προορισμοί για πασχαλινές αποδράσεις

Κάθε χρόνο, οι αργίες του Πάσχα συνιστούν επιτακτική ανάγκη για ανάπαυλα, αποσυμπίεση, ηρεμία και όμορφες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα. Ενίοτε, όμως, προκύπτουν αστάθμητοι παράγοντες, οι οποίοι λειτουργούν αποτρεπτικά στην πραγματοποίηση των προσχεδιασμένων πασχαλινών διακοπών, οπότε καλούμαστε να προσαρμοστούμε. Πάρα ταύτα, επειδή είναι αναφαίρετο το δικαίωμα στην αλλαγή παραστάσεων και στην ξεκούραση, συγκεντρώσαμε 4 προορισμούς κοντά στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει αυτή η αναγκαία αίσθηση των διακοπών και της αργίας, ακόμη κι αν η εκάστοτε τοποθεσία βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα.

Αγόριανη

Ένα πανέμορφο, γραφικό χωριό, το οποίο απέχει 2,5 ώρες από την Αθήνα οδικώς, περνώντας μέσα από την κοσμοπολίτισσα Αράχωβα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το συναντάμε και ως «Επτάλοφο», ακριβώς επειδή είναι χτισμένο πάνω σε επτά λόφους.

Μέσα στην καταπράσινη πανδαισία της φύσης, μια βόλτα στο χωριό –με έμφαση στα παραδοσιακά ταβερνάκια– προσφέρει τις απαραίτητες «ανάσες» γαλήνης, μακριά από το βουητό και τους αγχωτικούς αστικούς ρυθμούς. Επίσης, οι λάτρεις της περιπέτειας και της εξερεύνησης μπορούν να διασχίσουν το πέτρινο μονοπάτι από την κεντρική πλατεία του χωριού, καταλήγοντας σε έναν εντυπωσιακότατο καταρράκτη. Άλλα σημεία της Αγόριανης ή του Επταλόφου που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, είναι: Οι πηγές των Αγίων Αναργύρων, κοντά στην ομώνυμη εκκλησία, το Λαογραφικό Μουσείο, ανακαλύπτοντας την τοπική ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα και τέλος, εφόσον φυσικά το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, υπάρχει ατελείωτος χώρος πρασίνου για πεζοπορία.

Παύλιανη

Ένας εξαιρετικός προορισμός για εξόρμηση στη φύση με όλη την οικογένεια!

Η Παύλιανη είναι ένα ορεινό χωριό, το οποίο χτίστηκε στις πλαγιές της Οιτής, εκεί που ξεκινάει ο ομώνυμος Εθνικός Δρυμός. Καθώς δεν βρίσκεται μεταξύ των go-to προορισμών για τον πολύ κόσμο, εξακολουθεί να παραμένει μέχρι και σήμερα μια πεντακάθαρη και ήσυχη τοποθεσία, αφοσιωμένη στις ομορφιές της φύσης. Ένα από σημαντικότερα αξιοθέατα του χωριού, είναι το φυσικό πάρκο αναψυχής στις πηγές του Ασωπού. Προσεγμένο και δομημένο με μεράκι από τους κατοίκους, το πάρκο προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων/ιδιαίτερων αντικειμένων αναψυχής, όπως: Αιώρες, ξυλοκρέβατα, φωλιές, τελεφερίκ πάνω από το ποτάμι, μουσικές γέφυρες, τούνελ, μυστικά μονοπάτια με ευφάνταστες πινακίδες με πληροφορίες και οδηγίες καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Εκεί όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν την ευτυχία και οι «μεγάλοι» βρίσκουν την ευκαιρία να ξαναγίνουν για λίγο παιδιά. 

Επιπλέον, μια βόλτα στα στενά της Άνω Παυλιανής θα συμβάλλει στο να κατανοήσουμε τη μαγεία της τέχνης, με τον τρόπο που απουσιάζει από τα μεγάλα αστικά κέντρα: Με πολλές ζωγραφιές και ευφυή σκίτσα, οι ντόπιοι έχουν καταφέρει να δώσουν νέα πνοή ζωής σε τοίχους, κάδους σκουπιδιών και εγκαταλελειμμένα κτίρια.

Μια διασκεδαστική απόδραση, η οποία προτείνεται να κλείσει απολαυστικά με νόστιμα πιάτα σε τοπικά ταβερνάκια.

Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά

Ένα τμήμα επίγειου παραδείσου, όχι ιδιαίτερα διαδεδομένου– χαρακτηριστικό που του προσδίδει επιπλέον γοητεία– με ασύλληπτα τοπία, βγαλμένα από ταινία φαντασίας. Οι Πηγές της Κρύας και το ποτάμι της Έρκυνας αποτελούν πόλο έλξης όσων επισκέπτονται τη Λιβαδειά.

Στη μυθολογία, Έρκυνα ονομαζόταν η κόρη του Τροφωνίου και στενή φίλη της Περσεφόνης, η οποία χάθηκε καθώς αναζητούσε την αγαπημένη της χήνα. Μια καταπράσινη όαση με άφθονους μικρούς καταρράκτες και πέτρινες γέφυρες, αποτελεί εξαιρετικό καταφύγιο από την πιεστική ρουτίνα και τις αμέτρητες υποχρεώσεις.

Γαλαξίδι

Με παραδοσιακή αρχοντιά και ρομαντικά στοιχεία, το Γαλαξίδι έχει χαρακτηριστεί ως ο «απόλυτος προορισμός του Σαββατοκύριακου» για όσους, όσες και όσα ζουν στην Αθήνα. Μια ήσυχη κωμόπολη, η οποία κινείται σε ήπιους ρυθμούς, με έντονο το στοιχείο του προηγούμενου, ένδοξου αιώνα. Χάρη στην αγάπη των ντόπιων, η περιοχή έχει αναπτυχθεί έμμετρα σε τουριστικό επίπεδο, αφού προσφέρει πληθώρα από ξενώνες και ταβερνάκια, χωρίς, ωστόσο, να αλλοιωθεί η ιδιαίτερη τοπική φυσιογνωμία της. Εκτός αυτού, μια βόλτα στο λιμάνι της περιοχής, αρκεί για να αφυπνιστούν οι μνήμες του παρελθόντος, τις εποχές που έσφυζε από μπρατσέρες και σκούνες.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα