Η ξεχωριστή προσωπικότητα, ο viral χορός, το κοφτερό μυαλό και ο απολαυστικός σαρκασμός της, επέτρεψαν στη Wednesday να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Netflix και να επιστρέψει δυναμικά.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το Netflix, η «Wednesday» επιστρέφει σε μία δεύτερη σεζόν. Αν και η απόφαση αυτή ήταν κάπως αναμενόμενη – αν αναλογιστούμε την τεράστια επιτυχία της πρώτης σεζόν – σκορπίστηκε ενθουσιασμός σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ναι, το goth κορίτσι με τις πλεξούδες, την petite φιγούρα, το αυστηρό βλέμμα και τις σαδιστικές τάσεις επιστρέφει, αισίως, δριμύτερο.

Και καθώς είναι πιθανό να περιμένουμε αρκετά μέχρι την πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν, σε αυτό εδώ το άρθρο συγκεντρώσαμε όλα όσα θα θέλαμε ιδανικά να δούμε στη νέα σεζόν της «Wednesday».

Προς όσους δεν έχουν δει ακόμη τη σειρά: Προσοχή, ακολουθούν spoilers.

Όλα όσα είπε η Jenna Ortega – έκανε spoil ή ήταν απλώς μια αυθόρμητη στιγμή; 

Στις Χρυσές Σφαίρες 2023 παρευρέθηκε η Jenna Ortega (aka Wednesday Addams), όπου άφησε να εννοηθεί πως μπορεί να δούμε τη Lady Gaga στη νέα σεζόν της «Wednesday». Πράγματι, οι υπαινιγμοί αυτοί έχουν βάση, διότι η Lady Gaga έχει εκδηλώσει ουκ ολίγες φορές το θαυμασμό της για τη Wednesday.

Ειδικότερα, η Jenna δήλωσε: «Είμαι σίγουρη ότι στο Netflix θα άρεσε αυτό. Νομίζω ότι η Thornhill και η Wednesday […] κατά κάποιον τρόπο καταλάβαιναν η μία την άλλη. Οπότε, αν η Lady Gaga συμμετείχε [σ.σ. στη σειρά], νομίζω ότι θα υπήρχαν δύο τέρατα που καταλαβαίνουν το ένα το άλλο».

Επιπλέον, η Lady Gaga μπήκε κι εκείνη με τη σειρά της στο crew όσων μιμήθηκαν (εξαιρετικά σε ορισμένες περιπτώσεις) την iconic χορογραφία της Wednesday στο TikTok

Θα είναι πιο dark η νέα σεζόν της «Wednesday;»

Σε συνέντευξή της, η Jenna Ortega ανέφερε πως θα ήθελε να δει ακόμη περισσότερο darkness, αναφερόμενη προφανώς σε ακόμη περισσότερα spooky μυστήρια και σε σκηνές που εμπεριέχουν το στοιχείο του τρόμου. 

Συγκεκριμένα, είπε: «Θέλω κάπως να είναι πιο σκοτεινή [η δεύτερη σεζόν]. Θέλω να ξεφύγει από την “ασφαλή ροή”, με την έννοια ότι γίνονται πολλές αναφορές στο ότι [η Wednesday] έσωσε το σχολείο και τέτοια. Για μένα, το κλειδί είναι η τριβή της με το τέρας. Νομίζω ότι θέλω να δω περισσότερο τη συνύπαρξη των “εχθρών”».

Τι θα θέλαμε να δούμε στη δεύτερη σεζόν;

Ξεκινώντας από τις δηλώσεις της Jenna, όντως, θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια ακόμη πιο dark τροπή, με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου και ακόμη εντονότερα plot twists. 

Η μοναδική αισθητική του Tim Burton σε συνδυασμό με ένα, φαινομενικά, άλυτο μυστήριο και αναπάντητα ερωτηματικά που μας “καίνε” τον εγκέφαλο, καθώς και τις χειρονομίες του Thing – που προσφέρουν μια ανάλαφρη νότα στην όλη ιστορία – θα δημιουργούσαν την τέλεια συνταγή.

Συγκεκριμένα, όμως, θα θέλαμε να δούμε στη μικρή οθόνη του Netflix τα εξής:

Περισσότερες σκηνές με σύσσωμη την οικογένεια Addams

Ναι, μπορεί η Catherine-Zeta Jones και ο Luis Guzman (ως Morticia και Gomez αντίστοιχα) να μην έλαβαν διθυραμβικές κριτικές, όπως η Jenna Ortega ως Wednesday. Ωστόσο, αν παραλείψουμε τη σύγκριση με το iconic ζευγάρι των ταινιών: «The Addams Family» του 1991 και «The Addams Family Values» του 1993, και εστιάσουμε στο πώς λειτουργούν όταν συνυπάρχουν στην ίδια σκηνή, τότε μπορούμε να γίνουμε ένα τσακ πιο ευνοϊκοί.

Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι με αυτές τις ταινίες μεγαλώσαμε και θα έχουν πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να δώσουμε και στη νέα οπτική της οικογένειας Addams μια ευκαιρία. Προσωπικά για μένα, εξάλλου, ο Luiz Guzman ήταν πολύ καλός ως Gomez. Διαφορετικός, από αυτόν που γνωρίζαμε σίγουρα, αλλά καλός. 

Fact: Ο ηθοποιός που υποδύεται τον Gomez επιλέχθηκε βάσει του αυθεντικού κόμικ, όπου ο Gomez έμοιαζε πολύ με αυτόν που είδαμε στη «Wednesday» – και καθόλου στις παλιές και αγαπημένες ταινίες. Κάτι ήξερε ο Tim Burton.

Φέρτε πίσω τη διευθύντρια Weems

Μπορεί, εκ πρώτης όψεως, η αυστηρή διευθύντρια της Nevermore να μας εκνεύριζε με τον υποκριτικό καθωσπρεπισμό της και να τη θεωρούσαμε πιθανή συνένοχο σε όλα όσα συνέβησαν, όμως, το φινάλε ήρθε να τη δικαιώσει – εν μέρει.

Πάνω, λοιπόν, που βρέθηκε απέναντι στη Thornhill και ετοιμάστηκε να τη φέρει προ των ευθυνών της, πέθανε ακαριαία από δηλητήριο μπελαντόνας – και από το χέρι της Thornhill. Μια εξέλιξη, η οποία μας άφησε ένα αίσθημα αδικίας, αφού πήγαν και μας σκότωσαν έναν χαρακτήρα πάνω που αποκάλυψε την πραγματική του (θετική) υπόσταση. 

Γι’ αυτό, και θα θέλαμε να διορθωθεί άμεσα αυτή η πράξη και να επανέλθει στη σειρά η Weems, αν και είναι αρκετά δύσκολο.

https://www.youtube.com/watch?v=ZmWCegGKcpQ

Περισσότερη Goody Addams

Η Goody Addams (υποδυόμενη και αυτή από τη Jenna Ortega) είναι μια μυστηριώδης φιγούρα που προσθέτει ακόμη μεγαλύτερο σασπένς. Μακρινή συγγενής της Wednesday από τη μεσαιωνική εποχή και μία εξαιρετικά ισχυρή μάγισσα, η οποία – σύμφωνα με τη Morticia – αυτοκαταστράφηκε. 

Όλο αυτό το υπερφυσικό μυστήριο και οι δυσνόητες ικανότητές της, συμβάλλουν πολύ θετικά στη σειρά.

Λιγότερο εφηβικό δράμα 

Είναι κατανοητό ότι η σειρά διαδραματίζεται σε ένα σχολείο, το οποίο είναι γεμάτο εφήβους. Αλλά, αν θέλαμε να δούμε νεαρά κορίτσια να πηγαίνουν για ψώνια, δράματα και καυγάδες μεταξύ τους, καθώς και τους γνωστούς σχολικούς χορούς – με εξαίρεση φυσικά τον iconic χορό της Wednesday και το φινάλε με το ψεύτικο αίμα – τότε, θα επιλέγαμε μια άλλη σειρά.

Γενικά, ναι στη φιλία ανάμεσα στην Enid, τη Wednesday και τη Bianca, όχι στο love story Enid-Ajax. Ναι, στο ερωτικό τρίγωνο Tyler-Wednesday-Xavier, όχι στο ερωτικό τρίγωνο Bianca-Xavier-Wednesday. 

Ειδικά ο Xavier, όσο καλός κι αν είναι, κάποιες φορές το δράμα που αναπτυσσόταν γύρω από το χαρακτήρα, κούραζε κάπως. 

https://www.youtube.com/watch?v=6-ES8VoXWUc

Love story Tyler-Wednesday;

Θα μπορούσε να συμβεί, άραγε; 

Αδιαμφισβήτητα, η Wednesday δε θα είχε πρόβλημα να είναι ζευγάρι με ένα τέρας. Απλώς, το συγκεκριμένο τέρας τυχαίνει να δολοφόνησε αρκετούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του συμμαθητή της, Rowan. Συν τοις άλλοις, παραλίγο να σκοτώσει και τον καλό της φίλο, Eugene – ο οποίος γλύτωσε, κυριολεκτικά, από του χάρου τα δόντια. 

Συνεπώς, είναι λίγο ρευστές οι ισορροπίες. Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια προσέγγιση, κατά την οποία ο Tyler παραδέχεται ότι πράγματι έχει αισθήματα για τη Wednesday – δεν υποκρινόταν απλώς. Κι εκείνη το ίδιο, αλλά δε θα μπορούσε ποτέ να συνυπάρξει με κάποιον που προσπάθησε να βλάψει την ίδια και τους φίλους της. 

https://www.youtube.com/watch?v=bKQ9_WdgXZY

Διότι, εντάξει, μπορεί η Wednesday να είναι goth, σαρκαστική και οριακά μουρλή, αλλά ουδέποτε θα έβλαπτε κάποιον κοντινό της. Πόσω μάλλον, να χτυπήσει φιλικά στην πλατούλα τον Tyler και να του πει: «Δεν πειράζει που προσπάθησες να μας σκοτώσεις όλους υπό της εντολές της Thornhill. Εγώ σ’ αγαπάω όπως είσαι».

Δε θα ήταν κάπως σουρεάλ;

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα