Θυμάσαι την εποχή που το CS: Go και το Fortnite δεν υπήρχαν, ενώ τα μόνα παιχνίδια που μπορούσες να παίξεις ήταν Tetris και φιδάκι; 

Αν τα παιχνίδια αυτά σου ακούγονται οικεία, τότε, μάλλον, θα θυμάσαι ότι για να παίξεις στον υπολογιστή ένα παιχνίδι, σε πολλές περιπτώσεις, χρησιμοποιούσες CD-ROM.

Για τους νεότερους, κατά τη διάρκεια εκείνων των μακρινών χρόνων, τα παιχνίδια τα αγόραζες από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών – και όχι μέσω του διαδικτύου ή με συνδρομή.

Εντούτοις, παρά το γεγονός ότι τα CD-ROM ανήκουν πια στο παρελθόν, εμείς ξεσκαρτάραμε από το χρονοντούλαπο 12 αγαπημένα παιχνίδια, ορισμένα εκ των οποίων, ενδεχομένως, να είχες ξεχάσει ότι υπήρχαν. 

Ένα all time classic παιχνίδι, εξαιτίας του οποίου περνούσαμε ατελείωτες ώρες μπροστά από τον υπολογιστή. 

Ο έλεγχος της ζωής κάποιου άλλου ατόμου, αν μη τι άλλο, είναι ήταν και ξεκινούσε από τα πολύ βασικά χαρακτηριστικά, όπως η εξωτερική εμφάνιση και ο χαρακτήρας του εκάστοτε Sim, μέχρι το φλερτ, την επαγγελματική σταδιοδρομία, τον σεξουαλικό πειραματισμό και τη δημιουργία οικογένειας. 

Εύλογα, υπάρχουν και πολλοί ενήλικες που εξακολουθούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους, διαμορφώνοντας μια εικονική ζωή με τον τρόπο που προσδοκούν.

Κακά τα ψέματα, έχει ευχάριστα και δημιουργικά στοιχεία όλο αυτό.

@sitycims Little Details You Forgot About The Sims 2 | Part 2 #sims #thesims #sims2 #sims2gameplay #thesimsfacts #sims2details ♬ original sound – Sitycims

Αγαπημένο cult παιχνίδι, που πλέον μπορούμε να παίξουμε απλώς κατεβάζοντάς το στο κινητό ή στον υπολογιστή μας. 

Στο παιχνίδι, ο στόχος ήταν φαινομενικά απλός: Έπρεπε να αποφύγεις τις κρυμμένες νάρκες. Σε αντίθετη περίπτωση, αν, δηλαδή, έπεφτες πάνω σε νάρκη, τότε το παιχνίδι τελείωνε άδοξα.

Ας σηκώσουν το χέρι όσοι είχαν πορωθεί με αυτό το παιχνίδι. 

Οι υπόλοιποι, περάστε έξω.

@mathematicanese Minesweeper speed running #math #gaming #speedruns #minesweeper ♬ Tetris ("A" Theme) – Super Power Club

Το θρυλικό φιδάκι των κινητών Nokia είχε γίνει εμμονή σε πολλούς από εμάς, αφού ήταν άκρως εθιστικό. Στο παιχνίδι, οι παίκτες έλεγχαν ένα φιδάκι, που μεγάλωνε κάθε φορά που «έτρωγε» το φαγητό. 

Στόχος ήταν να αποφύγουμε τη σύγκρουση με τον ίδιο του τον εαυτό ή τους τοίχους.

@unboxing_dna #nokia #nokia3310 #snake #snakexenzia #snakexenzia🐍 #nokiagames #nokiasnake #fyp #fypシ #foryou #foryoupage #foryoupage ♬ original sound – Unboxing DNA

Κανένα πραγματικό φλιπεράκι δεν μπορούσε να συγκριθεί με την ικανοποίηση του να χτυπάς την ασημένια μπαλίτσα, χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα του υπολογιστή – τουλάχιστον για τους νεότερους. 

Από τα Windows Vista κι έπειτα, το παιχνίδι σταμάτησε να είναι διαθέσιμο, ωστόσο διαφορετικές παραλλαγές του κυκλοφορούν μέχρι σήμερα στο διαδίκτυο.

@unliodoslios #2000sgame #2000sgameplay #windows #pinball #pinballgame #spacecadetpinball ♬ 3D Pinball Space Cadet (Modern Remix) – Manhsterz

Πρόκειται για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα παιχνίδια όλων των εποχών, που δημιουργήθηκε από τον Ρώσο προγραμματιστή, Alexey Pajitnov, το 1984.

Στο Tetris, στόχος είναι να βάζεις τα κομμάτια που κατεβαίνουν από το πάνω μέρος της οθόνης με τέτοιον τρόπο, ώστε να σχηματίζεις γραμμές χωρίς κενά. Όταν η γραμμή ολοκληρώνεται, εξαφανίζεται δίνοντας πόντους στον παίκτη.

@classictetris First ever super double kill screen in CTWC history! What a match 🤯 #ctwc #ctwc2023 #classictetris #classictetrisworldchampionship #tetris #nestetris #nes ♬ original sound – Classic Tetris

Το διαχρονικά αγαπημένο, Pac-Man, με καταγωγή από την Ιαπωνία, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια μέχρι και σήμερα – 44 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του. Στο παιχνίδι ο παίκτης ελέγχει το κίτρινο «κυκλάκι» που κινείται σε ένα λαβύρινθο και πρέπει να καταβροχθίσει όλα τα φαντάσματα, όσο αυτά είναι μπλε!

@tommy_loves_retro The unmistakable sounds of Pac-Man. Just the sounds of this game take me back to the 80's. #pacman #mspacman #videogames #games #gaming #gamingvideos #gameplay #arcadegames #retrogames #classicgames #namcomuseum #game ♬ Pacman – Stepz & Fizzler

Σίγουρα έχεις παίξει κάποια version του Super Mario, αφού έχουν κυκλοφορήσει πολλές παραλλαγές του βιντεοπαιχνιδιού σε διάφορες πλατφόρμες και κονσόλες. Ο χαρακτήρας της Nintendo έγινε σταρ της ποπ κουλτούρας, καθώς έτρεχε, πηδούσε και απέφευγε τα εμπόδια για να σώσει την αγαπημένη του πριγκίπισσα. 

@classicgamingthrowbacks #supermario #supermariobros #nes #nostalgia #viral #fyp #foryoupage #classicgaming #throwback #doyouremember #mario #supermariochallenge ♬ original sound – ClassicGamingThrowbacks

Πόσα Fatalities σε έχει κάνει να εκτελέσεις μέχρι σήμερα το Mortal Kombat; Σίγουρα, πολλά. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα gaming franchises όλων των εποχών, στο οποίο οι παίκτες ελέγχουν χαρακτήρες από μια ποικιλία χαρακτήρων, καθένας με τα δικά του μοναδικά στιλ πάλης και τις ιδιαίτερες κινήσεις του. 

@nostalgic_video_games #mortalkombat #mortalkombat2 #mk2 #retrogaming #retrogames #retrogamer #nostalgia #nostalgic #goodmemories #memoriesbringback #classicgames #classicgaming #classicgamer #segagenesis #segagames #snes #snesgames #snesgame #snesgaming #arcade #arcadeboss #arcadegame #arcadegaming #shaokhan #shaokhanmk ♬ original sound – Nostalgic_Video_Games

Από την οικοδόμηση ενός βασιλείου, μέχρι τη δημιουργία στρατού, στο Age of Empires έπρεπε να συγκεντρώσεις πόρους για να νικήσεις τους εχθρούς σου. Το παιχνίδι σημείωσε μεγάλη επιτυχία και θεωρείται, μέχρι και σήμερα, από τα καλύτερα στην κατηγορία του, ανοίγοντας το δρόμο και για άλλα παιχνίδια του ίδιου είδους.

@mrquantumgames Evolution of Age of Empires part 1 #games #gamer #ageofempires #evolution ♬ Dj Industrial Baby Slow Menggahar – HRSDN

Το παιχνίδι που μας έμαθε – μαζί με το Lemonade Stand – ότι το να έχεις δική σου επιχείρηση, δεν είναι εύκολο. Στο Roller Coaster Tycoon, μπορούσαμε να δημιουργήσουμε πάρκα αναψυχής, αναλαμβάνοντας τον ρόλο ενός διευθυντή θεματικού πάρκου, όπου έπρεπε να κατασκευάσουμε διάφορα παιχνίδια.

@roman.krem Reflecting on roller coaster tycoon #retrogaming #simgames #classicpcgames #rollercoastertiktok ♬ original sound – roman.krem

Ακόμη ένα παιχνίδι της Microsoft που χρονολογείται στο μακρινό 1991. Στο παιχνίδι, ως σκιέρ, καλούμασταν να αποφύγουμε όλα τα εμπόδια, προσέχοντας το «τρομακτικό» γέτι που εμφανιζόταν οποιαδήποτε στιγμή απειλητικά. 

@theretroroomgames I always got eaten by that snow monster..🌨⛷..but apparently you can escape him. #retrogaming #90s #gaming #retro #theretroroomgames #skifree ♬ 8-bit, chiptune type with light rhythm – MATSU

Για το τέλος, αφήσαμε το Sim Tower, άλλο ένα παιχνίδι στο οποίο, ως παίκτες, είχαμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε και να διαχειριστούμε τις λειτουργίες ενός σύγχρονου κτιρίου με πολλαπλές χρήσεις.

Εστιατόρια, γραφεία, καταστήματα λιανικής και ανελκυστήρες ήταν μόλις μερικές από τις εγκαταστάσεις που μπορούσαμε να φτιάξουμε, προσέχοντας όμως πάντα να μην χάσουμε τους ενοικιαστές.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα