Ένας μίνι οδηγός πόλης για να παίρνουμε δροσερές ανάσες, κάτω από κάποια φυλλωσιά.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει και το φετινό προβλέπεται το πιο θερμό καλοκαίρι που έχουμε ζήσει ποτέ. Πώς θα μπορέσουμε όμως να ανταπεξέλθουμε σε πρωτοφανή διάρκεια και ένταση ζέστης στην πρωτεύουσα και τα κτίριά της; 

Η Αθήνα «κρύβει» κάποια μαγικά σημεία, τα οποία μπορούν να χρησιμεύσουν και ως όαση δροσιάς, προσφέροντας ένα «καταφύγιο» από τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου και στιγμές χαλάρωσης, ελευθερίας και ξεκούρασης.

Πάρκο Τρίτση

Το μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο της Αθήνας είναι το Πάρκο Τρίτση και βρίσκεται στα δυτικά προάστια της Αττικής. Στα 1.200 στρέμματά του, συναντάς 6 τεχνητές λίμνες μέσα στο καταπράσινο τοπίο. Μια βόλτα ανάμεσα στα χιλιάδες οπωροφόρα δέντρα και τα 180 στρέμματα αμπέλια, θα σε κάνει απευθείας να νιώσεις πως έχεις φύγει πολύ μακριά από την πόλη.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Άλσος Παπάγου

Το Άλσος Παπάγου προσφέρει δροσιά στους κατοίκους της Αθήνας εδώ και δεκαετίες. Η ηρεμία που σου δίνει μπορεί να συνδυαστεί και με λίγη κοινωνικοποίηση, καθώς στο Piu Verde μπορείς να βγεις και να πιεις τον καφέ σου μέσα σε μια κατάφυτη έκταση, ενώ υπάρχει και πάρκο για κατοικίδια, σε περίπτωση που θες να πάρεις μαζί και τον τετράποδο φίλο σου.

Άλσος Φιλαδέλφειας

Στα δυτικά προάστια, το Άλσος Φιλαδέλφειας αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης των κατοίκων της περιοχής. Δεκάδες κόσμου, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, συρρέουν στο άλσος για να κερδίσουν λίγη από την δροσιά και την ηρεμία και γεμίζοντας όμορφες εικόνες, όπως με τη λίμνη στο κέντρου του πάρκου. Αν έχεις ποδήλατο, θα είναι μια ωραία διαδρομή. Επιπλέον, γίνονται και προβολές ταινιών στον θερινό κινηματογράφο, ο οποίος αποτελεί σταθμό του καλοκαιριού. Στο Άλσος Φιλαδέλφειας υπάρχει και ένα πάρκο για σκύλους.

Άλσος Κηφισιάς

Στην Κηφισιά, ένα μικρό πάρκο γίνεται η αφορμή να ξαποστάσεις από την βιαστική καθημερινότητα από το 1885. Ή για έναν καφέ στο αναψυκτήριο κάτω από τις ομπρέλες και τον ίσκιο των δέντρων. Είναι δίπλα στον σταθμό του ηλεκτρικού και έτσι πολύς κόσμος το επισκέπτεται και από διπλανές περιοχές. 

ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

Το αναψυκτήριο της Καλοπούλας

Κρυμμένο καλά μέσα στο πράσινο του Δάσους του Υμηττού, βρίσκεται το αναψυκτήριο του Δήμου Καισαριανής. Η διαδρομή προς την Καλοπούλα είναι αρκετά εύκολη και είναι πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, μόλις 7 χλμ. Μόλις φτάνει κανείς εκεί, νιώθει ότι έχει πάει εκδρομή εκτός πόλης, σε κάποιο χωριό και ήρθε η ώρα να ξαποστάσει στο αναψυκτήριο. Από το πρωί σερβίρουν εκεί καφέ και τυρόπιτες, αλλά το αναψυκτήριο της Καλοπούλας είναι γνωστό για τα νόστιμα φαγητά του, όπως γίγανες και καγιανάς. Χαλαρώνεις και επιστρέφεις στον κόσμο της Αθήνας.

Μπαρουτάδικο

Ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου στη Δυτική Αττική είναι το Άλσος Αιγάλεω ή αλλιώς, Μπαρουτάδικο. Ονομάστηκε έτσι γιατί εκεί βρισκόταν το Πυριτιδοποιείο της περιοχής, σε μία δενδροφυτευμένη έκταση περίπου 134 στρεμμάτων. Μέσα στο Μπαρουτάδικο βρίσκεται ο τοπικός Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Φίλοι του Πυριτιδοποιείου» και το άλσος είναι διάσπαρτο από γλυπτά. 

Βοτανικός Κήπος

Ο «Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους» βρίσκεται στο Χαϊδάρι, σε απόσταση 8 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και καταλαμβάνει μια έκταση 1860 στρεμμάτων, στo Όρος Αιγάλεω. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο Βοτανικό Κήπο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου. Έχει επίσης χαρακτηριστεί ως καταφύγιο άγριας ζωής και μπορεί να δει κανείς αλεπούδες, λαγούς, κουνάβια, πέρδικες, γκιώνηδες, κουκουβάγιες, χελώνες, βατράχους αλλά και αρκετά είδη ψαριών του γλυκού νερού, έντομα κ. ά.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
2
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα