Τα τελευταία χρόνια οι ενεργοί αναγνώστες των Booktube, Booktok & Bookstagram μοιράζονται ολοένα και περισσότερα δημοφιλή βιβλία με άλλους αναγνώστες στα Social Media.

Με μια γρήγορη ματιά στις παραπάνω πλατφόρμες, θα διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχει μια μεγάλη γκάμα αγαπημένων βιβλίων που προβάλλονται και προτείνονται ως τα «βιβλία που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις». Έτσι κι εμείς, συγκεντρώσαμε 6 από τα πιο δημοφιλή βιβλία των Social Media.

1. Twisted Love, Ana Huang

Είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς “Twisted” και μας μιλά για εκείνη την αγάπη που φέρνει κοντά δύο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους. Όταν η Έιβα γνωρίζει τον φίλο του αδερφού της, Άλεξ, περίεργα συναισθήματα φωλιάζουν στην καρδιά της.

Το παγερό παρουσιαστικό του της δημιουργεί ερωτηματικά για το ποιος πραγματικά είναι και την προκαλεί να μάθει περισσότερα για το σκοτεινό παρελθόν του. Εκείνη, παγιδευμένη στους εφιάλτες μιας παιδικής ηλικίας κι εκείνος γεμάτος οργή και διψασμένος για εκδίκηση. Είναι εύκολο δύο νέοι άνθρωποι που παλεύουν με τους δικούς τους δαίμονες να αφήσουν την αγάπη να μπει στη ζωή τους;

Η σειρά “Twisted” ξεπέρασε τις 135.000 κριτικές στο Goodreads και τα 50 εκατομμύρια views στο TikTok, έχοντας δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό αναγνωστών που αναμένει με αγωνία κάθε νέο βιβλίο της Ana Huang.

2. Το ημερολόγιο της Βέριτι, Colleen Hoover 

Σε αυτό το γρήγορο ρομαντικό θρίλερ, η Λόουεν Άσλεϊ είναι μια μαχόμενη συγγραφέας που της προσφέρεται η απίστευτη ευκαιρία να ολοκληρώσει μια σειρά βιβλίων της επιτυχημένης συγγραφέως Βέριτι Κρόφορντ, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα.

Καθώς η Λόουεν αρχίζει να ψάχνει στο γραφείο της Βέριτι για σημειώσεις, βρίσκει ένα κρυμμένο ημερολόγιο που φαίνεται να αποκαλύπτει τα πιο τρομακτικά μυστικά της Βέριτι. Και  πρέπει να αποφασίσει, Θα κρατήσει  το ημερολόγιο με τα πιο απόκρυφα μυστικά της Βέριτι για τον εαυτό της ή όχι;

Το «Ημερολόγιο της Βέριτι» είναι από τα πιο δημοφιλή βιβλία και έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο μυθιστόρημα της αγαπημένης κι επιτυχημένης Colleen Hoover, με εκατομμύρια αναγνώστες να το διαβάζουν απνευστί σε μία νύχτα!

3. Book Lovers, Emily Henry

Εκείνη manager συγγραφέων κι εκείνος εκδότης. Η γνωριμία τους επεισοδιακή και οι συμπτωματικές συναντήσεις τους όχι και τόσο ευχάριστες… Μέχρι που η Νόρα πείθεται να ταξιδέψει με την αδερφή της σε ένα μικρό και γραφικό μέρος της Καλιφόρνια προκειμένου να ξαναβρεί τον εαυτό της.

Αυτό που αγνοεί, ωστόσο, είναι ότι ο Τσάρλι κατάγεται από εκεί και πολύ σύντομα θα τον συναντήσει τυχαία για ακόμη μία φορά…

4. Every Summer after, Carley Fortune

Πριν από 10 χρόνια, η Περσεφόνη Φρέιζερ έκανε το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της και έκτοτε δεν επέστρεψε στο σπίτι της. Μέχρι που ένα τηλεφώνημα την οδηγεί αμέσως πίσω στο σπίτι της στο Barry’s Bay. Εκεί επανασυνδέεται με τον παλιό της έρωτα, τον Σαμ Φλόρεκ.

Αλλά πριν η Περσεφόνη και ο Σαμ μπορέσουν να αναζωπυρώσουν τον έρωτά τους, η Περσεφόνη πρέπει να συμβιβαστεί με τις αποφάσεις του παρελθόντος της και τις συνέπειές τους. Μια γλυκιά ιστορία για τις δεύτερες ευκαιρίες και το απρόβλεπτο της ζωής.

5. I’m glad my mom died, Jennette McCurdy

Στη αυτοβιογραφία της, η Jennette McCurdy αφηγείται την εμπειρία της ως ηθοποιός ήδη από την παιδική της ηλικία και ούσα παιδί μιας αυταρχικής και πιεστικής μητέρας, στόχος της οποίας ήταν να κάνει την κόρη της star.

Είναι μια κωμικοτραγική ιστορία για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν πολλοί νέοι ηθοποιοί, όταν δεν έχουν κάποιο στήριγμα στα πρώτα τους βήματα στον χώρο της υποκριτικής – διατροφικές διαταραχές, εθισμοί κ.α. Συγχρόνως, η Jennette αφηγείται το πώς κατάφερε να πάρει ξανά τον έλεγχο της ζωής της στα χέρια της. 

Ένα από τα πλέον δημοφιλή βιβλία, που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε!

6. Σειρά βιβλίων Heartstopper, Alice Oseman

Είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά βιβλία της άνευ όρων αγάπης! 

Η σειρά βιβλίων — φαινόμενο της Alice Oseman, με τίτλο Heartstopper — κατέκτησε τα βρετανικά βιβλιοπωλεία κι έγινε επιτυχημένη σειρά στο Netflix, με πολλούς αναγνώστες να δηλώνουν λάτρεις του Heartstopper και φανατικοί θεατές του.

Όταν ο Τσάρλι και ο Νικ κάθονται για πρώτη φορά στο ίδιο θρανίο, μια όμορφη έλξη αρχίζει να αναπτύσσεται ανάμεσά τους… Πηγαίνοντας κόντρα στα στερεότυπα και την ομοφοβία, οι δύο νέοι μας δείχνουν πόσο δύσκολο είναι να κάνεις coming out στην εφηβεία σε μια κοινωνία που αρνείται να αγκαλιάσει τον έρωτα και την αγάπη κάθε μορφής!  

Ο νεανικός έρωτάς τους είναι ό,τι πιο όμορφο θα συναντήσει κανείς στην εφηβική LGBTQ λογοτεχνία

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα