Ήταν Δεκέμβριος του 2020 όταν το Bridgerton ήρθε στις ζωές μας. Μέσα σε 2 μήνες το είχαν δει πάνω από 82 εκατομμύρια Netflix accounts από όλο τον κόσμο και είναι μέχρι και σήμερα η πρώτη σειρά του Netflix σε τηλεθέαση.

Το δεύτερο season ήταν ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα shows της χρονιάς. Από την αρχή του μήνα, ξεκίνησαν να γράφονται δεκάδες άρθρα ανά τον κόσμο για το τι αναμένουμε να δούμε αυτή τη σεζόν, και διάφορα recaps της πρώτης για να μας προετοιμάσουν για την δεύτερη. Ήταν, όμως, τελικά ότι ελπίζαμε να είναι;

Bridgerton 2: Λιγότερο “Gossip Girl”, περισσότερη “Περηφάνια και Προκατάληψη”

Μπορεί η πρώτη σεζόν να θύμιζε για πολλούς Gossip Girl – πολλές ερωτικές σκηνές, σκάνδαλα, ψέματα, ένα wallflower που βλέπει ακούει και προδίδει τα πάντα σε όλη την αριστοκρατία – εντούτοις αυτή η σεζόν φέρει έναν αέρα Περηφάνιας και Προκατάληψης. Ο Anthony, ο ultimate player της οικογένειας Μπρίτζερτον, αποφασίζει να σοβαρευτεί και να παντρευτεί. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο ξεκινά το νυφοπάζαρο για να διαλέξει ποια είναι ικανή να γίνει γυναίκα του.

Αφού περνά από συνέντευξη όλη την αριστοκρατία του Λονδίνου, βρίσκει τελικώς το ιδανικό κορίτσι στο πρόσωπο της Edwina Sharma, τo φετινό διαμάντι της βασίλισσας. Έρχεται από την Ινδία με την μητέρα και την αδερφή της και γίνεται αυτή που ο Anthony επιλέγει για γυναίκα του. Μόνο του εμπόδιο η αδερφή της.

Μπορεί η Edwina με το που βλέπει τον Anthony να λέει «αυτός είναι», η Κate όμως – ως μεγαλύτερη αδερφή και προστάτης της οικογένειας της – δεν θέλει ούτε να τον βλέπει και κάνει τα πάντα για να μην καταλήξουν αυτοί οι 2 μαζί. Βλέπετε, η Kate ψάχνει κάποιον που θα ερωτευτεί την αδερφή της και όχι που να την θέλει για πρακτικούς λόγους. 

Ένα παιχνίδι Pall-Mall και το τσίμπημα μιας μέλισσας γίνονται οι αφορμές για να ξυπνήσει το πάθος και ο έρωτας μεταξύ Anthony και Kate, και να ξεκινήσει ένα ερωτικό τρίγωνο. Βλέπουμε για ακόμη μια φορά την ιστορία δύο ανθρώπων με κοινές αναφορές και εμπειρίες – προστάτες των οικογενειών τους, ορφανά από πατέρα – που ενώ αρχικά μισεί ο ένας τον άλλον καταλήγουν να ερωτεύονται παράφορα και να μην μπορεί τίποτα να τους χωρίσει – Mr Darcy και Mrs Bennet Alert! 

Less sex, more love

Ενώ όλοι μιλούν για το πόσο τους έλειψαν οι πολλές ερωτικές σκηνές της προηγούμενης σεζόν –  έπρεπε να περιμένουμε 9 ολόκληρα επεισόδια για να έρθει η στιγμή που θα πούμε HALLELUJAH – εντούτοις ήταν κάπως λογικό και αναμενόμενο. Η ιστορία της πρώτης σεζόν περιστοιχίστηκε γύρω από το ερωτικό ξύπνημα της Daphne. Η Daphne παντρεύεται και επιτέλους ανακαλύπτει την σεξουαλικότητα, την ικανοποίηση και την αγάπη. Εν αντιθέσει με την Daphne όμως, ο Anthony ήταν ενήμερος για την σεξουαλικότητα του. Αυτό που δεν ήξερε ήταν τι είναι αγάπη.

Το Bridgerton 2, λοιπόν, ήταν περιστοιχισμένο στο να συστήσει σε 2 ανθρώπους – Kate και Anthony – τον έρωτα. Nα τους διδάξει ότι μπορεί για χρόνια το μόνο που τους αφορούσε να είναι η οικογένεια και η προστασία των αδελφών τους, τώρα όμως είναι η στιγμή που πρέπει να δουν και να καταλάβουν τους εαυτούς τους. Η ενηλικίωση εδώ λοιπόν δεν έρχεται μέσω του σεξ και του γάμου αλλά μέσω του έρωτα. 

Bridgerton 2 και ιστορίες ενηλικίωσης

Ο Anthony και η Kate δεν ήταν οι μόνοι που κλήθηκαν να ενηλικιωθούν την σεζόν αυτή. Μπορεί στην αρχή η Edwina να ήταν ένα αθώο κορίτσι που άκουγε πιστά ό,τι της έλεγε η αδερφή της, στο τέλος όμως μετουσιώνεται σε μια ώριμη γυναίκα έτοιμη να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι ο άντρας που ερωτεύτηκε ήταν τελικά ερωτευμένος με την αδερφή της. Για πρώτη φορά στην – μέχρι τώρα ήρεμη και προδιαγεγραμμένη – ζωή της, βρίσκεται μπροστά από καταστάσεις που την πληγώνουν και την τρομάζουν. Το για τόσα χρόνια στήριγμα της γίνεται αυτή που τελικά την προδίδει.

Και μπορεί αρχικά – και δικαιολογημένα – να πιστεύει ότι έχει ζήσει την μεγαλύτερη προδοσία από τον πιο δικό της και αγαπημένο άνθρωπο και να μην αντέχει ούτε να την βλέπει, έρχεται όμως ένα ατύχημα και ο φόβος ότι θα χάσει την Kate, να της διδάξουν τι σημαίνει τελικά πραγματικός έρωτας και αγάπη.

Να δει και αυτή με την σειρά της ότι ενώ και οι δύο προσπάθησαν πολύ, δεν κατάφεραν να σταματήσουν αυτό που ένιωθαν. Να δει και να καταλάβει ότι το να συγχωρήσει την αδερφή της και να την αφήσει να ζήσει αυτό που νιώθει είναι τελικά the ultimate form of love.

Η Lady Whistledown καταλαβαίνει το κακό που προξένησε και χάνει κάτι πολύτιμο

Μπορεί η Lady Whistledown να είναι ο απόλυτος puppet master και να κινεί τα νήματα της Λονδρέζικης αριστοκρατίας, εντούτοις έρχεται τώρα να καταλάβει το πόσο κακό προξένησε στον καθένα και κυριότερα στην κολλητή της. Η Eloise – το μέχρι πρότινος ατίθασο κορίτσι των Μπριτζερτον – ερωτεύεται, ωριμάζει και μεγαλώνει.

Ανακαλύπτει ποια τελικά είναι η κολλητή της και πόσο κακό επέλεξε να της προξενίσει. Καταλαβαίνει ότι η Penelope – ως Lady Whistledown – είναι αυτή που αποκάλυψε την σχέση της με τον Theo. Η απόλυτη φιλική σχέση βρίσκεται σε κίνδυνο αυτή την σεζόν και αναγκάζει την Penelope να δει ότι καμιά φορά ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.

Αυτή λοιπόν ήταν, από όλες τις απόψεις, μια αρκετά πιο ενήλικη σεζόν. Είδαμε τους ήρωες μας να βρίσκονται μπροστά από προσωπικά διλήμματα, να έρχονται αντιμέτωποι με τις πράξεις τους και μέσω αυτών να μεγαλώνουν.

Και αφού η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για 3 και 4 σεζόν μένει να περιμένουμε για να δούμε σε ποιο από τα παιδιά της οικογένειας Bridgerton θα είναι αφιερωμένη και τι θα φέρει μαζί της η επόμενη χρονιά.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα