Γι’ αυτό, λοιπόν, στην παρακάτω λίστα, συγκεντρώσαμε τα βιβλία που μπορούν να γίνουν ο απόλυτος σύμμαχός σου στην αναζήτηση της ιδανικής εργασίας!

Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι, Carol S. Dweck 

Μετά από έρευνες δεκαετιών, η παγκόσμιου φήμης ψυχολόγος, Dr. Carol Dweck, συνειδητοποίησε πως, με τις κατάλληλες αλλαγές στις παγιωμένες πεποιθήσεις μας, μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας. Συγκεκριμένα, θεωρεί πως όσοι πιστεύουμε ότι οι ικανότητές μας μπορούν να αναπτυχθούν, είναι πιθανότερο να εξελιχθούμε, σε σύγκριση με όσους εξ ημών υποστηρίζουμε ότι οι ικανότητές μας είναι προκαθορισμένες. 

Στο βιβλίο αυτό, αποδεικνύει ότι η επιτυχία σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τα ταλέντα και τις ικανότητες μας. Μη διστάσετε να ξεκινήσετε διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, να εφαρμόσετε στην πράξη όσα διαβάσετε και, πιθανότατα, να δείτε την προσωπική και την επαγγελματική ζωή σας να εκτοξεύονται! 

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ - ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Deep Work: Μάθε να είσαι αποτελεσματικός και παραγωγικός, Cal Newport 

Με την έννοια «Deep Work», ο συγγραφέας αναφέρεται στην ικανότητά μας να προσηλωνόμαστε σε μια γνωστικά απαιτητική ασχολία, χωρίς περισπασμούς.

Κατακτώντας αυτή τη δεξιότητα, θα μπορέσουμε να κάνουμε γρηγορότερα κτήμα μας συνθέτες πληροφορίες και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο. Μέσα από τέσσερις κανόνες, μας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα εξάσκησης που θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αλλά και τις συνήθειες μας, έτσι ώστε να ενισχυθεί αυτή η δεξιότητα. 

Στο βιβλίο, παρατίθενται ιστορίες ανθρώπων που προσπάθησαν με ιδιαίτερους τρόπους να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο τους, καθώς επίσης και πρακτικές συμβουλές του συγγραφέα ώστε να το καταφέρουμε έμπρακτα. 

DEEP WORK - ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

So Good They Can’t Ignore You, Cal Newport 

Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε τον τίτλο του βιβλίου του από την απάντηση που έδωσε ο κωμικός, Steve Martin, όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο είχε επιτύχει στην καριέρα του: 

«Να είσαι τόσο καλός που να μην μπορούν να σε αγνοήσουν». 

Βασισμένος στη συμβουλή που είχε δώσει στους αποφοίτους, ο πρώην CEO της Apple, Steve Jobs, στην εναρκτήρια ομιλία του, να κυνηγήσουν τα όνειρα τους, έγραψε το βιβλίο αυτό ως απάντηση. Ο ίδιος, όχι μόνο πιστεύει πως αυτή η συμβουλή είναι λανθασμένη, αλλά ισχυρίζεται πως ούτε ο ίδιος ο Steve Jobs ακολούθησε ποτέ τη συμβουλή του. 

Μάλιστα, σύμφωνα τα με επιστημονικά στοιχεία που παρουσιάζει ο Cal Newport, για να πετύχεις στην καριέρα σου, δεν θα πρέπει να ακολουθήσεις το πάθος σου, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσεις μια καριέρα βασισμένος στις ικανότητες και τα ταλέντα σου.

SO GOOD THEY CAN'T IGNORE YOU - ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Ένα τίποτα μπορεί να αλλάξει τα πάντα, James Clear 

Παραθέτοντας έγκυρα πορίσματα της βιολογίας, της ψυχολογίας και της νευροεπιστήμης, ο James Clear, ένας από τους διεθνώς κορυφαίους ειδικούς, μας δείχνει τις κατάλληλες στρατηγικές για να αποκτήσουμε βελτιωμένες συνήθειες και να αποβάλλουμε όσες έχουν αρνητικό πρόσημο, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να διακριθούμε στον τομέα μας. Μέσα από αληθινές ιστορίες, θα δούμε πώς Χρυσοί Ολυμπιονίκες, βραβευμένοι καλλιτέχνες, διάσημοι γιατροί κ.ά. κατάφεραν να γίνουν οι καλύτεροι στον τομέα τους, ακολουθώντας τα σωστά βήματα. 

Ένα βιβλίο, που είτε θέλετε να κατακτήσετε μια συγκεκριμένη επαγγελματική σταδιοδρομία, είτε να αποβάλλετε μια κακή συνήθεια, θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε και αντιλαμβάνεστε την πρόοδο και την επιτυχία. 

ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΟΡΕΙ Ν' ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ - ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Η δύναμη της συνήθειας, Charles Duhigg 

Αξιοποιώντας τις ανθρώπινες επιστήμες και κυρίως τη σύγχρονη νευροεπιστήμη, ο Charles Duhigg, παραθέτει παραδείγματα, γνώσεις και μεθόδους για τη βελτίωση της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής. Η ζωή μας ως πολίτες, εργαζόμενοι και γονείς, αλλά και η πορεία κάθε κοινωνίας, οργανισμού και επιχείρησης καθορίζεται από αρνητικές και θετικές συνήθειες. 

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε, να προοδεύσουμε και να ζήσουμε όσο καλύτερα γίνεται, θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τις κακές συνήθειες και να δημιουργήσουμε νέες, που θα εξασφαλίσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς – ή τουλάχιστον, θα συμβάλλουν στο σκοπό αυτό.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ - ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων, Mel Robbins 

Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της συνήθειας, αληθινές ιστορίες, στοιχεία από σημαντικά ιστορικά γεγονότα, την τέχνη και τις επιχειρήσεις, η Mel Robbins, εξηγεί την δύναμη που έχει μια «στιγμή ώθησης». Η ίδια υποστηρίζει πως το μυστικό για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και να απογειώσεις τη ζωή και την καριέρα σου, δεν βρίσκεται στους προπονητές, τους δασκάλους και τους μέντορες, αλλά μέσα σου.

Με μοναδικό της εργαλείο 5 δευτερόλεπτα, μας δείχνει τον τρόπο να αισθανθούμε μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό μας, να αφήσουμε πίσω μας την αναβλητικότητα, το φόβο και την όποια ανησυχία. Δε χρειάζεται να ξέρεις τί να κάνεις, αλλά να ξέρεις πώς θα ωθήσεις τον εαυτό σου να το κάνει με τον σωστό τρόπο.

Διαβάζοντας τα παραπάνω βιβλία, θα αποκτήσετε τα απαραίτητα εργαλεία για να πάτε την επαγγελματική ζωή και την καριέρα σας ένα βήμα πιο πέρα! 

Καλές αναγνώσεις, βιβλιόφιλοι! 

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα