake και η Avy.

O Jake της σώζει την ζωή, τη φιλοξενεί στη μικρή πανσιόν του, και της συστήνει μία διαφορετική ζωή από που γνώριζε. Μέσα από τον Jake και την Avy – την κόρη του – μαθαίνει να καθαρίζει και να μαγειρεύει, να συμπεριφέρεται σωστά στους ανθρώπους και γνωρίζει επιτέλους το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων. Έτσι, η άλλοτε κακομαθημένη, πλούσια influencer γίνεται ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Τι γίνεται, όμως, όταν ξαναβρίσκει την μνήμη της και θυμάται ποια πραγματικά είναι; 

4 και σήμερα και “The Princess Switch” 1,2 και 3

Που να ήξερε ο Mark Twain όταν έγραφε το “Ο πρίγκιπας και ο Φτωχός” το 1881, ότι το concept «συναντώ κάπου τυχαία κάποιον που είναι ακριβώς ίδιος με μένα, και αλλάζουμε θέσεις» θα παρουσιαζόταν τόσες φορές σε δεκάδες σειρές και ταινίες – ακόμη και το 2020; Παρόλο, όμως, που το concept αυτό έχει εμφανιστεί πολλάκις μέχρι και σήμερα – ακόμη και βραζιλιάνικο σίριαλ έγινε με τίτλο “La Usurpadora”– συνεχίζει να αρέσει. 

Κάπως έτσι, το 2018, το concept αυτό βρίσκει το δρόμο του και στο Netflix και η Vanessa Hudgens γίνεται η πριγκίπισσα του Μοντενάρο, Lady Margaret Delacourt, αλλά και η “φτωχή” φουρνάρισσα από το Chicago Stacy De Novo. Ένας διαγωνισμός “Bake off” γίνεται αφορμή για να συναντηθούν οι δύο αυτές άγνωστες μεταξύ τους μέχρι τότε γυναίκες. Τότε, η πλούσια γίνεται “φτωχή”, και η “φτωχή” πλούσια. 

3 και σήμερα και “A boy called Christmas” 

Έχουμε πια μπει βαθιά στις ημέρες των Χριστουγέννων και το “A boy called Christmas” έρχεται να μας ξυπνήσει το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Τρία παιδιά μένουν μόνα τους τις ημέρες των γιορτών και η θεία τους, για να τους φτιάξει τη διάθεση, τους λέει μία χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Ένα αγόρι, ο 13χρονος Νικόλας, ζει με τον ξυλοκόπο πατέρα του σ’ ένα δάσος. Όταν ο βασιλιάς της πόλης ανακοινώνει πως θα δωρίσει ένα τεράστιο ποσό σε όποιον φέρει χαρά στο παλάτι, όλοι οι κάτοικοι της πόλης ξεκινούν με στόχο να βρουν μία χαμένη μαγική πόλη, την Elfhelm.

Ο μικρός Νικόλας ανακαλύπτει τυχαία ένα χάρτη που επιβεβαιώνει πως η πόλη αυτή υπάρχει. Κάπως έτσι, ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι με κλέφτες, ζώα που μιλούν, ανθρώπους που γίνονται οι σωτήρες του και νεραϊδίσια πλάσματα. Μαζί, ανακαλύπτουν τη μαγεία, την αγάπη, τη χαρά και την αισιοδοξία. 

2 και σήμερα και “Christmas Chronicles” 1 και 2

Kurt Russell ενσαρκώνει τον Άγιο Βασίλη και η Goldie Hawn η γυναίκα του. Την παραμονή των Χριστουγέννων, μία μόλις μέρα πριν από τα Χριστούγεννα, μία κλοπή ενός αυτοκινήτου γίνεται η αφορμή για να καταλήξει μία οικογένεια – εκτός από τη μαμά – στο έλκηθρο του Άη Βασίλη – κατά κόσμον, Saint Nick.

Το έλκηθρο, όμως, σπάει και τα τρία παιδιά μαζί με τη θεία τους και τον Άη Βασίλη, βρίσκονται ξαφνικά στο Σικάγο. Πώς θα μπορέσει ο Άγιος Βασίλης να μεταφέρει όλα τα δώρα στα παιδιά χωρίς το έλκηθρό του;

Η απόλυτη Χριστουγεννιάτικη ταινία, μια ταινία που θα δει όλη η οικογένεια και θα μας κάνει να επιστρέψουμε στην παιδική μας ηλικία.  

P.S. Η δεύτερη ταινία είναι καλύτερη από τη πρώτη. Δείτε όμως και τις 2. Χριστούγεννα είναι. 

1 και σήμερα και “Dolly Parton’s Christmas on the Square” 

Όταν μία ταινία έχει κερδίσει Emmy, ξέρεις σίγουρα ότι θα είναι καλή. H Dolly Parton κάνει τη πρώτη real time ταινία ταινία του Netflix και μαζί με την Debbie Allen, τη σκηνοθέτιδα της ταινίας-μιούζικαλ, κερδίζουν Emmy καλύτερης ταινίας για την τηλεόραση και εξαιρετικών χορογραφιών. 

Η Christine Baranski – η Tanya του Mamma Mia! – είναι η προσομοίωση του Scrooge. Επιστρέφει μετά από χρόνια στη μικρή πόλη της ταινίας μας,  με μοναδικό της σκοπό να διώξει όλους τους κατοίκους για να την πουλήσει σε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία.

Η Dolly Parton, όμως, ο κρυφός άγγελός της, της δείχνει την πραγματική εικόνα του σχεδίου της και τη βοηθά να αναθεωρήσει τα σχέδια της. Η ταινία είναι γεμάτη με τραγούδια – γραμμένα αποκλειστικά για την ταινία από την Dolly Parton – και εντυπωσιακές χορογραφίες.

Ιδανική για την Παραμονή των Χριστουγέννων!

Και Καλά Χριστούγεννα!

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα